Printen
Persbericht | VISTA college start TOPdealerclass.

Persbericht | VISTA college start TOPdealerclass.

De autotechnicus die toekomstproof is!

Dealerbedrijven en het onderwijs in Limburg slaan de handen in elkaar. Door de sterke technologische veranderingen binnen de autotechniek is de huidige auto een compleet andere auto dan die van enkele jaren terug. Hybride en elektrische aandrijftechnieken, moderne energiesystemen en steeds uitgebreidere veiligheids- en assistentiesystemen zorgen ervoor dat de bestuurder volop rijplezier ervaart, maar maken ook duidelijk dat een autotechnicus van de toekomst andere kennis en vaardigheden nodig heeft dan de automonteur van vandaag. Zoals de naam “TOPdealerclass” al aangeeft gaan dealers samen met VISTA college werk maken van TOP onderwijs. Onderwijs dat gaat aansluiten op het scala aan hedendaagse en toekomstige technieken op Automotive gebied waarover VISTA college inmiddels al beschikt. Dat er verder gekeken wordt dan het Limburgse bewijst garage 4.0. Een euregionaal programma dat specialistische kennis van technieken van de toekomst beschikbaar maakt voor studenten, bedrijven en partners in de regio!

Officieel tekenmoment
Vijf grote dealerbedrijven, Keram (BMW en MINI), Smeets (Mercedes-Benz en Smart), Wealer Autogroep (Audi,VW, Seat en Skoda), Janssen Kerres (Renault, Dacia, Nissan, Peugeot, Citroën, Kia en Saab) en Welling Autobedrijven (Peugeot, Hyundai, Mazda, Mitsubishi en Suzuki) tekenen op 21 oktober 2019 bij het VISTA college in Heerlen een convenant. Met deze ondertekening bekrachtigen deze regionale dealerbedrijven dat ze garant staan voor het mee ontwikkelen en investeren in de opleidingen van deze “TOPdealerclass”. Studenten komen hierdoor al tijdens hun opleiding in aanraking met de allernieuwste technieken, hetgeen de kennis en kwaliteit van deze studenten vergroot.

Toekomstgericht onderwijs ontwikkelen|
VISTA college en de dealerbedrijven gaan samen de 3 jarige mbo-opleiding (BBL) promoten, de vraag naar autotechnici voor de toekomst is namelijk enorm. Naast de Topdealerclass kunnen segmenten uit deze opleiding ook ingezet worden om huidige autotechnici die al werkzaam zijn in de branche bij te scholen. Deze intensieve samenwerking versterkt daarmee de relatie tussen de autobranche en het VISTA college.

Over het VISTA college
VISTA college is de nieuwe, gefuseerde instelling van ROC Leeuwenborgh en Arcus College. Met ruim 16.000 studenten en cursisten, 1.700 medewerkers, 8 vestigingen en een begroting van 135 miljoen is het VISTA college een belangrijke maatschappelijke opleidingspartner voor de regio Zuid-Limburg. De ambitie is zo veel als mogelijk vakmensen te kwalificeren en gekwalificeerd te houden voor de regionale arbeidsmarkt, in het licht van de sociaal-maatschappelijke en economische veranderingen.

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken