Jij bent een technicus in hart en nieren
Geen enkele machine, constructie of systeem kan werken zonder aandrijving. Zonder motor. Of het nu een lift, kopieermachine of airconditioning is of een fabrieksmachine of consumentenelektronica. Alles moet op de een of andere manier in beweging worden gezet, zodat het een functie kan vervullen. Als Technicus engineering werk jij op het vlak van werktuigbouw en elektrotechniek. Het zijn die facetten die meestal samenkomen in besturingsinstallaties en systemen en die worden gebruikt voor allerlei machines. Wat jou aanspreekt, is dat ze vaak speciaal ontworpen en gemaakt worden. Helemaal afgestemd op de gebruiker.
Jij houdt er dan ook van om conceptueel en in modellen te denken en hebt procesmatig inzicht, waarmee je problemen signaleert en oplost. Daarnaast plan en organiseer je graag, ben je kostenbewust en heb je een goed oog voor kwaliteit. Klanten - ook interne klanten - weten wat ze aan jou hebben en kunnen met jou lezen en schrijven. Je denkt met ze mee, zet waar nodig je team in en maakt je beloftes waar.
Meer informatie
Tijdens de opleiding Technicus engineering bieden we jou drie leergebieden aan, te weten Mechanical-, Electrical- en Energy Engineering. Binnen die gebieden gaan we onder andere op beroepsspecifieke onderdelen en werkprocessen in en werken we met Integrale Beroeps Opdrachten (IBO) en Beroeps Praktijk Vorming (BPV/stage). Je stage doe je in het bedrijfsleven. Zo leer ter plekke middels de realistische opdrachten die je krijgt. Naast je specifieke beroepsgerichte vakken bieden we je ook de algemene vakken Nederlands, Rekenen, Loopbaan en Burgerschap en Engels (niveau 4) aan.
Jouw opleiding bestaat uit een basis-, profiel- en keuzedelen). Het keuzedeel - verbredend of verdiepend - maakt je studie interessanter. Met deze verplichte keuzedelen (15% van de opleiding) kunnen we als opleiding namelijk inspelen op ontwikkelingen in onze regio of binnen het bedrijfsleven. Zo zorgen de keuzedelen voor een betere aansluiting op een eventuele vervolgstudie en bieden ze meerwaarde als je gaat solliciteren op de arbeidsmarkt.
Tijdens je stage, je beroepspraktijkvorming, sta je met beide benen in de praktijk. Je past al het geleerde toe en leert nog veel meer vaardigheden van je praktijkopleider. De praktijkbegeleider van school en je praktijkopleiders van het leerbedrijf beoordelen je beroepshouding, resultaten en je inzet. Een positieve beoordeling van je stage is een voorwaarde om je diploma te halen.
Jij kunt na deze opleiding verder studeren en een technische georiënteerde hbo-opleiding volgen bijvoorbeeld Techniek of Technische bedrijfskunde. Een technicus engineering werkt in organisatie in verschillende sectoren en van verschillende omvang. Zo kun je bijvoorbeeld terecht in de industrie, dienstverlening en onderhouds- en servicebedrijven. Heel specifiek kun je denken aan de sectoren metaal, elektrotechniek of installatietechniek.