Monteur elektrotechnische installaties

Maastricht, Sibemaweg
BOL & BBL
Niveau
Niveau 2
Duur
2 jaar
Crebo
25333

Jij verricht grote inspanningen

Jij weet dat je niet aan elektriciteit moet gaan zitten rommelen als er nog spanning op het net staat. Behoedzaam en veilig ga jij te werk. Je zorgt ervoor dat de stoppen in de groepenkast uitgeschakeld zijn voordat je aan het werk gaat. Gestructureerd leg je vervolgens elektrische (licht) installaties aan bij bedrijven of particulieren. Of je zorgt er voor dat systemen die foutmeldingen geven of dreigen uit te vallen gerepareerd worden. Je rust in ieder geval niet voordat een systeem staat als een huis of voordat jij de oplossing gevonden hebt.

Je bijt je vast in het probleem. Of het nu gaat om het lichtnet, telecommunicatiesystemen, datanetwerken, brandmeldingssystemen of verkeerssignaleringen. Je draait je hand niet om voor een uitdaging. Jij zorgt er voor dat klanten tevreden zijn. Jij informeert en adviseert hen en maakt jouw complexe werk inzichtelijk. Jij laat hen met een gerust hart achter. Op naar de volgende locatie. Op naar de volgende klus.

Meer informatie

Opleidingsinformatie

Wil jij Monteur elektrotechnische installaties worden, dan zul je zowel zelfstandig als in teamverband moeten kunnen werken. Soms werk je bij particulieren, soms werk je aan installaties en systemen bij bijvoorbeeld grote instellingen, fabrieken of in winkelbedrijven. Altijd zul je in ieder geval de voorschriften op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu in acht moeten nemen en daar ook je collega's op moeten aansturen. Klanten kun jij goed adviseren. Jij bent immers de specialist.

Tijdens deze opleiding ontwikkel je naast technische vaardigheden ook kennis op het gebied van middelen en materialen. Om je optimaal voor te bereiden op de arbeidsmarkt, volg je (basis)vakken zoals elektrotechniek, meetpracticum, vakkennis tekenen, vakkennis, VCA. Het eerste leerjaar focussen we op het aanleggen van huisinstallaties. Het tweede leerjaar staat in het teken van het aanleggen van kabelinstallatie en motorbesturingen. We leren je daar niet alleen de theorie van. Uiteraard gaan we ook praktisch aan de slag. Dat betekent dat je tijdens de hele opleiding praktijkervaring opdoet middels practica en tijdens stages. Je bent dan ook veel met je handen en dus echt vakgericht bezig.

Keuzedelen

Jouw opleiding bestaat uit een basis-, profiel- en keuzedeel (of -delen). Het keuzedeel - verbredend of verdiepend - maakt je studie interessanter. Zo zorgen de keuzedelen voor een betere aansluiting op een eventuele vervolgstudie en bieden ze meerwaarde als je gaat solliciteren op de arbeidsmarkt.

Stage(s)

Naast de theoretische en praktische lessen op school loop je stage, ook wel beroepspraktijkvorming (BPV) genoemd. Uiteraard betreft dit een erkend leerbedrijf (SBB). De praktijkbegeleider van school en je praktijkopleiders van het leerbedrijf beoordelen je beroepshouding, resultaten en je inzet. Een positieve beoordeling van je stage is een voorwaarde om je diploma te halen.

Verder leren/werken

Als je wilt doorleren na deze opleiding, dan is onze opleiding eerste monteur elektrotechnische installaties woning en utiliteit (niveau 4) misschien wel wat voor jou. Als monteur elektrotechnische installaties leg je lichtinstalaties aan bij bedrijven en/of particulieren. De vraag naar vakbekwame elektrotechnici wordt, gezien de ontwikkeling in de branche, steeds groter. Dit heeft er mede mee te maken dat de elektrotechnische branche zich steeds sneller ontwikkeld.

Direct Aanmelden
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken