Kom naar onze open dagen op 6 & 7 november!

Meld je nu aan
Printen
Informatie over het coronavirus

Informatie over het coronavirus

Hier vind je de laatste informatie omtrent de maatregelen inzake coronavirus. Er volgen alleen berichten als er nieuwe informatie voorhanden is. Ben je student of medewerker van VISTA college? Kijk dan op mijnVISTA voor de laatste informatie.

mijnVISTA studenten mijnVISTA medewerkers

Update 26 augustus 2021 > corona-maatregelen start schooljaar 2021

Volgende week 30 augustus begint ook bij VISTA college het nieuwe schooljaar. Grotendeels op school en met minder corona-maatregelen. Daar zijn we bij VISTA natuurlijk erg blij mee maar corona is natuurlijk niet weg. VISTA adviseert dan ook haar studenten en medewerkers om zich te laten vaccineren. Op www.prikkenzonderafspraak.nl kun je zien waar je een eerste prik kunt krijgen en via www.planjeprik.nl of de lokale GGD kan een afspraak gemaakt worden. Voor jou als (nieuwe) student betekent dit het volgende:

Corona-maatregelen

Bij het openstellen van onze gebouwen gelden de volgende RIVM-richtlijnen nog steeds:

  • Schud geen handen, was regelmatig je handen, nies en hoest in je elleboog.
  • Heb je corona gerelateerde klachten? Informeer school, blijf thuis en laat je direct testen.

Daarnaast gelden voor het mbo de volgende specifieke richtlijnen:

  • In de gangen en publieke ruimtes draag je een mondkapje;
  • Houd rechts in de gangen en geef elkaar de ruimte;
  • In de praktijkruimtes en theorielokalen zijn 1,5m afstand en mondkapjes niet meer nodig tenzij een brancheprotocol dit wel verplicht.

Houd je aan deze eenvoudige richtlijnen en blijf elkaar in voorkomend geval aanspreken om te zorgen dat het ook voor iedereen veilig blijft.

Gratis zelftesten

Als student kun je gratis zelftesten aanvragen via www.zelftestonderwijs.nl. Hier log je gewoon in met je VISTA account. Doe dit, dan heb je altijd een test paraat mocht je deze nodig hebben. We raden je aan sowieso 2x per week een zelftest te gebruiken.

Contacten en reizen

Denk je dat je in de buurt bent geweest van iemand met corona of op reis geweest naar een gebied met hoog corona-risico? Dan laat de quarantainecheck van de Rijksoverheid je precies zien wat je moet doen!

Luchtkwaliteit

VISTA college heeft aandacht voor de luchtkwaliteit en meet daartoe al een tijd de CO2 op alle locaties. Op basis van de resultaten wordt gekeken of er aanvullende maatregelen nodig zijn. Op dit moment is de luchtkwaliteit op alle VISTA locaties binnen de norm.

Catering

Vanaf 30 augustus is de catering (waar aanwezig) geopend, vooral gericht op afhalen. Let op: er zijn in de kantines maar een beperkt aantal zitplaatsen beschikbaar!

Heb je nog vragen? Kijk dan op mijnVISTA voor meer info of neem dan contact op met je mentor, het opleidingsmanagement van je opleiding of bel met onze servicedesk via 088-001 50 00.

mijnVISTA studenten mijnVISTA medewerkers

Heb jij klachten of symptomen van het coronavirus?

Aan de hand van de onderstaande beslisboom beoordeel je of je wel of niet naar school mag, en welke andere actie(s) je moet ondernemen.

Corona beslisboom VISTA college september 2021
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken