Gezel schilder

Beek, Stationstraat
BBL & BOL
Niveau
Niveau 3
Duur
3 jaar
Crebo
25588

Jij wilt goed uit de verf komen

Hoog op een steiger zet jij kozijnen in de lak en verf je muren. Als je terugkijkt, zie je wat je allemaal al hebt gedaan. Het gebouw waar je aan werkt, kan er weer een paar jaar tegenaan. Rustig en geconcentreerd werk je door. Voor elke klus en voor elk ander oppervlak kies je je kwasten en je verfmaterialen zorgvuldig uit.

Als Gezel schilder blijft het daar echter niet bij. Jij kunt ook wandbekledingsmaterialen aanbrengen, glas plaatsen en beton repareren en afwerken. Hoewel je regelmatig buiten werkt, zul je ook binnen aan de slag gaan. En dus ook soms op grote hoogte. Met je klanten stem je af wat zij willen. Wat hun wensen zijn. Je kunt je in hun opdracht en vraag verplaatsen, maar kunt ook vanuit jouw expertise helder en duidelijk adviezen geven. Jij staat namelijk voor kwaliteit en resultaat. Jij lost op en pakt aan.

Meer informatie

Opleidingsinformatie

Als jij gezel schilder wordt, dan werk je in loondienst of je werkt als zelfstandige ondernemer in de schilders- en onderhoudsbranche. Je opdrachtgevers kunnen natuurlijk particulieren met hun woningen zijn, maar ook grote bedrijven zoals de woning- en utiliteitsbouw, kantoren en ziekenhuizen. Het werk dat je doet kan gericht zijn op onderhoud als nieuwbouw. Als geen ander weet jij hoe verschillende soorten ondergronden, zoals hout, steen en metaal, bewerkt moeten worden. En hoewel je vaak zelfstandig werkt, kun je ook goed samenwerken met collega-schilders of met onderaannemers en medewerkers uit andere disciplines, zoals timmerlieden, elektriciens en stoffeerders. Bij alles wat je doet heb je oog voor kwaliteit, sta je open voor nieuwe ontwikkelingen in je vakgebied en ben je je bewust van de voorgeschreven Arbo-, milieu- en veiligheidsvoorschriften.

De opleiding gezel schilder duurt bij een directe instroom drie jaar. Wij leren jou in die drie jaar alles wat te maken heeft met vakmanschap en de vaardigheden. Een deel van je kennis en die vaardigheden doe je op tijdens je stage of werk. Als leerling volg je bovendien een individuele leerroute en word je door je mentor geholpen met je leer- en ontwikkelingsplan. Je mentor zal om je optimaal te kunnen helpen en motiveren geregeld en intensief contact hebben met je begeleiders/leermeesters buiten school.

Keuzedelen

Jouw opleiding bestaat uit een basis-, profiel- en keuzedeel (of -delen). Het keuzedeel - verbredend of verdiepend - maakt je studie interessanter. Zo zorgen de keuzedelen voor een betere aansluiting op een eventuele vervolgstudie en bieden ze meerwaarde als je gaat solliciteren op de arbeidsmarkt.

Stage(s)

De opleiding gezel schilder wordt aangeboden in de BBL of BOL variant. Bij de BBL opleiding ben je in loondienst van een schildersbedrijf, je komt dan een dag in de week naar school en gaat vier dagen betaald werken. Bij de BOL opleiding kom je vijf dagen naar school en je gaat dan gedurende een bepaalde tijd drie of vier dagen stage lopen. (afhankelijk welke periode). Naast de theoretische en praktische lessen op school loop je stage, ook wel beroepspraktijkvorming (BPV) genoemd. Uiteraard betreft dit een erkend leerbedrijf (SBB). De praktijkbegeleider van school en je praktijkopleiders van het leerbedrijf beoordelen je beroepshouding, resultaten en je inzet. Een positieve beoordeling van je stage is een voorwaarde om je diploma te halen.

Verder leren/werken

Ben je klaar met deze opleiding, dan kun je verder studeren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor de opleidingen restauratieschilder of de voorbereidende docentenopleiding. Ga je werken dan kun je als gezel schilder zelfstandig aan de slag in de nieuwbouw of bij renovatieprojecten. Soms geef je daarbij leiding aan jongere collega-schilders in opleiding.

DIRECT AANMELDEN SCHOOLJAAR
2024-2025
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken