Zelfstandig medewerker travel & hospitality

Maastricht, Sibemaweg
BOL
Niveau
Niveau 3
Duur
3 jaar
Crebo
25649

Jij droomt van verre landen

Reizen is je lust en leven. Jij voelt je thuis in binnen- en buitenland. Je houdt er van om te organiseren én om mensen in de watten te leggen. Gastvrijheid zit je in het bloed. Je hebt altijd al in het toerisme willen werken. Je droomt van een baan als hotelreceptionist of bijvoorbeeld als adviseur bij een reisbureau of VVV. Werken op een vakantiebestemming is natuurlijk helemaal top. Aanspreekpunt zijn voor gasten uit de hele wereld, ze verwelkomen, in- en uitchecken en hun meest uiteenlopende vragen behandelen, daar zit voor jou de uitdaging in. Dat daar af en toe een pittige klacht tussen zit, maakt voor jou niet uit.

Jij blijft onder alle omstandigheden kalm en klantgericht, bent communicatief en representatief. Jij bent als zelfstandig medewerker travel & hospitality kortom het visitekaartje van het bedrijf waar je voor werkt en zorgt ervoor dat je klanten of gasten een onvergetelijke tijd tegemoet gaan.

Meer informatie

Opleidingsinformatie

Als jij kiest voor deze driejarige opleiding zelfstandig medewerker travel & hospitality, dan krijg je een breed pakket aan vakken aangeboden. We gaan je goed voorbereiden op de toeristische sector. We bieden moderne vreemde talen aan, zorgen dat je topografische kennis in orde is en leren je de ins-and-outs van hospitality.

De vakgebieden die jij gaat doorlopen, beslaan toerisme, toeristische geografie, reisbureau-praktijk, reisverzekeringen, touroperating, reisbegeleiding, standplaatshost(ess), boeken en reserveren, frontoffice, zakenreizen, administratie, economie en burgerschap. Qua talen zetten we in op Nederlands, Engels en Duits. Je gaat ook op excursie, werkt projecten uit enloopt stage in alle leerjaren.

Keuzedelen

Jouw opleiding bestaat straks uit een basis-, profiel- en keuzedeel (of -delen). Het keuzedeel maakt je studie interessanter. Hiermee kunnen we als opleiding namelijk inspelen op ontwikkelingen in onze regio of binnen het bedrijfsleven. Ze zorgen ook voor een betere aansluiting op een hbo-studie.

De keuzedelen voor zelfstandig medewerker travel & hospitality zijn:

  • Spaans in de beroepscontext A2 & A1
  • Catering
  • Zakenreizen
  • Standplaatshost(ess)
  • Lifeguard
  • Organisatie van interne evenementen
Stage(s)

Tijdens je stage, je beroepspraktijkvorming, sta je met beide benen in de praktijk. Je past al het geleerde toe en leert nog veel meer vaardigheden van je praktijkopleider. De praktijkbegeleider van school en je praktijkopleiders van het leerbedrijf beoordelen je beroepshouding, resultaten en je inzet. Een positieve beoordeling van je stage is een voorwaarde om je diploma te halen. Een stage in het buitenland is mogelijk.

Verder leren/werken

Als je wilt doorleren na deze opleiding, dan is onze opleiding leidinggevende travel & hospitality (niveau 4) misschien wel wat voor jou.

Als zelfstandig medewerker travel & hospitality ga je aan de slag in de sector toerisme. We leiden je op om te werken bij bijvoorbeeld (online)reisbureaus, touroperators (in het buitenland), vakantiehotels, zakenhotels, luchthavens, VVV, ANWB, congrescentra, verkeersbureaus, cruisemaatschappijen en touringcarbedrijven. Ook behoren receptiefuncties bij recreatiebedrijven en functies in de reisbegeleiding tot de mogelijkheden. Je kunt met deze opleiding dus alle kanten op en de wereld gaan ontdekken.

DIRECT AANMELDEN SCHOOLJAAR
2024-2025
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken