Moet je dit jaar nog een studiekeuze maken? Plan een speeddate met onze loopbaanadviseurs!

Meld je aan

Leidinggevende leisure & hospitality

Maastricht, Sibemaweg
BOL
Niveau
Niveau 4
Duur
3 jaar
Crebo
25646

Jij houdt van dynamiek

Jij wil eigenlijk wel je hele leven in vakantiesferen doorbrengen. Gezellige drukte om je heen. Blije en ontspannen mensen. En een keuze aan activiteiten. De realiteit is natuurlijk anders. Ook jij moet aan de bak. Jij kunt echter wel je wens combineren met de werkelijkheid.

Als leidinggevende leisure & hospitality werk jij op plekken waar mensen vakantie vieren of activiteiten ondernemen. Creatief als je bent, organiseer je voor hen de leukste activiteiten en bezorg je gasten de ultieme vakantiebeleving. Jij zorgt voor een optimale dienstverlening, ziet commerciële kansen en hebt oog voor de wensen van klanten. Samen met je collega’s stel je op basis daarvan het bedrijfsbeleid met begrotingen op. Je bewaakt budgetten en geeft leiding aan medewerkers.

Je zorgt ervoor dat je team weet wanneer ze paraat moet staan en motiveert hen om klant vriendelijk te werk te gaan. Als activiteiten in de soep dreigen te lopen, aarzel jij geen moment, bedenkt een oplossing en hakt knopen door. Jouw gasten bied je die kwaliteit van recreëren aan die je zelf ook wenst te krijgen. En liefst nog een beetje meer.

Meer informatie

Opleidingsinformatie

Als leidinggevende leisure & hospitality werk jij bij bedrijven die gericht zijn op recreatie, toerisme en vrije tijd. Je kunt dus gaan werken in bijvoorbeeld een vakantiepark, op een camping, bij een attractiepark of een evenementenbureau. Voorop staat dat jij klantgericht bent. Hospitality heb jij hoog in het vaandel.

Tijdens deze opleiding werken we aan deze competenties en vaardigheden. Je krijgt dan ook lessen in activiteitenbegeleiding en -organisatie, entertainment, sport en spel, excellente dienstverlening, hospitality/gastvrijheid, reserveringssystemen, communicatie- en gesprekstechnieken, boekhouden, management en personeel en organisatie. Jij kunt bovendien straks ook koken, serveren, receptiewerkzaamheden verrichten, animeren, grimeren en (outdoor, water en sneeuw) activiteiten/evenementen organiseren en begeleiden. Talen zijn in dit vak belangrijk, dus naast Nederlands krijg je ook Engels en Duits aangeboden.

Excursies en projecten maken in alle leerjaren een wezenlijk deel uit van jouw opleiding. Theorie combineer je dus met praktijk. Dat betekent ook dat je zowel in het eerste als tweede leerjaar een breed praktijkgedeelte (stage) hebt. Zo bereiden we je stevig voor op een mooie toekomst.

Keuzedelen

Jouw opleiding bestaat uit een basis-, profiel- en keuzedeel (of -delen). Het keuzedeel - verbredend of verdiepend - maakt je studie interessanter. Zo zorgen de keuzedelen voor een betere aansluiting op een eventuele vervolgstudie en bieden ze meerwaarde als je gaat solliciteren op de arbeidsmarkt.

Stage(s)

Tijdens je stage, je beroepspraktijkvorming, sta je met beide benen in de praktijk. Je past al het geleerde toe en leert nog veel meer vaardigheden van je praktijkopleider. De praktijkbegeleider van school en je praktijkopleiders van het leerbedrijf beoordelen je beroepshouding, resultaten en je inzet. Een positieve beoordeling van je stage is een voorwaarde om je diploma te halen.

Verder leren/werken

Jij kunt na deze opleiding verder studeren en een hbo-opleiding volgen. Na het behalen van je diploma kun je bijvoorbeeld aan het werk in een hotel, vakantiepark, VVV-kantoor, ANWB, camping, congrescentrum, dierentuin, outdoor-activiteitencentrum of een attractie- of bungalowpark.

DIRECT AANMELDEN
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken