Printen
Hannie de Heus prijs voor VISTA college medewerkster Marijke Timmermans

Hannie de Heus prijs voor VISTA college medewerkster Marijke Timmermans

Onverwacht werd VISTA college medewerker Marijke Timmermans afgelopen vrijdag verrast door de komst van Gerard Linders en Hendrik Kubberke van Stichting ABC. De stichting zet zich in voor de bestrijding van laaggeletterdheid.

Ze kwamen om Marijke de Hannie de Heus prijs te overhandigen voor haar inspanningen om laaggeletterdheid bespreekbaar te maken. Marijke heeft in haar rol als projectleider laaggeletterheid Parkstad een uitgebreid netwerk opgetuigd van toeleiders en taalambassadeurs om samen laaggeletterde Nederlanders en niet-Nederlands te leren lezen en schrijven.

20% van de bevolking in Parkstad is laaggeletterd. Onvermoeibaar brengt Marijke de dagelijkse problemen van deze doelgroep voor het voetlicht. Wanneer je niet goed kunt lezen en schrijven, begrijp je bijvoorbeeld de brieven van de belastingdienst of de bank niet, kan je niet helpen bij het huiswerk van je kinderen en begrijp je de e-mails op het werk niet. Veel laaggeletterden schamen zich daarvoor. En daarom is moeilijk om met de doelgroep in contact te komen.

Marijke heeft de doelgroep gestimuleerd om de schaamte opzij te zetten, taallessen te volgen en zich in te zetten als taalambassadeur om ook anderen over de drempel te helpen om taallessen te gaan volgen. Voor die inspanningen werd zij afgelopen vrijdag beloond. Gerard en Hendrik hadden een fraai kunstwerk bij zich in de vorm van een O. De O van omzien. Omzien naar het verleden, omzien naar de toekomst en omzien naar mensen. Een toepasselijk woord voor Marijke. Marijke gaat namelijk op 5 april a.s. met pensioen. Deze prijsuitreiking is een mooie kroon op haar carrière. Ze was dan ook zeer blij dat de prijs dit jaar aan haar werd toegekend.

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken