Laboratorium en procestechniek

Sittard, Arendstraat
BOL
Niveau
Niveau 2
Duur
2 jaar
Crebo
25761

Jij wil de techniek in

Stroop je mouwen maar alvast op. Want deze nieuwe opleiding is breed en praktisch. Je gaat veel met je handen werken. Stap voor stap maak je kennis met de twee werkvelden waarin jij terecht kunt komen: laboratoriumtechniek, en procestechniek. Je ontwikkelt de skills die je nodig hebt. Vooral door te dóen. Wij bieden je veel structuur en goede begeleiding. Terwijl je bezig bent in de praktijk, leer je de theorie die daarbij hoort. Je ervaart wat het betekent om monsters te nemen, te testen en het proces bij te sturen in een gesimuleerde omgeving.

Je werkt vaak in groepjes, aan veel verschillende praktijkopdrachten. Zo leer je ook goed samen te werken en communiceren. Hierin begeleiden we je. Net zoals in het gestructureerd plannen en leren leren. Denk je nu: “gaaf, maar ik heb weinig kennis van technische onderdelen”? Geen zorgen, je hoeft nu nog niets van chemie of processen te weten. We beginnen bij de basis. Je krijgt de mogelijkheid je kennis en vaardigheden uit te breiden. Je gaat je breed oriënteren, in beide richtingen. Je leert over kwaliteit en veiligheid. Je ontdekt welk werkveld jij het leukst vindt en wat het beste bij je past. In die richting ga je een half jaar stage lopen. Echt kiezen hoeft nog niet. De opleiding blijft breed. Want het bedrijfsleven vraagt om mensen die breed zijn opgeleid.

De kans dat je snel in de procestechniek aan de slag kunt, is groot. Wil je gaan werken in de laboratoriumtechniek dan is doorstroom naar niveau 3 een must. Je hebt de perfecte basis voor een niveau 3 opleiding binnen de richtingen laboratoriumtechniek en procestechniek.

Meer informatie

Opleidingsinformatie

Tijdens de opleiding volg je het praktijk- en theorieonderwijs voor een groot gedeelte binnen de school. Alle werkzaamheden zijn gericht op de twee beroepen; laborant, en procesoperator. Daarnaast is er ook een periode dat je op stage (BPV) gaat bij een erkend leerbedrijf (als afsluiting van de studie). Tijdens de stage leer je; samenwerken, probleemoplossend denken, rapporteren en vooral wat het werk van een mechanisch operator A of laborant inhoudt. Daarnaast leer je plannen, kwaliteit leveren, instructies en procedures opvolgen en met druk en tegenslag omgaan.

Deze opleiding is een dagopleiding. Gedurende de twee jaren dat je bij ons lessen volgt, doe je een flinke dosis praktijkervaring op in onze praktijkfaciliteiten. We hebben een proeffabriek, meet- en regelcentrum, natuurkunde- en scheikundelaboratorium en nog veel meer.

Stage(s)

Tijdens je stage, je beroepspraktijkvorming, sta je met beide benen in de praktijk. Je past al het geleerde toe en leert nog veel meer vaardigheden van je praktijkopleider. De praktijkbegeleider van school en je praktijkopleiders van het leerbedrijf beoordelen je beroepshouding, resultaten en je inzet. Een positieve beoordeling van je stage is een voorwaarde om je diploma te behalen. Je kunt zelf een voorkeur opgeven in welke richting (Laboratoriumtechniek of Procestechniek) je stage wilt gaan lopen.

Verder leren/werken

De opleiding Laboratorium- en procestechniek duurt 2 jaar. Indien je het diploma hebt behaald dan is een zeer goede aansluiting de opleiding Laboratoriumtechniek (niveau 3-4) of Procestechniek (niveau 3-4). Met het diploma niveau 2 heb je toegang tot iedere niveau 3 opleiding of je kunt gaan werken in het werkveld van je keuze.

DIRECT AANMELDEN SCHOOLJAAR
2024-2025

Nog meer weten?

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken