Moet je dit jaar nog een studiekeuze maken? Plan een speeddate met onze loopbaanadviseurs!

Meld je aan

Monteur elektrotechnische installaties

Maastricht, Sibemaweg
BBL & BOL
Niveau
Niveau 2
Duur
2 jaar
Crebo
25737

Jij monteert en houdt het in perfecte staat

Elektrotechniek zit overal. Van duurzame energie tot inbraakinstallaties: we kunnen niet zonder. Als monteur elektrotechnische installaties voel jij je overal thuis. Dat is nodig ook, want je bent voornamelijk bij klanten aan het werk. Jij legt de kabels en leidingen van een installatie in woningen, bedrijfspanden of bijvoorbeeld in een ziekenhuis. Je plaatst daarnaast ook componenten als schakelaars, verlichting of brandmelders. Het is afwisselend werk telkens in een nieuwe omgeving.

Meer informatie

Opleidingsinformatie

Om elektrotechnische installaties op een correcte manier aan te kunnen leggen krijg je verschillende vakken gedurende 2 jaar aangeboden tijdens de opleiding Monteur elektrotechnische installaties. Denk aan praktijklessen, vaktheorie, meten, tekeninglezen en normen.

Contactpersonen
Heb je vragen over de opleiding? Neem dan contact op met Lukas Wolters of Gilbert Grassi.

Keuzedelen

Jouw opleiding bestaat uit een basis-, profiel- en keuzedelen. Het keuzedeel - verbredend of verdiepend - maakt je studie interessanter. Zo zorgen de keuzedelen voor een betere aansluiting op een eventuele vervolgstudie en bieden ze meerwaarde als je gaat solliciteren op de arbeidsmarkt.

Stage(s)

Naast de theoretische en praktische lessen op school loop je stage, ook wel beroepspraktijkvorming (BPV) genoemd. Uiteraard betreft dit een erkend leerbedrijf (SBB). De praktijkbegeleider van school en je praktijkopleiders van het leerbedrijf beoordelen je beroepshouding, resultaten en je inzet. Een positieve beoordeling van je stage is een voorwaarde om je diploma te halen.

Verder leren/werken

Na je opleiding kun je verder studeren voor Eerste monteur elektrotechnische installaties in de gebouwde omgeving (niveau 3).

Natuurlijk kun je na het behalen van je diploma ook aan de slag bij één van de vele elektrotechnische installatiebedrijven in de regio!

DIRECT AANMELDEN
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken