Printen
VISTA college geeft nieuwe impulsen aan evenementenbranche

VISTA college geeft nieuwe impulsen aan evenementenbranche

Wereldwijd is de evenementenbranche zich aan het herbezinnen. Als straks de pandemie voorbij is moeten al die nieuwe concepten die het afgelopen jaar bedacht zijn, worden uitgevoerd. Online events, live-streams, de werking van social media, andere communicatiestrategieën: de betekenis van evenementen en producties is met grote versnelling in een nieuw tijdperk gerold. Creativiteit en innovatie staan als nooit tevoren hoog op de agenda. Precies daar speelt VISTA college op in met de nieuwe opleiding Event Producer naast de bestaande Medewerker Evenementenorganisatie.

Innovatie en creativiteit
“Met de nieuwe opleiding Event Producer spelen we in op het feit dat de branche veel breder is dan beurzen of festivals organiseren,”, zegt Mieke van de Warenburg, opleidingsmanager VISTA College.

Daarom is de mbo-instelling onlangs gestart met de pilot opleiding tot ‘Event Producer’, naast de bestaande opleiding ‘Medewerker evenementenorganisatie’. Het grootste verschil tussen beide? Mieke: “Binnen de opleiding tot Event Producer ligt de focus op de creativiteit van de student; concepten ontwikkelen, het contact met de gasten en beleving creëren. Wij gaan vooral samenwerken met culturele maar ook maatschappelijke organisaties.” “Voor de opleiding tot medewerker evenementenorganisatie ligt de focus veel meer op de totale evenementensector en het theoretische aspect ervan, met ook meer aandacht voor marketing & communicatie,” vult Gino aan.

Boost werkgelegenheid

Studenten die zich vanaf komend schooljaar inschrijven voor een opleiding in de evenementen, hebben de keuze uit beide opleidingen. Mieke: “Wat past beter bij de student?’ Dat is de vraag die Gino en ik onszelf stellen bij een aanmelding. Het is belangrijk dat de student op de juiste plek zit; of dat nu meer in de creatieve richting is of meer de theoretische kant.”

“Hoe dan ook, hun kennis en inspiratie is straks van harte welkom in de evenementenbranche” vult Gino aan. “We verwachten de komende jaren dan ook een enorme boost binnen de evenementenbranche. Zowel in de hoeveelheid evenementen alsook de werkgelegenheid die dat weer gaat opleveren. In het afgelopen periode zijn veel mensen hun baan in de evenementenbranche verloren, waardoor bedrijven straks weer hard op zoek moeten naar personeel.”

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken