Printen
Jeanette Oostijen benoemd tot voorzitter College van Bestuur VISTA college

Jeanette Oostijen benoemd tot voorzitter College van Bestuur VISTA college

Jeanette Oostijen benoemd tot voorzitter College van Bestuur VISTA college
Jeanette Oostijen foto Jonathan Vos

Jeanette Oostijen benoemd tot voorzitter College van Bestuur VISTA college

De Raad van Toezicht van VISTA college kan met het grootste genoegen melden dat Jeanette Oostijen per 1 augustus 2022 wordt benoemd als voorzitter van het College van Bestuur van VISTA college. Jeanette Oostijen neemt hiermee het stokje over van Karel van Rosmalen, die de functie van voorzitter van het College van Bestuur 3 jaar ad interim vervulde.

Jeanette is sinds september 2019 werkzaam als lid van het College van Bestuur en heeft samen met Hans Meijer en Karel van Rosmalen in een collegiaal bestuur de ambities van VISTA college in de post-fusieperiode uitgewerkt.

De Raad van Toezicht is niet over één nacht ijs gegaan in de selectieperiode. Na een onderzoek naar de werking van het gekozen (platte) organisatiemodel en het leiderschap dat daarbij past, heeft de Raad van Toezicht een profiel opgesteld met als kernpunten: inspirerend, verbindend en daadkrachtig leiderschap met hart voor het onderwijs. Collegiaal bestuur en het gekozen besturingsconcept ‘Teams in de lead’ blijven onverminderd belangrijk.

In een zorgvuldige procedure heeft de Raad van Toezicht meerdere geschikte kandidaten gesproken om vervolgens vast te stellen dat Jeanette de juiste en beste kandidaat is om te benoemen als voorzitter voor de komende periode, waarin we de fusie achter ons laten en aan de slag gaan met een nieuwe veranderagenda voor VISTA college. Die keuze wordt onderschreven door de Ondernemingsraad en de Centrale Studenten Raad, die beide vertegenwoordigd waren in het selectieproces.

Steph Feijen, voorzitter van de Raad van Toezicht van VISTA college: “De belangrijkste overwegingen voor de benoeming van Jeanette waren voor de Raad van Toezicht haar grote regionale, landelijke en internationale netwerk. En haar ruime ervaring met onder meer onderwijsontwikkeling, organisatieontwikkeling, innovatie en maatschappelijke vraagstukken die voor VISTA college relevant zijn.

Met haar empathisch vermogen en haar eigen leiderschapsstijl zal ze met iedereen in de organisatie en onze partners in de regio, de kernwaarden van VISTA college verder kunnen inkleuren en de ambities (onder meer. vastgelegd in de onderwijsvisie) realiseren. Jeanette heeft een uitstekende antenne voor wat er in de organisatie leeft en is duidelijk over welke richting zij kiest.”

De Raad van Toezicht wenst Jeanette veel succes in deze mooie en belangrijke functie.

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken