Printen
Luchtvaartprijs voor VISTA studenten

Luchtvaartprijs voor VISTA studenten

Vrijdag 18 november jongstleden zijn de prestigieuze Nederlandse Lucht- en Ruimtevaartprijzen uitgereikt. Met trots mogen wij mededelen dat onze studenten van de afdeling Luchtvaarttechniek een prijs in de wacht hebben gesleept.

Team studenten

Het VISTA-team bestaande uit Timo Koutsimitos, Daan Lemmen en Devon Nathalia hebben de 'mbo-award techniek' in ontvangst mogen nemen. Hiermee verschijnen zij tussen de lijst met winnaars en kunnen deze unieke prestatie toevoegen aan hun CV.

Opdracht

De studenten zijn uitgedaagd met het vraagstuk hoe men zo efficiënt mogelijk een motorwissel kan voeren bij een vliegtuig met behulp van een robot.

De door hen ontwikkelde en gebouwde robot zorgt ervoor dat een motorwissel veiliger en effectiever uitgevoerd kan worden. Door gebruik te maken van deze robot wordt tijd, geld en mankracht gespaard. Deze innovatie mocht rekenen op veel lovende reacties vanuit het werkveld.

Gala-avond

Tijdens de gala-avond van het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartfonds hebben de studenten de robot gepresenteerd. Met een op ingenieuze wijze ontwikkelde Robot en een sterke presentatie in het Engels wisten zij de jury te overtuigen.

Onder toeziend oog van niemand minder dan André Kuipers namen zij hun prijs in ontvangst.

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken