Leidinggevende travel & hospitality

Maastricht, Sibemaweg
BOL
Niveau
Niveau 4
Duur
3 jaar
Crebo
25647

Voor jou bestaan geen grenzen

Jij bent niet zo van het thuiszitten. Jij bent meer van het erop uitgaan en ontdekken. Andere landen bezoeken, nieuwe culturen leren kennen en mensen aanspreken in verschillende talen. Jij en reizen zijn een match made in heaven. Het is precies dat ondernemende karakter dat een leidinggevende travel & hospitality moet hebben.

Je bent niet bang om je handen uit de mouwen te steken en durft verantwoordelijkheid te nemen. Je bent klantvriendelijk en gastvrij. Dat is ook precies waar jij je collega’s op stuurt. Wensen van gasten of klanten staan voorop, hoewel jij natuurlijk ook oog hebt voor de bedrijfsresultaten. Als leidinggevende travel & hospitality geef je leiding in een hotel of recreatiebedrijf, bij een touroperator of (online) reisbureau.

Je kunt ook als zelfstandig mobiel reisagent werken. Dat je werk vaak seizoensgebonden is en je werktijden onregelmatig zijn, vind je geen probleem. Integendeel, het maakt dat jij op onverwachte momenten zelf op pad kunt gaan en nieuwe hotspots kunt gaan verkennen.

Meer informatie

Opleidingsinformatie

Jij moet van alle markten thuis zijn als leidinggevende travel & hospitality. Je moet niet alleen je talen spreken en weten welke bestemmingen waar liggen, maar ook kunnen leidinggeven. Dus bieden we je een grote diversiteit aan vakken aan. Jij krijgt bijvoorbeeld les over hospitality, touroperating, economie, topografie en toeristische geografie, (zaken)reizen, verzekeringen, boeken en reserveren, administratie, communicatie, personeelsmanagement en branchekennis. We geven je moderne vreemde talen (Engels en Duits).

Je leert dus wat er zoal komt kijken bij het organiseren, coördineren en uitvoeren van toeristische werkzaamheden en hoe je zelf concrete problemen uit de praktijk kunt oplossen. De opleiding combineert uiteraard al deze theorie met de praktijk. Praktijksimulaties, diverse ondersteunende computerprogramma’s, projecten, excursies en je stage zijn belangrijk onderdelen van je opleiding.

Keuzedelen

Jouw opleiding bestaat uit een basis-, profiel- en keuzedeel (of -delen). Het keuzedeel - verbredend of verdiepend - maakt je studie interessanter. Met deze keuzedelen kunnen we als opleiding namelijk inspelen op ontwikkelingen in onze regio of binnen het bedrijfsleven. Zo zorgen de keuzedelen voor een betere aansluiting op een eventuele vervolgstudie en bieden ze meerwaarde als je gaat solliciteren op de arbeidsmarkt.

Tijdens de opleiding leidinggevende travel & hospitality bieden we de volgende keuzedelen aan:

  • Spaans in de beroepscontext A2 & A1
  • Zakenreizen
  • Catering
  • Standplaatshost(ess)
  • Organisatie van interne evenementen
  • Lifeguard
Stage(s)

Tijdens je stage, je beroepspraktijkvorming, sta je met beide benen in de praktijk. Je past al het geleerde toe en leert nog veel meer vaardigheden van je praktijkopleider. De praktijkbegeleider van school en je praktijkopleiders van het leerbedrijf beoordelen je beroepshouding, resultaten en je inzet. Een positieve eindbeoordeling van je stage is een voorwaarde om je diploma te halen.

Verder leren/werken

Jij kunt na deze opleiding verder studeren en een hbo-opleiding volgen. Qua werk word je opgeleid voor banen bij onder andere (online)reisbureaus, touroperators, vakantiehotels, zakenhotels, luchthavens, VVV, ANWB, congrescentra, verkeersbureaus, cruisemaatschappijen en touringcarbedrijven. Ook behoren receptiefuncties bij recreatiebedrijven en functies in de reisbegeleiding tot de mogelijkheden. Je kunt tevens in de toeristische branche een leidinggevende functie bekleden.

DIRECT AANMELDEN SCHOOLJAAR
2024-2025
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken