Printen
Contextrijk onderwijs ten top; een Boeing 737

Contextrijk onderwijs ten top; een Boeing 737

Vandaag, 23 januari, wordt een Boeing 737 van Hoofddorp naar Maastricht Aachen Airport vervoerd. Een mooie opbrengst die in samenwerking met de opleidingen Food & Hospitality Services, Luchtvaartdienstverlening en Luchtvaartechniek is gerealiseerd.

Beroepsgerichte opleidingen

Het bedrijfsleven vraagt om beroepsgerichte medewerkers. Als dé opleider van het Zuiden moeten wij de markt voorzien in deze vraag. Studenten die weten wat het vak en het werk inhoudt voordat ze aan de slag gaan is de behoefte. Om hierin te voorzien is er een verandering nodig. Een verandering in de vorm van een realistisch praktijklokaal om precies te zijn, maar hoe realiseren we dat? Dat vroegen Giel Delbressine (opleidingsmanager Luchtvaarttechniek), Gert-Jan van Druten (opleidingsmanager Food & Hospitality), Jacqueline Bindels (opleidingsmanager Luchtvaartdienstverlening), Benjamin Philippeth (Onderwijskundig Leider Luchtvaartdienstverlening) en Ivo den Brok (Onderwijskundig Leider Luchtvaarttechniek) zich ook af.

Hospitality opleidingen Luchtvaartdienstverlening opleiding Luchtvaarttechniek opleidingen

Samenwerking

De samenwerking en co-creatie tussen de verschillende opleidingsmanagers zorgde voor een uniek idee: een écht vliegtuig. Toevallig was er een vliegtuigromp te koop, die voorheen werd gebruikt als trainingsvliegtuig voor maatschappijen. Deze unieke kans liet deze projectgroep niet schieten. Doordat de gehele vliegtuigromp, inclusief cockpit, business en economy class in tact is, biedt dit vliegtuig veel kansen in de verschillende opleidingen. Het vliegtuig zal na plaatsing al snel gebruikt worden als praktijklokaal. Op deze manier kunnen studenten écht beroepsgericht te werk gaan. Zo zorgen we er als opleider voor dat wij de markt voorzien van gericht opgeleide studenten.

Toekomstplannen

Om nóg een stapje verder te gaan is de aankoop en het vervoer van het vliegtuig niet het enige plan dat in de toekomst ligt. De “luchthavenboulevard” zal een onderdeel worden van de VISTA Hospitality Campus en ruimte bieden voor het gehele proces dat ook op een echte luchthaven gebeurt: van inchecken tot boarden. In combinatie met meerdere praktijkgerichte lokalen vormt dit de basis van de Hospitality Campus.

Op deze manier werken en denken wij met de VISTA Hospitality Campus volgens het principe 'all inclusive' onderwijs. In combinatie met de nieuwe opleiding Hospitality professional, die vanaf schooljaar 2023/2024 te volgen is, leiden wij onze studenten breed op en bieden wij ze een totaalpakket aan kennis en vaardigheden. Kortom, contextrijk onderwijs voor deze opleidingen ten top!

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken