Printen
400e mbo-diploma uitgereikt door regionale samenwerking

400e mbo-diploma uitgereikt door regionale samenwerking

Tijdens een feestelijke bijeenkomst op zaterdag 14 januari is aan Mohamed Ali Mohamed (43) het 400e mbo-diploma uitgereikt! Daarnaast ontvingen 176 medewerkers van VDL Nedcar op dezelfde dag hun mbo-niveau 2 diploma.

Opleidingen op maat

Sinds 2015 bieden wij VDL Nedcar zeven verschillende mbo-opleidingen aan op niveau 1, 2, 3 en 4. Logistiek medewerker, technisch leidinggevende, mechanisch operator en technicus service en onderhoud zijn enkele voorbeelden. Deze opleidingen zijn in samenwerking met VDL Nedcar op maat ontwikkeld. Het bevat een waardevolle mix van theorie en praktijk. Deze kennis kan direct in de praktijk worden gebracht, maar is ook buiten VDL Nedcar van toegevoegde waarde.

Techniek & industrie opleidingen voor Leven Lang Ontwikkelen

Het maatwerk is niet alleen voor bedrijven, ook studenten hebben deze mogelijkheid nodig. Een curriculum wordt dan ook individueel met de studenten afgestemd. Op deze manier bieden wij hen een gepersonaliseerde manier van leren, duidelijkheid en structuur.

Sven Hofman, operationeel coördinator en docent VISTA college: “De groepen zijn gemêleerd, ook wat betreft leeftijd. We hebben studenten van 23 jaar tot 63 jaar samen in de klas. De één heeft misschien oudere kinderen en meer de handen vrij, andere studenten krijgen bijvoorbeeld een kindje tijdens de opleiding. Dat vraagt om maatwerk: vertragen of juist versnellen is mogelijk. De student zit altijd aan het stuur.”

Contextrijk onderwijs

Het werken bij in dit geval VDL Nedcar zorgt voor contextrijk onderwijs. Praktijkbegeleider William Russel van de afdeling Logistiek van VDL Nedcar benoemd de voordelen “Medewerkers krijgen meer zelfvertrouwen en zijn direct beter inzetbaar. De theorie zorgt voor meer inzicht in processen op de werkvloer en praktijk leren ze aan onze eigen simulatielijn. Die combinatie is heel waardevol.”

400e gediplomeerde

 Elke student heeft zijn eigen verhaal, daar houden wij als VISTA college met gepersonaliseerd onderwijs rekening mee. Het verhaal van de 400e gediplomeerde is een bijzonder verhaal. Mohamed Ali Mohamed (43), is geboren in Egypte en is sinds 2014 in Nederland. In Egypte had hij een ICT-diploma op hbo-niveau. Als nieuwe Nederlander is hij gestart met een inburgeringscursus. Sinds mei 2018 is hij werkzaam bij VDL Nedcar en rondde hij de niveau-1 opleiding Assistent Procestechniek af. Zaterdag heeft hij zijn niveau-2 diploma Logistiek Medewerker ontvangen. Inmiddels is hij gestart met de niveau-3 opleiding tot Logistiek Teamleider. Tijdens de beoordelingen scoort hij regelmatig het maximaal aantal punten. Hij ziet altijd het positieve van een situatie in, is heel oplossingsgericht en heeft oog voor zijn collega’s.

“School vind ik heel mooi. Het is heel leuk en belangrijk voor mij, ook om nieuwe woorden te leren. Die kan ik dan weer gebruiken op mijn werk.”    

Integrale samenwerking in de regio

Om te werken aan de Limburgse krachten voor morgen, is een samenwerking noodzakelijk. Samen zorgen we voor een betere aansluiting van onderwijs op de praktijk en zetten we in op leven lang ontwikkelen. Op deze manier blijven medewerkers arbeidsfit voor de toekomst. VISTA college gaat graag de samenwerking aan met bedrijven of organisaties uit de regio.

Meer weten over een samenwerking met VISTA college?

Maatwerk voor bedrijven

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken