Printen
YOULP’ers organiseren “Hart voor Oekraïne-middag’

YOULP’ers organiseren “Hart voor Oekraïne-middag’

Op KC Leyenbroek hebben de junior medewerkers van YOULP in samenwerking met kinderopvang de Rode Loper een ‘Hart voor Oekraïne middag’. In de Zuilenzaal van KC Leyenbroek was een grootschalige markt opgezet. Vaders, moeders, opa’s, oma’s en kinderen waren van harte welkom om een zelfgemaakt (knutsel)werkje, hapje of drankje te kopen voor het goede doel.
De opkomst was waanzinnig en vele (knutsel)werkjes en lekkernijen vonden hun weg naar huis. Kinderen die meehielpen met de verkoop genoten van hun rol en van de gulle giften. Ook waren er leerlingen die een eigen inzamelactie hielden en zo veel geld inzamelden voor deze middag. Het was een groot succes. In totaal is er maar liefst € 2.851,24 opgehaald!

Sittard-Geleen Helpt
Woensdag 8 juni werd de cheque aan Carolien Mulder-Leers en Michel van Dijke van Sittard-Geleen Helpt (onderdeel van Petje af Zuid-Limburg) overhandigd.

Sittard-Geleen Helpt is een collectief van vrijwilligers afkomstig uit verschillende organisaties die de gemeente Sittard-Geleen rijk is. Ze helpen en ondersteunen bij de opvang van Oekraïense vluchtelingen in de gemeente. Om kinderen even te laten ontsnappen aan de werkelijkheid worden er diverse activiteiten georganiseerd. Zo wordt er geschilderd, ponygereden, is er een goochelshow, fietsles of gaan ze samen zwemmen. Ook ondersteunen ze de Blauw-Gele Huiskamer in Sittard en worden er laptops, telefoons of fietsen geregeld. Het opgehaalde bedrag wordt dus heel goed besteed!

YOULP
YOULP (YOU Learn and Practice) is een nieuw en uniek leer-werktraject van Kindante, MIK & PIW Groep en Vista College. Bij YOULP worden (toekomstige) medewerkers hybride opgeleid; ze leren in de praktijk in plaats van traditioneel vanuit de schoolbanken. De studenten zijn junior medewerkers en combineren studeren en werken op de werkvloer. Het unieke aan dit opleidingstraject is dat zij na twee jaar een dubbele diplomering van zowel 'Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker' als 'Onderwijsassistent' kunnen behalen.

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken