Printen
Studenten Pedagogisch werk & onderwijsassistent halen 2700 euro op voor het goede doel

Studenten Pedagogisch werk & onderwijsassistent halen 2700 euro op voor het goede doel

Eerstejaarsstudenten van de opleiding Pedagogisch werk / onderwijsassistent hebben in de week van 23 januari maar liefst 2700 euro ingezameld voor het goede doel. De inzamelingsactie werd gehouden in het kader van de dimensie ‘burgerschap: sociaal maatschappelijk’. Dit is onderdeel van de Studieloopbaanbegeleiding. De goede doelen waarvoor werd ingezameld zijn Stichting De Grabbelton en Stichting Hoogvliegers. Stichting De Grabbelton is een speelgoed- en kledingbank die volledig draait op vrijwilligers. Stichting Hoogvliegers laat zieke kinderen of kinderen met een beperking een bijzonder en onvergetelijk avontuur beleven door met ze te gaan vliegen.

De studenten mochten zelf kiezen op welke manier ze geld zouden ophalen. Daar moest echter wel eerst over worden nagedacht. Zo werd er eerst een beginsituatie geschetst en een plan van aanpak gemaakt. Ook moest ieder groepje op papier zetten hoe ze hun doel dachten te gaan bereiken, zodat ze niet onbeslagen ten ijs kwamen. Er waren ontzettend veel ideeën: er werd chocolademelk verkocht, cupcakes en wafels gebakken, maar ook statiegeldflessen ingezameld en auto’s gewassen. Familieleden en vrienden hielpen ook mee met doneren. Uiteindelijk heeft bijna iedere student het streefbedrag van 20 euro weten op te halen. Alles bij elkaar heeft dat gezorgd voor een prachtige donatie van 1350 euro aan beide stichtingen.

‘Natuurlijk zijn we als opleiding hartstikke trots dat onze studenten zo betrokken en initiatiefrijk zijn, en dat ze laten zien dat ze iets over hebben voor een ander. Maatschappelijke betrokkenheid en goed burgerschap is iets dat wij als opleiding erg belangrijk vinden en wij onze studenten proberen mee te geven in de lessen’, aldus opleidingsmanager Stanneke Pauwels.

De twee groepjes die het meeste geld hadden opgehaald mochten op 15 februari en 8 maart de cheques, gemaakt door studenten van de opleidingen Signmaking, op locatie overhandigen. Beide stichtingen waren zeer verheugd met de gulle donaties.

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken