Printen
Uitreiking Vitaalste Werkgever van Limburg

Uitreiking Vitaalste Werkgever van Limburg

22 september werd de Award voor Vitaalste Werkgever van Limburg 2022 uitgereikt door Netwerk Vitaal Limburg. We feliciteren de winnaar AZL van harte! Ook feliciteren wij onze mede finalist Kindante met de tweede plaats. VISTA college eindigde als 3e. Een mooie opsteker voor VISTA.

Een speciaal woord van dank aan onze toppers Frank Schoonbrood en Eline Hermans. Met als doel een directe bijdrage leveren aan een vitaler Limburg hebben zij het programma VISTA vitaal gestart. VISTA vitaal geeft invulling aan het stimuleren van vitaliteit en aandacht voor werkplezier van zowel medewerkers als studenten.

Vitale medewerkers vormen de basis

Vitale medewerkers die gezond zijn en met plezier en passie hun werk doen, vormen de basis van iedere succesvolle organisatie. Dat geldt zeker ook voor het VISTA college waar onze medewerkers het verschil maken in de kwaliteit van onderwijs dat gegeven wordt. Zij hebben daarnaast een voorbeeldfunctie voor onze studenten.

Vitale werkgever

Aandacht voor vitaliteit is geen trend, maar het is “a way of life” die een gedeelde verantwoordelijkheid vraagt van medewerkers, VISTA als werkgever en de overheid/maatschappij. Bij aandacht voor vitaliteit en werkplezier gaat het om het behoud van inzet en betrokkenheid gedurende de hele loopbaan. Denk aan het voorkomen van vroegtijdige uitval, het actueel houden van steeds sneller verouderende vakkennis en het behoud van een goede gezondheid. Werken aan vitaliteit begint al bij de start van het dienstverband bij VISTA college.

VISTA zet zich in voor de toekomst

In een groeiende economie wordt de behoefte aan goed geschoold en gekwalificeerd personeel op mbo-niveau steeds groter. VISTA college vervult in de regio een cruciale rol en biedt een breed, bij de regio Limburg passend en voor iedereen toegankelijk, mbo-opleidingsaanbod aan om de toekomstige vakmensen op te leiden. VISTA speelt in op gezondheidsachterstand die met name Zuid-Limburg kenmerkt en is medekoploper in de regio op het gebied van gezondheid & vitaliteit.

VISTA college omarmt de Sustainable Development Goals (SDG’s) (specifiek de doelstellingen gericht op gezondheid, kwaliteitsvol onderwijs, gendergelijkheid en duurzame consumptie & productie) om in 2030 een betere en duurzamere toekomst voor alle mensen op de wereld te realiseren.

VISTA vitaal

Vanuit deze context is het programma VISTA vitaal gestart, met als concreet doel een directe bijdrage te leveren aan de vitaliteit van onze medewerkers en studenten en op die manier (in indirecte zin en in samenwerking met regionale partners) ook een bijdrage te leveren aan een vitaler Limburg.

Samen met de afdeling P&O geeft het programma VISTA vitaal invulling aan het stimuleren van vitaliteit en werkplezier van zowel haar medewerkers als haar studenten. Zo zetten wij ons in voor een betere en duurzame toekomst.

Meer informatie

Wil je graag meer over dit onderwerp weten? Neem dan contact op met Frank Schoonbrood (f.schoonbrood@vistacollege.nl) of Eline Hermans (eline.hermans@vistacollege.nl).

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken