Printen
VISTA college Zorg & Welzijn presenteert: de Skillsbuzz

VISTA college Zorg & Welzijn presenteert: de Skillsbuzz

Het onderwijs staat niet stil, het is voortdurend aan het veranderen. De verwachting is dat over vijf tot tien jaar de behoefte aan praktijklessen groter is dan theorie. Daarnaast is er duidelijk een stijgende trend in gepersonaliseerd onderwijs, waardoor onderwijsinstellingen in de zorgsector flexibeler moeten gaan werken. De instroom van mbo-studenten stimuleren en voldoen aan de vraag naar gekwalificeerd personeel in de zorg blijft een noodzaak. Daarom is het belangrijk dat zorgopleidingen zichtbaar zijn.De Skillsbuzz: theorie & praktijk on tour

De Skillsbuzz is een initiatief van de afdeling Zorg en Welzijn van VISTA college. In samenwerking met de opleidingen Techniek, Sign en Mediavormgeving hebben zij een oude touringcar omgebouwd naar een mobiele les- en praktijkruimte met het doel de zichtbaarheid van zorgopleidingen in de regio te bevorderen. Een multifunctionele, hybride leeromgeving uitgerust met de nieuwste technologie binnen de zorgsector zoals dwaaldetectie, leefstijlmonitoring, valdetectie, beeldschermzorg en medicijndispensers. De bus kan worden ingezet om groepjes van maximaal acht studenten les te geven middels diverse werkvormen, van theoretische kennisoverdrachten tot praktijklessen en -toetsing. De Skillsbuzz biedt de gelegenheid om waar opleidingsfaciliteiten ontbreken maatwerk te verzorgen in een schoolse simulatieomgeving. Het bespaart (reis)tijd, stimuleert de ontwikkeling van kennis en faciliteert zorg- en onderwijsinstellingen.

De Skillsbuzz kan ook worden ingezet voor het profileren van het imago van Zorg en Welzijn en het enthousiasmeren van toekomstig studenten/cursisten in de zorgsector. Denk aan evenementen, open dagen etc.

Wil je meer weten over de Skillsbuzz?

Wil je meer weten over de Skillsbuzz, neem dan contact op met: VISTA college
Giel Smeets > g.smeets@vistacollege.nl
Ank Jeurissen > a.jeurissen@vistacollege.nl

Met dank aan onze sponsoren/partners:
Hertek / Elektro Hegger / Schell Industries / VDL Bus / Sevagram

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken