Studiekeuze nog maken? Loop een dagje mee!

Registreer je hier

Allround medewerker facilitaire dienstverlening

Heerlen (Campus), Valkenburgerweg
BOL
Niveau
Niveau 3
Duur
3 jaar
Crebo
25609

Jij zet de klant centraal

Jij maakt je graag onmisbaar. Zodra iets geregeld en georganiseerd moet worden, sta jij vooraan. Je vindt het heerlijk om anderen te helpen en naar oplossingen te zoeken. Geen vraag is je te gek. Jij gaat gewoon tot het naadje, houdt van de diversiteit van vragen en raakt niet in de stress van deadlines. Je hebt bovendien oog voor een optimale dienstverlening en gastvrijheid. Met die instelling en houding kom je als Allround medewerker facilitaire dienstverlening heel ver.

Binnen de organisatie waar je werkt, help jij gasten of collega’s tijdens hun verblijf of werk. Je maakt ruimtes gebruiksklaar voor vergaderingen of feesten, je voert klein onderhoud uit en kunt een gebouw en voorraden beheren. Dank- zij jouw inzet loopt het primaire proces van jouw bedrijf op rolletjes. En hoewel je allround inzetbaar bent, ben je ook gespecialiseerd in één of meer onderdelen van het facilitaire werkveld. Je schakelt snel, regelt graag dingen en draagt er zo aan bij dat iedereen zijn werk goed kan doen. Jij bent een echte spin in het web.

Meer informatie

Opleidingsinformatie

Als Allround medewerker facilitaire dienstverlening werk je in sterk wisselende werkomgevingen en kun je terecht in zowel profit als non-profit organisatie, zoals semi-overheidsinstellingen, zorginstellingen, onderwijsinstellingen, woningbouwcorporaties, onderwijsorganisaties, facilitaire aanbieders, zakelijke dienstverleners, sport- en recreatieaccommodaties en productieomgevingen.

Je bent met jouw vak overal in en om het gebouw waar je werkt te vinden. Je draagt bij aan gastvrijheid en aan het gebouwbeheer, voert logistieke werkzaamheden, en faciliteert bijeenkomsten, regelt de catering en verhelpt (ver)storingen. Je bevordert bovendien de veiligheid, onderhoudt contact met interne en externe klanten en leveranciers, onderhoudt ruimten en apparatuur en signaleert klachten en verbeterpunten en handelt deze af.

Gegevens verwerk je met informatiesystemen. Tijdens je opleiding leren we je alles wat je nodig hebt om deze werkzaamheden goed uit te voeren. We brengen je bovendien in aanraking met regels rondom hygiëne, ARBO en kwaliteitswetgeving. Bovendien krijg je basiskennis over voedsel, dranken en ingrediënten aangeboden. Je ziet het; dit is een vak dat vele facetten en afwisseling kent. Ben jij er klaar voor?

Keuzedelen

Jouw opleiding bestaat uit een basis-, profiel- en keuzedeel (of -delen). Het keuzedeel - verbredend of verdiepend - maakt je studie interessanter. Zo zorgen de keuzedelen voor een betere aansluiting op een eventuele vervolgstudie en bieden ze meerwaarde als je gaat solliciteren op de arbeidsmarkt.

Stage(s)

Tijdens je stage, je beroepspraktijkvorming, sta je met beide benen in de praktijk. Je past al het geleerde toe en leert nog veel meer vaardigheden van je praktijkopleider. De praktijkbegeleider van school en je praktijkopleiders van het leerbedrijf beoordelen je beroepshouding, resultaten en je inzet. Een positieve beoordeling van je stage is een voorwaarde om je diploma te halen.

Verder leren/werken

Na deze opleiding kun je doorstromen naar de opleiding facilitair leidinggevende (niveau 4). Ga je direct werken dan kun je aan de slag bij hotels, op congressen en beurzen, op festivals, evenementen en in het bedrijfsleven.

DIRECT AANMELDEN SCHOOLJAAR
2023-2024
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken