Kom op 7 maart naar onze open avond!

Meld je nu aan

Eerste monteur elektrotechnische installaties in de gebouwde omgeving

Maastricht, Sibemaweg
BBL & BOL
Niveau
Niveau 3
Duur
3 jaar
Crebo
25736

Jij legt (elektrische) verbindingen

Elektrotechniek zit overal. Van duurzame energie tot inbraakbeveiliging: we kunnen niet zonder. Als Eerste monteur elektrotechnische installaties leer je alles over elektrotechnische installaties voor woningen, industriële gebouwen en utiliteit. Daarnaast leer je ook telecominstallaties, datanetwerken en beveiligingssystemen aan te leggen en gebruiksklaar te maken. Je denkt daarbij in oplossingen van duurzame energie. Ook zorg je ervoor dat de elektrotechnische installaties in perfecte staat zijn en zo blijven. Je kunt eventuele fouten opsporen en repareren en voert regelmatig onderhoud uit. Als eerste monteur word je getraind om leiding te geven aan minder ervaren collega’s.

Meer informatie

Opleidingsinformatie

Tijdens de opleiding Eerste monteur elektrotechnische installaties ontwikkel je naast technische vaardigheden ook projectmatige kennis en leer je leiding geven aan kleine groepen elektromonteurs. Om je optimaal voor te bereiden op de arbeidsmarkt volg je vakken zoals elektrotechniek, praktijk, normen, domotica, elektrotechnisch tekenen en storingen zoeken. Je werk als elektrotechnisch monteur is heel precies en veiligheid is erg belangrijk. Dat snap jij gelukkig maar al te goed.

Met deze basis kun jij je vervolgens in het tweede en derde leerjaar verder specialiseren. We bieden je ook theoretische vakken aan, waarmee een soepele doorstroom naar een niveau 4 opleiding mogelijk is.

Contactpersonen
Heb je vragen over de opleiding? Neem dan contact op met Lukas Wolters of Gilbert Grassi.

Keuzedelen

Jouw opleiding bestaat uit een basis-, profiel- en keuzedelen. Het keuzedeel - verbredend of verdiepend - maakt je studie interessanter. Zo zorgen de keuzedelen voor een betere aansluiting op een eventuele vervolgstudie en bieden ze meerwaarde als je gaat solliciteren op de arbeidsmarkt.

Stage(s)

Naast de theoretische en praktische lessen op school loop je stage, ook wel beroepspraktijkvorming (BPV) genoemd. Uiteraard betreft dit een erkend leerbedrijf (SBB). De praktijkbegeleider van school en je praktijkopleiders van het leerbedrijf beoordelen je beroepshouding, resultaten en je inzet. Een positieve beoordeling van je stage is een voorwaarde om je diploma te halen.

Verder leren/werken

Na je opleiding kun je verder studeren voor Technicus elektrotechnische installaties in de gebouwde omgeving (niveau 4).

Natuurlijk kun je na het behalen van je diploma ook aan de slag bij één van de vele elektrotechnische installatiebedrijven in de regio!

DIRECT AANMELDEN SCHOOLJAAR
2024-2025
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken