Printen
VISTA college geeft met virtual reality thuisonderwijs! 

VISTA college geeft met virtual reality thuisonderwijs! 

‘Maandag 19 april werden docenten en studenten getraind in het gebruik van deze unieke tool en krijgen studenten een VR-bril mee. Thuis stappen ze vervolgens in de virtuele schoolomgeving. Maar biedt het ook een vervanging van sociale interactie die normaal in de klas plaatsvindt? Worden studenten en docenten bij ons niet alleen slimmer maar ook gelukkiger? Dat gaan we in deze pilot ook onderzoeken’ aldus Rob Hartmann, onderwijskundig leider bij VISTA College. 

Enthousiast vertelt Ivo den Brok, i-coach en docent orde en veiligheid over de lancering van het project: ‘In onze eerste kennismaking met virtual reality werden we enthousiast doordat je echt in een andere wereld stapt. En dus het gevoel hebt ergens anders te zijn. Ook is de persoonlijke interactie groter door de avatars en handen die tot leven komen. Deze voordelen in samenwerking met de focus die het geeft, heeft ertoe geleid dat we dit project starten. Ook past het goed in de tijdsgeest waarbij jongeren opgroeien met dit soort nieuwe technologieën. 

VISTA College zet i-coaches in om ondersteuning te bieden bij het digitaliseren en flexibiliseren van het onderwijs om zo te voldoen aan de eisen die het werkveld aan onze studenten stelt. VISTA vindt wendbaardheid belangrijk voor zowel docent als student om zo beter te kunnen inspelen op actuele zaken en beter voorbereid te zijn op de toekomst. VR is een uitstekend middel om dat doel te bereiken.

Het gehele project is opgezet in samenwerking met het Eindhovense bedrijf VRinSCHOOL. De onderwijsaanbieder heeft een Virtuele School ontwikkelt waarin leerlingen samen les krijgen via Virtual Reality. Volgens oprichter Tom Aerts van VRinSCHOOL is deze onderwijsvernieuwing juist nu belangrijk. ‘Via deze Virtuele school lossen we een probleem op en kunnen we persoonlijker en actiever lesgeven op afstand. Hierdoor kunnen scholen in de toekomst prettiger hybride onderwijs aanbieden en flexibel blijven. Daarom is dit project met VISTA College en mooie case. 

vr in school
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken