Moet je dit jaar nog een studiekeuze maken? Plan een speeddate met onze loopbaanadviseurs!

Meld je aan

Zelfstandig medewerker leisure & hospitality

Maastricht, Sibemaweg
BOL
Niveau
Niveau 3
Duur
3 jaar
Crebo
25648

Jij houdt van afwisseling

Voor je staat een groep dolenthousiaste, springende kinderen. Ze willen eerst gegrimeerd worden en daarna graag meedoen aan de animatieactiviteiten van het hotel. Jij houdt je hoofd koel en bent vrolijk. Je maakt grapjes met ze, houdt de boel wel goed in de gaten en bedenkt intussen hoe je het programma voor hen het leukst kan maken. Als je hiermee klaar bent, staat sport en spel met volwassen op de agenda en je hebt je leidinggevende beloofd later op de dag nog even bij te springen bij de receptie.

Jij houdt niet van stil zitten. Je bent creatief, een echte organisator en je spant je graag in om gasten de ultieme vakantiebeleving te bezorgen. Als een activiteit in het water dreigt te vallen door een plensbui, verzin jij snel iets anders. Je bent namelijk oplossingsgericht. Gasten kunnen dan ook altijd met hun vragen bij jou terecht. Of het nu over recreatieve activiteiten gaat of de verhuur van faciliteiten. Jij weet van de hoed en de rand en zorgt dat gasten tevreden en voldaan naar huis gaan.

Meer informatie

Opleidingsinformatie

Als zelfstandig medewerker leisure & hospitality beschik je over goede sociale en communicatieve vaardigheden. Jij bent het aanspreekpunt voor gasten en je taken zijn heel divers. Je werkt soms bij de receptie, helpt mee met activiteitenprogramma's, verhuurt en verkoopt producten en diensten en begeleidt gasten waar nodig. Daarnaast zal je feestjes, toernooien, uitstapjes en andere recreatieactiviteiten organiseren. Het is jouw taak om de gasten te vermaken en te zorgen dat ze het naar hun zin hebben.

Jij draagt kortom bij aan het entertainment van de gasten, terwijl je intussen werkt volgens voorschriften en rekening houdt met hygiëne en veiligheid. Je werk is vaak seizoensgebonden en werktijden onregelmatig. In combinatie met het werken met mensen maakt dat je werk nooit saai. Bovendien lonkt het buitenland voor jou. Jij kunt namelijk straks met je nieuwe vaardigheden ook in andere landen werken, waar recreatie en toerisme booming zijn.

Op school krijg je een stevige basis theorie, die je tijdens je stage in de praktijk kunt brengen. Binnen de hoofdonderdelen Frontoffice (receptie) en Leisure krijg je vakken als activiteitenbegeleiding en organisatie, entertainment, sport en spel, excellente dienstverlening, hospitality/gastvrijheid, reserveringssystemen . De lessen hebben betrekking op kinderanimatie, grimeren, presentatie, instuderen van shows, koken, serveren, receptiewerkzaamheden én dans. De opleiding wordt gecombineerd met outdoor-activiteiten, activiteiten rondom het zwembad en de wintersport. Daarnaast krijg je ook een aantal algemene avo-vakken, zoals Nederlands, rekenen, loopbaan & burgerschap en Engels en Duits.

Keuzedelen

Jouw opleiding bestaat uit een basis-, profiel- en keuzedeel (of -delen). Het keuzedeel - verbredend of verdiepend - maakt je studie interessanter. Zo zorgen de keuzedelen voor een betere aansluiting op een eventuele vervolgstudie en bieden ze meerwaarde als je gaat solliciteren op de arbeidsmarkt.

Stage(s)

Tijdens je stage, je beroepspraktijkvorming, sta je met beide benen in de praktijk. Je past al het geleerde toe en leert nog veel meer vaardigheden van je praktijkopleider. De praktijkbegeleider van school en je praktijkopleiders van het leerbedrijf beoordelen je beroepshouding, resultaten en je inzet. Een positieve beoordeling van je stage is een voorwaarde om je diploma te halen.

Verder leren/werken

Als je wilt doorleren na deze opleiding, dan is onze opleiding leidinggevende leisure & hospitality (niveau 4) misschien wel wat voor jou. Ga je aan de slag, dan werk je op campings, bij bungalowparken, (vakantie)hotels, horecabedrijven, watersportbedrijven, bedrijven in de dag- en uur recreatie, attractieparken, activiteiten- en evenementenorganisaties of themaparken. Je kunt zowel in het binnen- als buitenland aan de slag.

DIRECT AANMELDEN SCHOOLJAAR
2024-2025
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken