Kom op 7 maart naar onze open avond!

Meld je nu aan
Printen
Kabinetsbesluit maakt weer ‘normaal’ onderwijs mogelijk.

Kabinetsbesluit maakt weer ‘normaal’ onderwijs mogelijk.


Het kabinet vindt het verantwoord en veilig om mbo-scholen het nieuwe studiejaar te laten starten zónder 1,5 meter.


“En dat is een enorme opluchting,´ zegt Adnan Tekin, voorzitter MBO Raad. “Want daarmee kunnen we ál onze studenten weer op school normaal beroepsonderwijs bieden. En dat is belangrijk: voor hun resultaten én voor hun welzijn. Het mbo is méér dan een leeromgeving. Het is ook een leefomgeving, een ontmoetingsplek.” En bij deze woorden sluit VISTA college zich graag aan.

Voorwaarden

Het kabinet verbindt voor studenten en medewerkers wel voorwaarden aan ‘weer naar school’ per 30 augustus 2021.

  1. Scholen dragen bij aan het motiveren van studenten en werknemers om zich te laten vaccineren en testen (in samenwerking met onder andere de GGD).
  2. Maximale groepsgrootte is 75 studenten
  3. Mondkapjes zijn verplicht bij verplaatsingen, niet tijdens de lessen.
  4. Basis: overige RIVM-hygiënemaatregelen en ventilatie op orde.
  5. Aanvullende maatregelen: aan de scholen zelf.

Verantwoord open

De voorwaarden die het kabinet stelt, passen wat de MBO Raad betreft bij de verwachtingen die de scholen als opleider en als werkgever heeft waar te maken. “We hebben er steeds op gehamerd dat volledige opening moet kunnen als het verantwoord, veilig en uitvoerbaar is. En dat is nu: het aantal besmettingen neemt af en de vaccinatiebereidheid toe. Deze week maakte het RIVM bekend dat een grote groep jongvolwassenen in de leeftijd 18 tot 25 zich de afgelopen periode heeft laten vaccineren. En dat is precies ook een grote doelgroep van het mbo.” De MBO Raad heeft de overheid toegezegd dat de scholen zullen bijdragen aan het motiveren van studenten en medewerkers die zich nog niet hebben laten enten. “Dat zullen we onder meer doen door de GGD uit te nodigen op de scholen om wetenschappelijk onderbouwde voorlichting te geven over corona en het vaccin. Onder het motto ‘neem verantwoordelijkheid voor jezelf en elkaar’ kunnen we dan op de kortst mogelijk termijn hopelijk iedereen weer gewoon op school verwelkomen.” De MBO Raad -en dus ook VISTA college- vinden het uitermate belangrijk dat de overheid het onderwijs perspectief biedt. “Dat is een investering in de toekomst van zoveel jongeren, dat lijkt me na 1,5 jaar afzien prioriteit nummer 1."

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken