Kom op 7 maart naar onze open avond!

Meld je nu aan
Printen

Luchtvaartdienstverlening

1 opleidingen gevonden

Wil jij de stewardess opleiding, steward opleiding of grondsteward opleiding volgen? Dan ben je bij VISTA college aan het juiste adres. De opleiding heet luchtvaartdienstverlening en is een opleiding op mbo-niveau 4.

Luchtvaartdienstverlener

BOL Niveau 4 Maastricht, Sibemaweg

Luchtvaartdienstverlening opleiding

Luchtvaartdienstverlening bij VISTA college is een opleiding op mbo-niveau 4 en duurt 3 jaar. Deze opleiding luchtvaartdienstverlening is alleen beschikbaar als BOL-opleiding. Dit betekent dat je fulltime naar school gaat en daarnaast praktijkervaring opdoet tijdens je stage. Net als in het echte leven is geen enkele dag voor luchtvaartdienstverlening hetzelfde. Waar je de ene dag leert hoe je de veiligheidsinstructies uit moet leggen, leer je de andere dag hoe je problemen moet oplossen. Kortom, de opleiding luchtvaartdienstverlening is erg divers.

Wat leer je tijdens de opleiding stewardess/steward?

De mbo-opleiding luchtvaartdienstverlening wordt ook wel de steward of stewardess opleiding genoemd. De focus van de opleiding tot stewardess ligt op hospitality, luchtvaartdienstverlening en vreemde talen. Tijdens de opleiding tot stewardess leer je hoe je klantgericht te werk gaat. Je zorgt dat de klanten niks te kort komen en tevreden het vliegtuig verlaten. De stewardess opleiding bereid je voor op het werk in een vliegtuig. Als steward of stewardess werk je veel met mensen. Dit betekent dat je stressbestendig moet zijn in verschillende situaties. Ook hierin wordt je getraind tijdens de stewardess opleiding.

Grondstewardess opleiding

De stewardess opleiding in de richting luchtvaartdienstverlening heeft twee mogelijkheden. Je kunt ervoor kiezen om stewardess of steward te worden in het vliegtuig, maar je kunt ook grondstewardess worden. Dit betekent letterlijk dat jij niet in het vliegtuig, maar op het vliegveld gaat werken. Een grondstewardess helpt met het inchecken van de passagiers, begeleidt hen naar de juiste terminal en beantwoordt vragen. De grondstewardess opleiding bereid je voor om de passagiers op de juiste manier te assisteren voor en na de vlucht. Als grondstewardess ben jij als gastvrouw of -heer het visitekaartje van de luchtvaartmaatschappij.

Opleiding luchtvaartdienstverlening bij VISTA college

De mbo opleiding luchtvaartdienstverlening volg je bij VISTA college. Je krijgt les in inspirerende lokalen en er worden real-life situaties geoefend. Zowel de stewardess opleiding als de grondstewardess opleiding hebben praktijkgerichte lokalen. Denk bijvoorbeeld aan een lokaal met incheckbalie of vliegtuigstoelen. Kortom, je hebt alles tot je beschikking om beroepsgericht te leren. Benieuwd naar de opleiding luchtvaartdienstverlening bij VISTA college? Kom dan eens kijken bij een open avond, een meeloopdag of een van onze andere events!

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken