Studiekeuze nog maken? Loop een dagje mee!

Registreer je hier

Marketing & Communication Specialist

Maastricht, Sibemaweg
BOL
Sittard, Arendstraat
BOL
Niveau
Niveau 4
Duur
3 jaar
Crebo
25727

Jij wilt verleiden...

Wat jou interesseert is hoe bedrijven hun producten en diensten verkopen. Commercials bedenken en campagnes viral laten gaan. Waarom slaagt de ene advertentie wel en de ander niet? Waarom liken mensen sommige berichten wel of niet? Wat is de invloed van vormgeving, tekst of muziek? En is het slimmer om een bepaalde boodschap online of offline te brengen?

Jij wilt als medewerker marketing & communicatie graag bijdragen aan het werven van nieuwe klanten, maar ook proberen van bestaande klanten trouwe fans te maken. Dus zet jij al je creativiteit in. Om mee te werken aan verleidelijke concepten voor bijvoorbeeld reclamecampagnes, online en offline communicatiemiddelen en events. Jij weet hoe je op social media volgers moet trekken en vasthouden met spot-on foto’s en berichten. Om de effectiviteit van je werk te vergroten doe je bovendien onderzoek. Niet alleen naar de markt en verschillende doelgroepen, maar ook naar het effect van campagnes en de (internationale) vindbaarheid van online media.

Meer informatie

Opleidingsinformatie

Als medewerker marketing en communicatie assisteer je bij het opstellen van operationele plannen in het teken van het marketing- en communicatiebeleid. Je bent werkzaam op een marketing- en/of communicatieafdeling of bij een adviesbureau en assisteert bij het onderzoeken van de markt. Daarnaast zet jezelf ook onderzoeken op voer je deze ook uit. De gesignaleerde ontwikkelingen verwerk je tot managementinformatie. Verder verzorg je on- en offline marketing- en communicatieactiviteiten. Denk aan het ontwikkelen en beheren van pr-materiaal en aan het redigeren van aangeleverde teksten. Je kan zich zowel mondeling als schriftelijk goed uitdrukken en hebt het improvisatievermogen om goed in te spelen op veranderende situaties. Kenmerkend voor een medewerker marketing & communicatie is zijn flexibele en dienstverlenende instelling.

Op het moment dat je je diploma hebt gehaald, ben je in staat gebleken onderstaande kerntaken en bijbehorende werkprocessen uit te voeren.

  • Het assisteren bij het opstellen van operationele plannen ter uitwerking van het marketing- en communicatiebeleid
  • Het verzorgen van on- en offline marketing- en communicatieactiviteiten
  • Het assisteren bij het onderzoeken van de markt
  • Het assisteren bij het verzorgen van de corporate informatie
Keuzedelen

Jouw opleiding bestaat uit een basis-, profiel- en keuzedeel (of -delen). Het keuzedeel - verbredend of verdiepend - maakt je studie interessanter. Zo zorgen de keuzedelen voor een betere aansluiting op een eventuele vervolgstudie en bieden ze meerwaarde als je gaat solliciteren op de arbeidsmarkt.

Stage(s)

Naast de theoretische en praktische lessen op school loop je stage, ook wel beroepspraktijkvorming (BPV) genoemd. Uiteraard betreft dit een erkend leerbedrijf (SBB). De praktijkbegeleider van school en je praktijkopleiders van het leerbedrijf beoordelen je beroepshouding, resultaten en je inzet. Een positieve beoordeling van je stage is een voorwaarde om je diploma te halen.

Voorbeelden van stagebedrijven zijn grote en middelgrote bedrijven met een eigen marketing en communicatie afdeling, maar er zijn ook specialistische marketing en communicatiebureaus die andere bedrijvenhelpen met hun uitstraling en merkbekendheid.

Verder leren/werken

Vanwege de brede opleiding Marketing & Communicatie kun je doorstromen naar een hbo opleiding, bijvoorbeeld: commerciële economie en international business. Natuurlijk kun je met je mbo 4 diploma ook prima het werkende leven in.

DIRECT AANMELDEN SCHOOLJAAR
2023-2024
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken