Printen
Internationale Dag van het Onderwijs

Internationale Dag van het Onderwijs

Vandaag, 24 januari, wordt voor de vijfde keer de Internationale Dag van het Onderwijs gevierd. Deze dag is door de Verenigde Naties in het leven geroepen en viert de rol van onderwijs voor vrede en ontwikkeling. Een belangrijke dag dus, want iedereen heeft recht op onderwijs. Bij VISTA staan we vandaag stil bij deze bijzondere dag en het belang van goed onderwijs. We zijn enorm trots op onze rol als dé opleider van het Zuiden waarin we onderwijs aanbieden voor iedereen.

Limburgse krachten voor morgen

Als opleider ontwikkelen wij de Limburgse krachten van morgen. Dit doen wij niet alleen door in te zetten op duurzame ontwikkeling in de vorm van activerende didactiek, maar ook door contextrijk onderwijs aan te bieden, in te spelen op gepersonaliseerd leren en ontwikkelingsgericht begeleiden hoog in het vaandel te zetten.

Contextrijk en activerend onderwijs

Om onze studenten goed voor te bereiden op hun toekomst bieden wij contextrijk onderwijs aan. Deze vorm van onderwijs zorgt ervoor dat de student precies ervaart hoe het in het bedrijfsleven eraan toegaat. Stages en beroepsopdrachten helpen daarbij, maar het zijn vooral de lesdagen die inspelen op de ontwikkelingen die ertoe doen. In een actieve samenwerkende leeromgeving wordt gebruik gemaakt van blended leren, waarbij digitale en face-to-face leeractiviteiten en leermaterialen worden gecombineerd.

Gepersonaliseerd leren

Dat iedereen recht heeft op onderwijs is een gegeven waar wij bij VISTA het niet meer dan mee eens kunnen zijn. We bieden onderwijs op verschillende niveaus, kijken naar wat er van ons gevraagd wordt en wat de student nodig heeft. Zo ook bij de Taal+ afdeling. De aangeboden trajecten van Taal+ hebben als hoofddoel de taalbeheersing van de deelnemer te vergroten. Daarnaast zorgen deze trajecten bij de deelnemer voor een betere plek in de samenleving, voor een betere arbeidsmarktpositie en voor een groter gevoel van eigenwaarde en zelfredzaamheid. Een vorm van gepersonaliseerd leren waarin wij kijken naar wat de student nodig heeft.

Taal+

Ontwikkelingsgericht begeleiden

Studenten zijn meer dan alleen studenten; het zijn de toekomstige medewerkers. We zoeken dan ook graag, waar mogelijk, de samenwerking met studenten op. Hierdoor krijgt de student de kans zich in de arbeidsmarkt te ontwikkelen. Het leerwerk bedrijf VISTA inspired is daar een van de goede voorbeelden van. Hier worden evenementen voor en door studenten georganiseerd en geven we ze de kans zich van hun professionele kant te laten zien.

Mbo-opleidingen van de toekomst

Als dé opleider van het Zuiden is het belangrijk dat we inspelen op de toekomst. Wij blijven op de hoogte van de vraag die speelt binnen de markt en spelen daarop in. Dit doen wij niet alleen door contextrijk onderwijs aan te bieden, maar ook door om- en bijscholingen aan te bieden.

Bedrijfsopleidingen

Daarnaast zijn wij trots op de ontwikkeling die landelijk ontstaat betreft de erkenning voor mbo opgeleide medewerkers. Zo zien wij het salaris van mbo’ers snel groeien op de arbeidsmarkt.

Ook een opleiding op het mbo volgen? Bekijk al onze opleidingen: Mbo-opleidingen

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken