Schilder

Beek, Stationstraat
BBL & BOL
Niveau
Niveau 2
Duur
2 jaar
Crebo
25589

Jij maakt meters

Hoog op een steiger zet jij - samen met je collega’s - gebouwen in de verf. Met aandacht bereid je je werk voor, zorg je voor goede materialen en behandel je ondergronden. Met jouw secure aanpak garandeer je uitstekende eindresultaten. Houtwerk dat strak in de lak zit en muren die regelmatig zijn gerold. Gebouwen waar jij aan hebt gewerkt, zijn weer een poosje beschermd tegen slijtage en weersinvloeden van buitenaf. Ze zijn ook gewoon weer mooi. Niks zo armoedig als af- bladderend verfwerk. Dat is je een doorn in het oog.

Naast schilderwerk draai jij je hand niet om voor andere werkzaamheden, zoals het plaatsten van beglazingssystemen, het behangen van wanden en het spuiten van diverse ondergronden. Jij bent multifunctioneel inzetbaar en voelt je thuis bij zowel woningbouw en -verbouw, renovatie en vastgoedonderhoud. Hoewel je ook binnen aan de slag zult gaan, zul je ook regelmatig buiten op locatie werken. Je bent dus niet van suiker en maakt onder alle omstandigheden gewoon je meters.


Meer informatie

Opleidingsinformatie

Om kwaliteit te kunnen leveren als schilder, moet jij je flink wat vaardigheden eigen maken. Jij hebt kennis nodig van de verschillende verfproducten, je leert ook veel van verschillende ondergronden waarop je de verfproducten aanbrengt. Tevens leer je ook veel over de gereedschappen en apparaten waarmee je de verfproducten aanbrengt. Ook leer je veilig werken. Behalve schilderen moet je ook diverse andere zaken leren die een schilder doet zoals behangen, glaszetten, kitten enz. Je moet natuurlijk ook beschikken over goede communicatie eigenschappen want je moet met de opdrachtgevers kunnen overleggen. Je volgt een individuele leerroute en wordt door je mentor geholpen met je leer- en ontwikkelingsplan.

Zowel bij de BOL en BBL is de opleiding sterk competentiegericht; projecten vormen dan ook de kern van de opleiding. Bij de BOL opleiding kom je 5 dagen naar school. Tijdens deze schooldagen ga je in bepaalde tijdvakken stage lopen die 3 tot 4 dagen per week in beslag nemen. Bij de BBL opleiding ga je 4 dagen werken en 1 dag naar school. Uiteraard hebben we geregeld en intensief contact met de begeleiders buiten school (leermeesters), zodat we jouw voortgang kunnen bewaken. Tijdens de schooldagen dat je naar school komt, bieden we je theorielessen aan. Heb je examens, dan worden deze in de vorm van presentaties afgenomen. We houden je dus goed bezig tijdens deze opleiding. Ben je er klaar voor?

Keuzedelen

Jouw opleiding bestaat uit een basis-, profiel- en keuzedeel (of -delen). Het keuzedeel - verbredend of verdiepend - maakt je studie interessanter. Zo zorgen de keuzedelen voor een betere aansluiting op een eventuele vervolgstudie en bieden ze meerwaarde als je gaat solliciteren op de arbeidsmarkt.

Stage(s)

Naast de theoretische en praktische lessen op school loop je stage, ook wel beroepspraktijkvorming (BPV) genoemd. Uiteraard betreft dit een erkend leerbedrijf (SBB). De praktijkbegeleider van school en je praktijkopleiders van het leerbedrijf beoordelen je beroepshouding, resultaten en je inzet. Een positieve beoordeling van je stage is een voorwaarde om je diploma te halen.

Verder leren/werken

Ben je klaar met deze opleiding, dan kun je verder studeren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor de opleidingen gezel schilder (niveau 3) of restauratieschilder (niveau 4). Ga je direct aan de slag, dan werk je meestal onder leiding van een allround schilder bij een schilders- of onderhoudsbedrijf.

DIRECT AANMELDEN
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken