Technicus elektrotechnische installaties in de gebouwde omgeving

Maastricht, Sibemaweg
BBL & BOL
Niveau
Niveau 4
Duur
4 jaar
Crebo
25739

Jij zorgt dat alles in een gebouw perfect werkt

Elektrotechniek zit overal. Van duurzame energie tot inbraakbeveiliging: we kunnen niet zonder. Als Technicus elektrotechnische installaties werk je in de gebouwde omgeving, zoals woningen, industriële gebouwen en utiliteit. Je houd je bezig met engineering op het gebied van de elektrotechniek, besturingstechniek en elektronica. Je geeft leiding aan (eerste) monteurs bij bouwprojecten waar naast elektrische installaties ook gebouwbeheersystemen, domotica en andere installaties worden aangelegd.

Meer informatie

Opleidingsinformatie

Je leert elektrotechnische installaties aan te leggen en gebruiksklaar te maken. Denk hierbij aan installaties voor woningen en utiliteit, beveiligingssystemen en domotica. Daarbij denk je in oplossingen van duurzame energie (zon en wind). Tijdens de opleiding Technicus elektrotechnische installaties leer je hoe je deze installaties aanlegt, aanpast en storingen oplost. Van vrij eenvoudige installaties, tot zeer uitdagende. Als je voldoende ervaring hebt, ga je aan de slag als leidinggevend monteur en ben je verantwoordelijk voor het succesvol opleveren van de installatie.

Contactpersonen
Heb je vragen over de opleiding? Neem dan contact op met Lukas Wolters of Gilbert Grassi.

Keuzedelen
Jouw opleiding bestaat uit een basis-, profiel- en keuzedelen. Het keuzedeel - verbredend of verdiepend - maakt je studie interessanter. Zo zorgen de keuzedelen voor een betere aansluiting op een eventuele vervolgstudie en bieden ze meerwaarde als je gaat solliciteren op de arbeidsmarkt.
Stage(s)
Naast de theoretische en praktische lessen op school loop je stage, ook wel beroepspraktijkvorming (BPV) genoemd. Uiteraard betreft dit een erkend leerbedrijf (SBB). De praktijkbegeleider van school en je praktijkopleiders van het leerbedrijf beoordelen je beroepshouding, resultaten en je inzet. Een positieve beoordeling van je stage is een voorwaarde om je diploma te halen.
Verder leren/werken
Na je opleiding kun je verder studeren in een van de vele richtingen op het hbo. Natuurlijk kun je na het behalen van je diploma ook aan de slag bij één van de vele elektrotechnische installatiebedrijven in de regio!
DIRECT AANMELDEN SCHOOLJAAR
2024-2025
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken