Printen
VISTA college viert vijfjarig jubileum: Samen bouwen aan een sterke regio

VISTA college viert vijfjarig jubileum: Samen bouwen aan een sterke regio

September 2024 markeert een belangrijke mijlpaal voor VISTA college: vijf jaar geleden begon onze reis met de fusie die de basis legde voor de opleider die we vandaag de dag zijn. Sindsdien zijn we uitgegroeid tot een onmisbare partner in de regio Zuid-Limburg, waar we dagelijks bijdragen aan de ontwikkeling van talenten en het oplossen van maatschappelijke vraagstukken.

Samenwerking als sleutel tot succes

Ons vijfjarig bestaan vieren we niet alleen om terug te blikken op wat we hebben bereikt, maar ook om stil te staan bij waar we nu zijn en vooruit te kijken naar de toekomst. Samenwerking is hierbij altijd het sleutelwoord geweest. Dankzij de nauwe banden met regionale partners zoals bedrijven, gemeentes en andere onderwijsinstellingen, hebben we onszelf kunnen positioneren als dé opleider van het Zuiden.

Afgelopen week stonden we uitgebreid stil bij deze samenwerking tijdens het Goudkijken diner. Dit bijzondere diner werd bijgewoond door prominente gasten, waaronder gedeputeerde van de Provincie Limburg, de voorzitter van de MBO Raad, wethouders, vertegenwoordigers van gemeenten en collega’s van onderwijsinstellingen uit de regio. Samen met studenten en collega's vierden we onze successen en bespraken we de uitdagingen van de toekomst.

Bekijk hieronder een sfeerimpressie:

Studenten verzorgden het Goudkijken diner
Welkomstwoord Jeanette Oostijen

Redenen om te vieren

We hebben vele redenen om trots te zijn op wat we in vijf jaar hebben bereikt:

  • We vieren dat we onze studenten nog beter helpen hun talent te ontwikkelen.
  • We vieren hoe we samen met onze medewerkers en partners in de regio maatschappelijke vraagstukken oplossen.
  • We vieren dat we steeds meer een vanzelfsprekende partner in de regio zijn geworden.
  • We vieren dat we door Goudkijken het mbo in de spotlight zetten en trots zijn op onze bijdrage aan de samenleving.

Terugblik op vijf jaar groei

Onze kernwaarden—Samen, Nieuwgierig, Ondernemend en Respect—vormen de basis van alles wat we doen. Deze waarden dragen we niet alleen intern uit, maar delen we ook met onze partners. In de afgelopen vijf jaar hebben we met onze strategie VIZIER gebouwd aan een lerende organisatie die gericht is op wendbaarheid en innovatie, met de student en medewerker centraal.

In onze onderwijsvisie Gaan voor Groei ligt de nadruk op gepersonaliseerd leren, ontwikkelingsgericht begeleiden, activerende didactiek en contextrijk opleiden. Hiermee bereiden we onze studenten voor op de uitdagingen van morgen, terwijl we ons onderwijs continu blijven vernieuwen.

Verhalen van (oud-)studenten en medewerkers

Ter gelegenheid van dit jubileum delen (oud-)studenten en medewerkers in een speciale video hun ervaringen met VISTA college. Ze vertellen hoe VISTA hen heeft geholpen in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Bekijk de video hieronder om te zien hoe wij samen bouwen aan de toekomst:

Vooruitkijken naar de toekomst

De uitdagingen voor de toekomst zijn groot. Van het inspelen op de toenemende druk die jongeren ervaren tot het bijdragen aan een duurzamere wereld. Samen met onze partners blijven we ons inzetten voor de regio, met als doel gelijke kansen voor iedereen en een duurzame toekomst te creëren.

We richten ons onder meer op technologie, digitalisering en een leven lang ontwikkelen. Dit doen we in nauwe samenwerking met het hbo, wo en vele bedrijven. We blijven bouwen aan onze rol als belangrijke opleider in Zuid-Limburg en werken samen aan een betekenisvolle bijdrage voor de regio en de samenleving.

Wijzienjou blijft ons uitgangspunt - omzien naar elkaar en van daaruit handelen.

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken