Helpende zorg en welzijn

Locaties
Maastricht, Sibemaweg
Heerlen (Campus), Valkenburgerweg
Sittard, Arendstraat
Leerweg
BOL & BBL
Niveau
Niveau 2
Duur
2 jaar & 1 jaar
Crebo
25498

Jij biedt een helpende hand

Niet iedereen redt het om zelfstandig te wonen en leven in onze maatschappij. Sommige mensen hebben hulp nodig. Bij hun persoonlijke verzorging, in het huishouden of bij recreatieve activiteiten. Als Helpende zorg en welzijn ondersteun je volwassenen en kinderen. Je bent handig en biedt ze een helpende hand toe. Pakt aan en komt met praktische oplossingen. Bij alles wat je doet, houd je rekening met wat een cliënt wilt en zelf kan doen. Het is namelijk de cliënt die de regie heeft over zijn eigen leven.

Je bent natuurlijk wel duidelijk over de mogelijkheden. Soms zijn de situaties waarin je komt moeilijk. Zowel fysiek als mentaal. Maar jij laat je niet kisten. Je staat stevig in je schoenen en als je zelf hulp nodig hebt, dan overleg je met je collega's. Die help je uiteraard ook als zij eens leuke activiteiten willen organiseren of feedback nodig hebben.

Jouw werkplek kan bij cliënten thuis zijn, maar het is ook mogelijk dat je in een instelling voor verstandelijk en lichamelijk beperkte mensen, in de ouderenzorg, thuiszorg of bij een kinderdagverblijf werkt. Waar jij ook werkt, jij steekt de handen uit de mouwen. Geduldig en tactvol. Doortastend. En vooral met veel plezier.

Meer informatie

Opleidingsinformatie

Als jij kiest voor deze opleiding, dan kies je voor een basisberoepsopleiding van twee jaar. Tijdens de opleiding staan diverse kerntaken centraal, zoals het uitvoeren van huishoudelijke werk, het zorgen voor de ander gericht op zelfstandig functioneren, het opstellen van een werkplan, het begeleiden van activiteiten én het uitvoeren van organisatie- en beroepsgebonden taken.

Wij gaan er voor zorgen dat jij - zowel op school als in de beroepspraktijk - ervaring en kennis opdoet met het uitvoeren van de verschillende taken die hierbij horen. Natuurlijk begeleiden we je daar intensief bij en bieden je vaardigheidstrainingen, praktijklessen en projecten aan. In combinatie met de theorie stomen we je zo klaar voor de toekomst.

Keuzedelen

Jouw opleiding bestaat uit een basis-, profiel- en keuzedeel (of -delen). Het keuzedeel - verbredend of verdiepend - maakt je studie interessanter. Zo zorgen de keuzedelen voor een betere aansluiting op een eventuele vervolgstudie en bieden ze meerwaarde als je gaat solliciteren op de arbeidsmarkt.

Stage(s)

Tijdens je stage, je beroepspraktijkvorming, sta je met beide benen in de praktijk. Je past al het geleerde toe en leert nog veel meer vaardigheden van je praktijkopleider. De praktijkbegeleider van school en je praktijkopleiders van het leerbedrijf beoordelen je beroepshouding, resultaten en je inzet. Een positieve beoordeling van je stage is een voorwaarde om je diploma te halen.

Verder leren/werken

Na deze opleiding kun je doorstromen naar de opleidingen Verzorgende IG (niveau 3) en Pedagogisch medewerker (niveau 3). Natuurlijk kun je ook op zoek gaan naar een geschikte baan als Helpende zorg en welzijn.

Direct Aanmelden
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken