Jij draagt je steentje bij
Bouwen en verbouwen. Vroeger met Lego en bouwblokken. Nu voor het echt. Nieuwbouw, renovatie en onderhoud. Woningen en kantoorgebouwen. Jij draait daar je hand niet voor om. Net zoals dat jij niet wakker ligt van vroeg beginnen. Je hebt oog voor details, handelt kwaliteitsbe- wust en werkt zorgvuldig. Een verkeerd gelegde steen zul je in jouw werk niet tegenkomen.
Jij meet, plaatst en voegt. Waterpas. Je hebt een sterk ontwikkeld ruimtelijk inzicht, kunt bouwtekeningen en plattegronden lezen en kent je materialen en gereedschappen. Jij maakt gemotiveerd en veilig je meters. Zelfstandig en met je team. Je bent zeker niet van suiker. Want jij werkt soms misschien wel binnen, maar vooral ook buiten. Een winterse bui heeft dan ook geen enkele invloed op jouw werk en nauwkeurigheid. Jij gaat gewoon stug door. Al fluitend.
Meer informatie
Als metselaar voert je schoon en vuil metselwerk uit, je lijmt lichte scheidingswanden, elementen en blokken en voert voegwerkzaamheden uit. Je werkt vooral buiten en hebt daardoor te maken met verschillende weersomstandigheden. Tijdens de opleiding leer je deze werkzaamheden doormiddel van praktische opdrachten die ondersteund worden met theorie. De theorie is digitaal en individueel hierdoor bepaal je zelf je eigen tempo. Maatwerk en persoonlijke ontwikkeling staan voorop gedurende de gehele opleiding.
Door de digitale theorie is het ook mogelijk om tijdens de BPV te werken aan de theorie of informatie op te zoeken passende bij de opdrachten die uitgevoerd worden in de BPV. De theoretische en praktische kennis wordt aan het einde van de opleiding afgetoetst door een eind- examen.
Jouw opleiding bestaat uit een basis-, profiel- en keuzedeel (of -delen). Het keuzedeel - verbredend of verdiepend - maakt je studie interessanter. Zo zorgen de keuzedelen voor een betere aansluiting op een eventuele vervolgstudie en bieden ze meerwaarde als je gaat solliciteren op de arbeidsmarkt.
Gedurende de opleiding moet je twee keuzedelen afronden, één algemeen keuzedeel en één beroepspecifieke keuzedelen. De beroepsspecifieke keuzedelen zijn modulen van de timmer- of tegelzettersopleiding.
Naast de theoretische en praktische lessen op school loop je stage, ook wel beroepspraktijkvorming (BPV) genoemd. Uiteraard betreft dit een erkend leerbedrijf (SBB). De praktijkbegeleider van school en je praktijkopleiders van het leerbedrijf beoordelen je beroepshouding, resultaten en je inzet. Een positieve beoordeling van je stage is een voorwaarde om je diploma te halen.
Gedurende de opleiding loop je om de vier weken stage bij een bouwbedrijf, aannemer of metselaar. De opleiding bestaat uit 50% uit stage en word samen met BouwMensen Limburg uitgevoerd.
Ben je klaar met deze opleiding, dan kun je verder studeren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor de opleidingen allround metselaar (niveau 3) of middenkaderfunctionaris bouw (niveau 4).