Printen
Gloednieuwe samenwerking Roda JC met CIOS: opleiding tot profvoetballer

Gloednieuwe samenwerking Roda JC met CIOS: opleiding tot profvoetballer

𝖱oda JC gaat, samen met MVV, Fortuna en VVV, met het CIOS in Sittard voor jeugdspelers een specifieke opleiding tot profvoetballer aanbieden. Dat bevestigen technisch directeur Jeffrey van As en hoofd jeugdopleidingen Danny Volkers van de Kerkraadse club zaterdag tegenover ZO-NWS.

𝖣𝖾 mbo-opleiding zal van start gaan met ingang van het nieuwe voetbalseizoen en gaat drie jaar duren. “Dit is helemaal nieuw en wij zijn al vanaf al vanaf februari ermee bezig om dit op te zetten”, legt Volkers desgevraagd verder uit. “Een en ander is mede tot stand gekomen door Bram Aarts, een Limburger, van Ajax. Dit is een specifieke topopleiding voor spelers van Roda JC, MVV, Fortuna en VVV. Er zijn geen extra kosten voor de clubs aan verbonden."

“Wij willen jonge spelers zo anders én meer beïnvloeden om beter te worden als voetballer. CIOS heeft ons hier eerder voor benaderd”, vervolgt Volkers namens Roda JC. “De opleiding bevat onder andere hersteltraining, krachttraining, videoanalyse, een stukje lifestyle en gezondheidskunde. Alles gerelateerd aan een voetbalbedrijf. Zij krijgen extra veldtraining van Jurgen de Haan. Andere trainers van BVO’s worden soms ook ingevlogen.”

“Bovendien gaan de deelnemende spelers vanaf komend seizoen ook zelf het trainersdiploma halen. Dat houdt onder meer ook in dat zij stages lopen. Jongens die nu in het tweede jaar van het CIOS zitten, hebben gekozen om opnieuw te beginnen in het eerste jaar van deze gloednieuwe opleiding. Extra vangnet is dat als spelers van de deelnemende BVO’s tijdens de drie jaar durende opleiding afvallen bij hun clubs, zij dan zullen instromen in de reguliere opleiding van het CIOS”, aldus het hoofd jeugdopleiding van de Kerkraadse eerstedivisionist.

Bron: ZO-NWS

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken