Printen
Informatie over het coronavirus

Informatie over het coronavirus

Hier vind je de laatste informatie omtrent de maatregelen inzake coronavirus. Er volgen alleen berichten als er nieuwe informatie voorhanden is.

Update 6 januari 2021 > beleid corona vaccinatie

Vandaag start in Nederland het Rijksvaccinatieprogramma voor COVID-19. Logischerwijze zijn er discussies, ook binnen VISTA college, over o.a. rangorde en of medewerkers in het onderwijs en wellicht studenten voorrang moeten krijgen. Of dat studenten die stage lopen in bepaalde sectoren, bijvoorbeeld in de zorg, een vaccinatieplicht krijgen. Zo zullen er vele vragen zijn.

De MBO Raad zal deze zaken oppakken en bespreken met het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en andere ministeries indien van toepassing. De MBO Raad zal zodra deze beschikbaar zijn de nodige instructies en handreikingen aan ons beschikbaar stellen. Het standpunt van VISTA college is dat wij ook op dit punt het landelijke beleid zullen volgen. Dat is het meest duidelijk voor alle partijen. COTRA zal dit uiteraard goed volgen en medewerkers, studenten en stagebedrijven informeren zodra dat kan.

Voor studenten en medewerkers wordt deze informatie op mijnVISTA geplaatst.

mijnVISTA studenten

mijnVISTA medewerkers

Update 15 december 2020 > vanaf woensdag afstandsonderwijs

Beste studenten/ouders en/of verzorgers,

Op maandagavond heeft de Nederlandse overheid een lockdown aangekondigd. Een ingrijpend besluit dat een grote impact heeft op jou, ons én iedereen om ons heen. Vanaf woensdag 16 december veranderen daarom ook de regels voor alle mbo-instellingen en dus ook voor het onderwijs bij VISTA college. Gelukkig zijn er voor het mbo enkele belangrijke uitzonderingen gemaakt. Hierdoor is het mogelijk om toch gedeeltelijk studies door te laten gaan en te toetsen en examineren.

Wat verandert er per 16 december bij VISTA college?

Vanaf 16 december 2020 tot en met 17 januari 2021 vinden er geen fysieke onderwijsactiviteiten plaats en is er sprake van afstandsonderwijs.

Een uitzondering geldt voor studenten die:

 • Examens, tentamens of toetsen afleggen;
 • Praktijklessen volgen;
 • Onderwijs en/of begeleiding behoeven vanuit het perspectief ‘kwetsbare studenten’ (ter beoordeling onderwijsteam).

Welke studenten vallen onder de uitzondering en mogen wel naar de VISTA college locaties?

Studenten die onder de uitzonderingen vallen mogen naar VISTA college komen. Dit zijn studenten die examens, tentamens of toetsen moeten doen, studenten die praktijklessen volgen en kwetsbare studenten die naar de instelling mogen komen voor begeleiding. Vanzelfsprekend gelden op VISTA locaties de coronamaatregelen zoals het houden van 1,5 meter afstand tot elkaar en het dragen van een mondkapje buiten de les.

Mogen studenten naar VISTA college reizen?

Ja, reizen van en naar de instelling door medewerkers en studenten wordt gezien als noodzakelijke reis.

Kunnen stages doorgaan?

Of een stage door kan gaan of niet is afhankelijk van de regels die gelden voor de sector/branche waar de stage wordt gelopen. Als die activiteiten door gaan, kan de stage ook doorgaan. Heb je vragen over jouw specifieke stageplek, neem dan contact op met je BPV-begeleider, je praktijkbegeleider of je mentor.

Welke maatregelen gelden er op VISTA college en zijn er nog extra maatregelen voor de studenten die wel naar de instelling mogen komen?

Vanzelfsprekend gelden op alle VISTA college locaties gewoon de coronamaatregelen die al golden zoals het houden van 1,5 meter afstand tot elkaar, rechts lopen in de gangen, het door iedereen dragen van een mondkapje buiten de les en de inmiddels bekende hygiëneregels.
LET OP: enkel voor de studenten die onder de uitzonderingen vallen (zie boven), worden bij VISTA college onderwijsactiviteiten georganiseerd!

Praktijklessen

Tijdens sommige praktijklessen is het onmogelijk om altijd 1,5 meter afstand te houden. Studenten die praktijklessen volgen en docenten die dit onderwijs verzorgen, hoeven de regel voor afstand houden niet in acht te nemen als:

 • de onderwijsactiviteiten bij toepassing van de afstandsregel niet op gepaste wijze kunnen worden uitgevoerd, en
 • voor het beroep waartoe de studenten worden opgeleid ook een uitzondering op de afstandsregel geldt.

Voor (alternatieve) veiligheidsmaatregelen kan VISTA college in deze gevallen kiezen om aan te sluiten bij de regels die gelden voor het werkveld en die bijvoorbeeld zijn vastgelegd in de brancheprotocollen. In ieder geval gelden de algemene veiligheidsmaatregelen van VISTA college.

Wat wil dat nu zeggen voor mij?

Elke opleiding geeft binnen deze nieuwe maatregelen op zijn eigen manier vorm aan het lesprogramma. Het doel is en blijft om een passend onderwijsprogramma te leveren. Houd je mail en/of whatsapp goed in de gaten. Je eigen opleiding informeert je over het lesprogramma (zoveel mogelijk online) en het rooster en de wijze waarop het onderwijs ook vanaf 4 januari wordt vormgegeven.

Vragen en/of opmerkingen:

We kunnen ons voorstellen dat je ook na deze info nog vragen hebt of je zorgen maakt over je opleiding en/of je stage. Stel deze vragen gerust aan je mentor, het opleidingsmanagement of bel met onze servicedesk via 088 - 001 50 00.

Natuurlijk wensen we jou een fijne kerstvakantie toe en een gezond en leerzaam 2021. De feestdagen gaan anders zijn dan anders, maak er toch iets moois van samen met diegenen die je dierbaar zijn. Zorg goed voor jezelf én je omgeving.

#doeicovid.

Met een hartelijke groet,

VISTA college

College van Bestuur

Karel van Rosmalen, Jeanette Oostijen, Hans Meijer
Update 8 december 2020 > sneltest coronavirus

Sneltest mogelijk 5 dagen na contact met positief getest persoon

Indien je meer dan 15 minuten met iemand in contact bent geweest die positief is getest op corona dan is het nu mogelijke om 5 dagen na het laatste contactmoment een pcr (snel) test te laten doen.

Bekijk hieronder de laatste versie van de beslisboom.

Beslisboom coronavirus VISTA college V7 08-12-2020
Update 2 december 2020 > aangescherpt mondkapjesbeleid

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan geldt sinds 1 december 2020 een landelijke draagplicht van een mondkapje. Het mondkapjesbeleid van VISTA college is hierop aangepast.

Lees hier meer over de wettelijke verplichting van de Rijksoverheid.

Update 14 oktober 2020 > aangepaste maatregelen

Vanaf 15 oktober gelden er aangepaste corona-maatregelen. Deze gelden vooralsnog tot en met 30 november 2020.

Aangepaste maatregelen per 15 oktober 2020

 • Het al geplande fysieke onderwijs op onze schoollocaties gewoon door.
 • Het mondkapjesbeleid wordt aangescherpt: het dragen van een mondkapje is vanaf 15 oktober verplicht.
 • Oproep van het Kabinet: beperk sociale contacten. Dit betekent voor VISTA college:
  • Het leerrestaurant op de Valkenburgerweg sluit per direct voor externe bezoekers
  • Alle cateringvoorzieningen op locaties sluiten per direct
  • Alle kleedruimtes en douches in onze sportvoorzieningen sluiten per direct
 • De consequenties voor stages verschilt per opleiding. Neem bij vragen contact op met je mentor.
 • Er gelden geen beperkingen om gebruik te maken van openbaar vervoer om naar school te komen.
 • Volg het volgende reisadvies op, ook in de herfstvakantie:
  • Reizen naar het buitenland: blijf weg van oranje en rode bestemmingen. Bekijk de actuele lijst op www.nederlandwereldwijd.nl.
  • Reizen binnen Nederland: beperk dit tot noodzakelijke reizen, vermijd altijd drukte en draag je mondkapje.
Update 7 oktober 2020 > mondkapjes
Mondkapje op, ook bij VISTA college

Bezoek je een van onze opleidingslocaties? Houd er dan rekening mee dat je ook als bezoeker van onze gebouwen een mondkapje moet dragen. Je hoeft het niet de hele tijd op in onze gebouwen. We hebben hiervoor regels opgesteld.

Regels tegen het coronavirus - schooljaar 20/21

Onze corona maatregelen zijn ervoor om te zorgen dat we de verspreiding van het coronavirus zo veel mogelijk tegengaan. Bekijk hieronder het animatiefilmpje over de maatregelen.

Maatregelen in het kort

  • Geef elkaar 1,5 meter ruimte; voor de school, in de school én in het lokaal;
  • Houd rechts in de wandelgangen en klaslokalen;
  • Draag een mondkapje in onze gebouwen. Zit je? Dan mag het af. Verplicht een brancheprotocol het mondkapje dan draag je het;
  • Vermijd groepen, spreek elkaar aan en help elkaar;
  • Schud geen handen, was regelmatig je handen, nies en hoest in je elleboog;
  • Loop voor je les direct naar je lokaal. Geen les meer? Verlaat dan direct het gebouw.

Kijk voor de actuele corona-maatregelen op mijnVISTA

Heb je klachten / symptomen van het coronavirus?

Blijf thuis en meld je ziek via 088 001 50 00. Je kunt een coronatest plannen via de GGD of digitaal via coronatest.nl.

Vragen?

Heb je na het lezen van deze informatie vragen, neem dan contact op met de GGD > 7 dagen in week bereikbaar van 8.00-20.00 uur op 088- 8805005.

 • De omgang met corona bij onze school > neem contact op met je mentor.
 • Voor specifieke vragen die VISTA college betreffen kun je ook contact opnemen met een van onze speciale contactpersonen Rutger Gerritsen, arbocoördinator, bereikbaar op T 06 42 27 39 54 en Ronald Hochstenbach, preventiemedewerker, bereikbaar op T 06 42 27 39 53.
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken