Tegelzetter

Beek, Stationstraat
BBL
Niveau
Niveau 2
Duur
2 jaar
Crebo
25827

Als tegelzetter houd jij je vooral bezig met het plaatsen van tegels. Daarin heb je veel variatie en kan de plaats waar je dit werk doet telkens weer anders zijn. Je werkt in de sector afbouw bij een wat kleiner bedrijf, aan voornamelijk nieuwbouwprojecten, de utiliteitsbouw en renovatieprojecten. Afhankelijk van de bedrijfsgrootte en de arbeidsdeling werk je als Tegelzetter onder leiding van je direct leidinggevende, de ondernemer/bedrijfsleider, de uitvoerder, de voorman of de allround tegelzetter.

Aanmelden schooljaar 2021-2022

Je kunt je voor de opleiding Tegelzetter BBL ook nog inschrijven tijdens het lopende schooljaar. Gebruik hiervoor de onderstaande knop.

Aanmelden voor deze opleiding schooljaar 2021-2022

Aanmelden schooljaar 2022-2023

Meer informatie

Opleidingsinformatie

Als tegelzetter voer je tegelwerkzaamheden uit in de nieuwbouw, renovatie en restauratie van woningen en gebouwen. Je werkt zowel individueel als in een ploeg. Je moet dus zowel goed alleen als in groepsverband kunnen werken. Je voert jouw werkzaamheden uit volgens de instructie en tekeningen uit. Je bereidt ondergronden voor, zet tegelwerk uit en maakt een vlakverdeling en gaat zowel tegels lijmen als tegels leggen in de specie. Je maakt ook vaak figuratief tegelwerk, waarbij het patroon niet wordt onderbroken. Je hebt als tegelzetter een uitvoerende rol waarbij je voor ondersteuning of vragen terecht kunt bij jouw leidinggevende.

Door de digitale theorie is het ook mogelijk om tijdens de BPV te werken aan de theorie of informatie op te zoeken passende bij de opdrachten die uitgevoerd worden in de BPV. De theoretische en praktische kennis wordt aan het einde van de opleiding getoetst door een eind- examen

Keuzedelen

Jouw opleiding bestaat uit een basis-, profiel- en keuzedeel (of -delen). Het keuzedeel - verbredend of verdiepend - maakt je studie interessanter. Zo zorgen de keuzedelen voor een betere aansluiting op een eventuele vervolgstudie en bieden ze meerwaarde als je gaat solliciteren op de arbeidsmarkt.

Gedurende de opleiding moet je twee keuzedelen afronden, één algemeen keuzedeel en één beroep specifieke keuzedeel.

Stage(s)

Naast de theoretische lessen op school werk je 4 dagen per week bij een bouwbedrijf, aannemer of tegelzetter, ook wel beroepspraktijkvorming (BPV) genoemd.

Uiteraard betreft dit een erkend leerbedrijf (SBB). De praktijkbegeleider van school en je praktijkopleiders van het leerbedrijf beoordelen je beroepshouding, resultaten en je inzet. Een positieve beoordeling van je werk/stage is een voorwaarde om je diploma te halen.

Verder leren/werken

Ben je klaar met deze opleiding, dan kun je verder studeren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor de opleiding middenkaderfunctionaris bouw (niveau 4). Als tegelzetter werk je in de burger- en utiliteitsbouw, in de nieuwbouw, aan renovatie- of restauratieprojecten.

DIRECT AANMELDEN SCHOOLJAAR
2022-2023
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken