Printen
Informatie over het coronavirus

Informatie over het coronavirus

Hier vind je de laatste informatie omtrent de maatregelen inzake coronavirus. Er volgen alleen berichten als er nieuwe informatie voorhanden is. Ben je student of medewerker van VISTA college? Kijk dan op mijnVISTA voor de laatste informatie.

mijnVISTA studenten mijnVISTA medewerkers

Update 25 februari 2021 > openstelling schoolgebouwen

Als je op dinsdag 23 februari naar de persconferentie hebt gekeken zul je weten dat ook mbo-scholen vanaf maandag 1 maart weer gedeeltelijk de deuren open mogen doen. Daarnaast geldt vanaf 3 maart voor studenten die praktijklessen volgen en voor examenleerlingen van vavo een uitzonderingsregeling voor de avondklok.

Alle onderwijsteams zijn hard aan het werk om te kijken in hoeverre het voor jouw specifieke opleiding mogelijk is. De gevolgen voor jouw rooster worden zo snel mogelijk gecommuniceerd vanuit het onderwijsteam.

Is het voor jou niet duidelijk wanneer je wel of niet naar school mag komen? Neem dan contact op met je mentor, hij/zij kan je hierbij helpen!

Op 1 maart 2021 is naar alle studenten en ouders/verzorgers een brief via e-mail gestuurd. Bekijk de brief hier.

Houd je aan de RIVM-richtlijnen
Bij het gedeeltelijk openstellen van onze schoolgebouwen zijn de RIVM-richtlijnen nog steeds belangrijk. Op deze manier werken we samen om de verspreiding van het corona-virus tegen te gaan.

Update 4 februari 2021 > verlenging lockdown

Op dinsdag 2 februari werd weer een persconferentie gehouden over de corona-maatregelen. Het demissionaire kabinet sprak over de huidige situatie rondom het coronavirus en hoe de maatregelen de komende tijd er uit zullen zien.

Lockdown
Tot maandag 1 maart 2021 vindt er geen fysieke onderwijs plaats. Een uitzondering geldt voor studenten die examens, tentamens of toetsen afleggen, voor studenten die praktijklessen volgen en voor kwetsbare studenten.

Avondklok
De avondklok blijft tot en met woensdag 10 februari gelden. Iedereen die tussen 21:00u en 04:30u onderweg is moet een goede reden hebben: voor werk, een examen of voor stage. Om dit aan te kunnen tonen heb je een aantal formulieren nodig, deze vindt je op mijnVISTA medewerkers, mijnVISTA studenten en de website van Rijksoverheid terug.

Update 27 januari 2021 > eigen verklaring voor reizen van en naar België

Vanaf woensdag 27 januari 2021 is het reisbeleid naar en vanaf België aangescherpt. Tot 1 maart 2021 zijn niet-essentiële reizen tussen Nederland en België verboden. Ga je wel de grens over, dan heb je een Eigen verklaring nodig, ook wel een Verklaring op eer genoemd.

Dit is een verklaring die aangeeft dat je niet voor recreatieve en toeristische doeleinden België bezoekt of verlaat en wat de reden van je reis is. Deze dien je altijd geprint en ondertekent bij je te hebben en in geval van grens- of politiecontrole te tonen.

Download de verklaringen en bekijk de volledige lijst van redenen op de corona-maatregelen pagina van België via de onderstaande knop.

Corona-maatregelen België

Update 22 januari 2021 > avondklok

Zoals inmiddels bekend is zal er vanaf zaterdag 23 januari t/m woensdag 10 februari 2021 een avondklok gelden tussen 21:00u en 04:30u.

Dit heeft ook gevolgen voor VISTA medewerkers en studenten. Iedereen die ná 21:00 onderweg is moet een goede reden hebben: onderweg voor werk, een examen of praktijkles, of voor stage.

Om dit te kunnen aantonen zijn er formulieren die ingevuld moeten worden:

 • Eigen verklaring ingevuld door de medewerker of student
 • Werkgeversverklaring ingevuld door de leidinggevende of stagebedrijf

Beide documenten en meer uitleg over de avondklok vind je op Rijksoverheid.nl en mijnVISTA:

mijnVISTA studenten

mijnVISTA medewerkers

Bekijk hier de poster van de Rijksoverheid met alle regels in één oogopslag.

Update 19 januari 2021 > corona-meldpunt

Corona houdt studenten, onze school, docenten én de samenleving om ons heen al een hele tijd bezig. Via de speciale coronapagina op mijnVISTA en diverse andere kanalen informeren we jou over hoe wij bij VISTA college omgaan met alle maatregelen die de overheid stelt.

Via het corona-meldpunt formulier kun je jouw vraag stellen, een opmerking maken of een melding doen. Je krijgt binnen twee werkdagen een reactie op je vraag, melding of opmerking. We zoeken zo spoedig en goed mogelijk voor je uit hoe we jou kunnen helpen.

Vul het formulier in op mijnVISTA via de onderstaande knoppen.

mijnVISTA studenten

mijnVISTA medewerkers

Update 6 januari 2021 > beleid corona vaccinatie

Vandaag start in Nederland het Rijksvaccinatieprogramma voor COVID-19. Logischerwijze zijn er discussies, ook binnen VISTA college, over o.a. rangorde en of medewerkers in het onderwijs en wellicht studenten voorrang moeten krijgen. Of dat studenten die stage lopen in bepaalde sectoren, bijvoorbeeld in de zorg, een vaccinatieplicht krijgen. Zo zullen er vele vragen zijn.

De MBO Raad zal deze zaken oppakken en bespreken met het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en andere ministeries indien van toepassing. De MBO Raad zal zodra deze beschikbaar zijn de nodige instructies en handreikingen aan ons beschikbaar stellen. Het standpunt van VISTA college is dat wij ook op dit punt het landelijke beleid zullen volgen. Dat is het meest duidelijk voor alle partijen. COTRA zal dit uiteraard goed volgen en medewerkers, studenten en stagebedrijven informeren zodra dat kan.

Voor studenten en medewerkers wordt deze informatie op mijnVISTA geplaatst.

mijnVISTA studenten

mijnVISTA medewerkers

Regels tegen het coronavirus - schooljaar 20/21

Onze corona maatregelen zijn ervoor om te zorgen dat we de verspreiding van het coronavirus zo veel mogelijk tegengaan. Bekijk hieronder het animatiefilmpje over de maatregelen.

Maatregelen in het kort

  • Geef elkaar 1,5 meter ruimte; voor de school, in de school én in het lokaal;
  • Houd rechts in de wandelgangen en klaslokalen;
  • Draag een mondkapje in onze gebouwen. Zit je? Dan mag het af. Verplicht een brancheprotocol het mondkapje dan draag je het;
  • Vermijd groepen, spreek elkaar aan en help elkaar;
  • Schud geen handen, was regelmatig je handen, nies en hoest in je elleboog;
  • Loop voor je les direct naar je lokaal. Geen les meer? Verlaat dan direct het gebouw.

Kijk voor de actuele corona-maatregelen op mijnVISTA

Heb je klachten / symptomen van het coronavirus?

Blijf thuis en meld je ziek via 088 001 50 00. Je kunt een coronatest plannen via de GGD of digitaal via coronatest.nl.

Vragen?

Heb je na het lezen van deze informatie vragen, neem dan contact op met de GGD > 7 dagen in week bereikbaar van 8.00-20.00 uur op 088- 8805005.

 • De omgang met corona bij onze school > neem contact op met je mentor.
 • Voor specifieke vragen die VISTA college betreffen kun je ook contact opnemen met een van onze speciale contactpersonen Rutger Gerritsen, arbocoördinator, bereikbaar op T 06 42 27 39 54 en Ronald Hochstenbach, preventiemedewerker, bereikbaar op T 06 42 27 39 53.
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken