Printen
VISTA college en Gilde opleidingen investeren in opleidingen retail en veiligheid in samenwerking met het Regionaal Investeringsfonds MBO

VISTA college en Gilde opleidingen investeren in opleidingen retail en veiligheid in samenwerking met het Regionaal Investeringsfonds MBO

VISTA College en Gilde Opleidingen hebben gezamenlijk een subsidie van ruim 1,7 miljoen euro ontvangen uit het Regionaal Investeringsfonds MBO. Van het toegekende bedrag gaat 1,1 miljoen naar mbo-opleidingen op het gebied van veiligheid, terwijl 660.000 euro bestemd is voor retailopleidingen. Deze investeringen zullen een significante impact hebben op de vaardigheden en expertise van mbo-studenten, waardoor zij beter uitgerust zijn om aan de eisen van de arbeidsmarkt te voldoen.

Andere vaardigheden voor handhavers en beveiligers

Als gevolg van de ligging van de provincie, is Limburg extra kwetsbaar voor (ondermijnende) criminaliteit, drugsproductie, illegale huisvesting van arbeidsmigranten en afvaldumpingen. Om deze uitdagingen het hoofd te bieden, moeten handhavers beschikken over vaardigheden, zoals mentale en fysieke weerbaarheid en sterke communicatieve bekwaamheid. Om deze nieuwe vaardigheden te ontwikkelen, werken VISTA College en Gilde Opleidingen nauw samen met gemeenten, betaalde voetbalorganisaties, beveiligingsbedrijven en defensie. In de komende jaren worden 1.100 studenten (modulair) opgeleid in het vernieuwde en geïnnoveerde Centrum voor Innovatief Vakmanschap, waarbij gebruik wordt gemaakt van nieuwe technologieën zoals VR, AR en XR.

Inspelen op nieuwe ontwikkelingen in de retail

Daarnaast staat de retailsector, zowel food als non-food, voor grote uitdagingen om winkels en winkelgebieden toekomstbestendig te maken. Door de ligging van Limburg tussen België en Duitsland zijn veranderingen in de sector in onze provincie groter dan in de rest van Nederland.

Samen met partners zoals de Gemeente Roermond en retailondernemers zetten VISTA College en Gilde Opleidingen in op de ontwikkelingen in de sector. Het opleidingsprogramma vindt plaats in hybride leeromgevingen, waarbij studenten leren en werken in de praktijk. Ze worden hierbij ondersteund en gecoacht door docenten en experts uit de beroepspraktijk. Daarnaast wordt ernaar gestreefd om bedrijven te helpen met vraagstukken op het gebied van duurzaamheid, digitalisering en logistiek.


Rol van het Regionaal Investeringsfonds MBO

Het Regionaal Investeringsfonds MBO (RIF) speelt een cruciale rol bij het stimuleren van samenwerking tussen scholen, de publieke sector en het bedrijfsleven. Het hoofddoel van het RIF is om mbo-studenten nog beter voor te bereiden op de huidige en toekomstige arbeidsmarkt, door tijdens de studie al te werken met state-of-the-art technieken en methoden.

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken