Open dag VISTA college zondag 5 november 2023!

Meer info & aanmelden

Salonmanager
dame

Heerlen (Campus), Valkenburgerweg
BOL
Niveau
Niveau 4
Duur
3 jaar
Crebo
25644

Jij hebt de skills en de leiding

Jij wil de beste dameskapper van het zuiden zijn. Maar ook mensen aansturen en alle touwtjes in handen hebben. Want jij hebt een sterk zakelijk instinct en oog voor mooie kansen. Jij wil salonmanager worden. Alles in de kapsalon organiseren. Beoordelen of de andere kappers hun werk goed doen. Het team bijsturen, begeleiden en vaktechnisch trainen als dat nodig is. En jouw zaak met gerichte promotie tot een succes maken. Je ziet het al helemaal voor je. Nu al volg je trends op de voet. Je kunt niet wachten tot je ze kunt vertalen naar eigen haarmodelijnen. Je bent goed met cijfers. Want ook financieel moet alles natuurlijk op orde zijn. En als het zo ver is, weet je zeker dat het je lukt om een slim bedrijfsplan op te zetten. Jouw droom, van een salon waar jij de leiding hebt, gaat uitkomen!

Meer informatie

Opleidingsinformatie

Tijdens deze opleiding leiden we je op tot vakspecialist (haarstylist dame) én ondernemer. Je leert haar knippen, snijden, in model föhnen, (ont)kleuren, opsteken, (in)vlechten en permanenten én de daarbij horende theorie. Denk aan kennis van materialen, middelen, methodes en technieken. Bovendien heb je algemene vakken, zoals Nederlands, rekenen en Engels.

Tijdens je hele studie zorgen we voor intensieve loopbaanbegeleiding. Want er is nog veel meer wat je moet weten en leren. We bereiden je voor op het combineren van uitvoerende én leidinggevende taken. Op het starten en runnen van een bedrijf. Je hebt kennis nodig van kwaliteitseisen, arbo- en milieuregels. Je leert een ondernemersplan schrijven, planmatig en klantgericht werken, een financiële administratie en marketingactiviteiten opzetten, leiding en trainingen geven en hoe je een haarmodelijn ontwikkelt. Dat gaat op een interactieve manier. Je krijgt opdrachten die je in je stagebedrijf uitvoert, in overleg met de leidinggevende.

Kortom: een uitdagende opleiding, waarbij we van jou gedrevenheid en initiatief verwachten. Je neemt zelf modellen mee en oefent veel. Het tempo waarin je leert, bepaal je grotendeels zelf. Werk je hard en ben je gemotiveerd, dan is het mogelijk de opleiding in minder dan drie jaar af te ronden. Je kunt dan als manager aan de slag in een groot kappersbedrijf (keten). Of je eigen onderneming starten, met personeel. Durf jij de verantwoordelijkheid aan? Ga ervoor!

Keuzedelen

Zoals gezegd bepaal je het tempo waarin je leert zelf. Jij bent immers verantwoordelijk voor je eigen leerproces. Je bepaalt dan ook zelf de keuzedelen die je kiest. Elke afdeling binnen VISTA biedt bepaalde keuzedelen aan en je wordt hier bij aanvang van je opleiding over geïnformeerd. Jij maakt dan keuzes op basis van jouw behoeften en interesses. Afhankelijk van wat jij wilt in de toekomst.

Stage(s)

Al in week één start je in het praktijklokaal met kniplessen. Je gaat ook direct al stagelopen in een kapsalon. Je begint meteen met 1 dag per week stage te lopen. Het aantal stagedagen kan tijdens de opleiding veranderen tijdens leerjaar 2 en/of 3. Geen zorgen, we begeleiden je goed. Op je stageplek kun je altijd terugvallen op je praktijkopleider.

Verder leren/werken

Na het afronden van deze opleiding kun je doorstromen naar een hbo opleiding. Maar het is natuurlijk ook mogelijk om je eigen salon te starten.

DIRECT AANMELDEN SCHOOLJAAR
2023-2024
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken