Printen
Vaccineren tegen corona > terug naar het “oude” normaal?

Vaccineren tegen corona > terug naar het “oude” normaal?

Het Nederlandse vaccinatieprogramma is gestart. Al diverse groepen zijn gevaccineerd. Uiteindelijk komt het vaccin beschikbaar voor alle Nederlanders vanaf 18 jaar. Wanneer iedereen aan de beurt is, zie je in de vaccinatiekalender op de site van de Rijksoverheid.

Wel of niet > wat zijn de gevolgen?
Misschien vraag je je af of het vaccin wel veilig is, welke bijwerkingen er zijn, of het echt wel nodig is en wat de gevolgen zijn als je wel of geen prik laat zetten. Het is belangrijk dat je er goed over nadenkt en je goed laat informeren.

Waar vind je de juiste info?
Er zijn vele nieuwsbronnen en het internet staat bol aan informatie over het coronavirus en de vaccinatie. Kijk voor de juiste info altijd bij betrouwbare bronnen zoals de GGD en de site van de Rijksoverheid.​​​​​​​​​​​​​​

Wat zijn de gevolgen voor studenten?
Wel of niet vaccineren kan ook gevolgen hebben voor studenten i.v.m. een stageplek of (bij)baan. Het is daarom van belang dat studenten goed geïnformeerd zijn over dit ontwerp. ​​​​​​​De docenten en studenten van de Zorg-opleidingen in Heerlen geven een mooi voorbeeld van hoe dit bespreekbaar kan worden gemaakt. Zo gaan ze in de les de dialoog voeren omtrent vaccineren en deelde ze een video op hun social kanalen. ​​​Voor meer informatie over de vaccinatieplicht binnen een bepaalde branche kan een student contact opnemen met het (stage)bedrijf.

Vraag, melding of opmerking > corona-meldpunt

Medewerkers en studenten kunnen voor vragen, meldingen of opmerkingen terecht bij het corona-meldpunt op mijnVISTA.

mijnVISTA studenten mijnVISTA medewerkers

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken