Jouw toekomst start bij VISTA college.

Kom naar de open dag op zondag 10 november!

Meld je aan!

CIOS medewerker sport en
recreatie (school- en praktijkroute)

Sittard (Sportzone), Milaanstraat
BOL
Beek, De Haamen
BOL
Niveau
Niveau 2
Duur
2 jaar
Crebo
25961

Wil jij van je hobby je werk maken?

Als jij maar kunt sporten, dan ben je blij. Het maakt niet uit of je dit in je eentje doet of samen met je team. Als medewerker sport en recreatie motiveer jij mensen om lekker te bewegen. Maak van je hobby je werk.

Jij bent creatief als het gaat om het opzetten van sportieve en recreatieve activiteiten. Mensen enthousiast maken en ze aanzetten om deel te nemen aan sport- en spelactiviteiten. Daarnaast ontvang je gasten, houd je toezicht, begeleid je de gasten en help je ook mee in de horeca. Kortom, je zorgt ervoor dat mensen tijdens hun vakantie, sportles of uitje een fantastische tijd hebben.

Meer informatie

Opleidingsinformatie

Als medewerker sport en recreatie hou jij je bezig met sportieve en recreatieve activiteiten. Je maakt mensen op een leuke manier enthousiast om mee te doen aan sport- en spelactiviteiten. Tijdens de activiteiten help je mee met toezicht houden en het begeleiden van de gasten. Zo zorg je ervoor dat mensen tijdens hun vakantie, sportles of uitje een fantastische tijd hebben.

Een medewerker sport en recreatie werkt vaak als andere mensen vrij hebben. Dat betekent dat je (werk)tijden kunnen wisselen. Ook tijdens je stage. Je moet dus naast een gastvrije en klantgerichte houding een flexibele mentaliteit hebben. Tijdens deze opleiding van twee jaar leer je hoe je sportlessen en spelactiviteiten begeleidt en assisteert. Om dit goed te kunnen doen, volg je vakken naast Nederlands, Engels en rekenen ook vakken als bewegingsrecreatie, leren lesgeven, fitness en sociale vaardigheden.

De intakeprocedure
De intakeprocedure

Zodra je aanmelding binnen is, ontvang je een uitnodiging voor een plaatsingsadviesgesprek zodat we zicht krijgen op jouw capaciteiten, je persoonlijkheid en omstandigheden. Aan het einde van dit gesprek hoor je mondeling wat ons advies voor jou is.

Klik hier voor het toelatingsprocedure

Twee varianten: school- en praktijkroute

Je kunt deze opleiding in twee varianten volgen namelijk: de schoolroute en de praktijkroute.

Schoolroute
De schoolroute is de reguliere route waarbij je vijf dagen per week naar school gaat. Hier volg je zowel theorie- als praktijklessen. Daarnaast doe je praktijkervaring op door stage te lopen bij diverse sportinstellingen. Vanaf periode twee wijzigt dit in 4 dagen per week naar school en één dag stage.

Praktijkroute
Groot verschil tussen de schoolroute en de praktijkroute is dat je als student vijf dagen per week aanwezig bent bij Sportlandgoed De Haamen. Je helpt op werkdagen mee met de dagelijkse activiteiten die hier worden verricht in het zwembad, de sporthal, het onderhoud en de horeca. Een voordeel van deze route is dat je dichter bij het werkveld staat. Je wordt ingewerkt door medewerkers van De Haamen en vanuit school heb je geen docenten maar coaches die je begeleiden tijdens je opleiding.

Bij het aanmelden voor deze opleiding kun je aangeven voor welke route je voorkeur uitgaat.

Keuzedelen

Jouw opleiding bestaat uit een basis-, profiel- en keuzedeel (of -delen). Het keuzedeel - verbredend of verdiepend - maakt je studie interessanter. Zo zorgen de keuzedelen voor een betere aansluiting op een eventuele vervolgstudie en bieden ze meerwaarde als je gaat solliciteren op de arbeidsmarkt.


Stage(s)

Op school volg je zowel theorie- als praktijklessen. Je volgt vakken over spelsporten,fitness, materiaal en voorraadbeheer, gezondheid en voeding en sociale vaardigheden.Uiteraard volg je ook Nederlands, Engels en rekenen. Daarnaast doe je praktijkervaring op door stage te lopen bij diverse sportinstellingen of in de leisure-branche. In deze bedrijfstakken werk je vaak als andere mensen vrij zijn. Dat betekent dat je (werk)tijden kunnen wisselen, ook tijdens je stage. Soms loop je overdag stage, soms ‘s avonds en soms in het weekend of tijdens de vakantie.

Verder leren/werken

Als je na deze opleiding verder wilt leren, dan kun je doorstromen naar de opleiding Sport en bewegingsleider (niveau 4).

DIRECT AANMELDEN
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken