Logistiek teamleider

Sittard, Arendstraat
BOL & BBL
Heerlen (Campus), Valkenburgerweg
BBL
Niveau
Niveau 3
Duur
2 jaar
Crebo
25775

Jij neemt graag de leiding

Als er iets geregeld moet worden, sta jij vooraan. Je hebt een natuurlijk aanleg om de leiding op je te nemen en doet dat met flair en aandacht voor iedereen in de groep. Je kunt mensen overtuigen en motiveren en houdt altijd de vaart erin. Je bent bovendien niet te beroerd om ook zelf je handen te laten wapperen. Klinkt je dit bekend in je oren of spreekt het je aan? Dan is de opleiding Logistiek teamleider wel wat voor jou. In die functie ben je verantwoordelijk voor het hele distributie- en planningtraject van een bedrijf. Dat kan zijn in de dienstverlenende sector of handels-, productie- of transportsector.

In jouw rol stuur je medewerkers aan die verantwoordelijk zijn voor de goederenontvangst en -opslag, het verzamelen en verzend- klaar maken van goederen en de voorraadinventarisatie. Je werkt nauw samen met het management om mensen en materieel zo optimaal mogelijk in te zetten en adviseert hun actief over organisatorische zaken en slimme investeringen.

Meer informatie

Opleidingsinformatie

Een logistiek teamleider stuurt een team van logistiek medewerkers aan in verschillende soorten bedrijven. Je coördineert werkzaamheden en draagt bij aan de verbetering van het logistieke proces. Je stuurt een team aan vanuit zijn eigen expertise en bent verantwoordelijk voor het daadwerkelijk realiseren van de doelstellingen van de afdeling. Bij het maken van voorstellen om het werkproces te verbeteren, werk je alleen en ben jezelf verantwoordelijk voor een goed resultaat. Daarnaast zorg je voor goede werkomstandigheden en op de werkvloer heb je een voorbeeldfunctie.

Op het moment dat je je diploma hebt gehaald, ben je in staat gebleken onderstaande kerntaken en bijbehorende werkprocessen uit te voeren.

  • Het coördineren van logistieke werkzaamheden
  • Een bijdrage leveren aan het optimaliseren van het logistieke proces
  • Goederen/producten ontvangen en opslaan
  • Orders verzamelen
  • Goederen/producten verzenden
Keuzedelen

Jouw opleiding bestaat uit een basis-, profiel- en keuzedeel (of -delen). Het keuzedeel - verbredend of verdiepend - maakt je studie interessanter. Zo zorgen de keuzedelen voor een betere aansluiting op een eventuele vervolgstudie en bieden ze meerwaarde als je gaat solliciteren op de arbeidsmarkt.

Je kunt kiezen uit een breed assortiment aan keuzedelen.

Stage(s)

Naast de theoretische en praktische lessen op school loop je stage, ook wel beroepspraktijkvorming (BPV) genoemd. Uiteraard betreft dit een erkend leerbedrijf (SBB). De praktijkbegeleider van school en je praktijkopleiders van het leerbedrijf beoordelen je beroepshouding, resultaten en je inzet. Een positieve beoordeling van je stage is een voorwaarde om je diploma te halen.

Praktijkervaring tijdens je opleiding doe je op bij bijvoorbeeld groothandelsbedrijven, transportbedrijven, logistieke dienstverleners, distributiecentra, warehouses en productiebedrijven. Denk hierbij in onze regio aan bijvoorbeeld: UPS, VDL Nedcar, Medtronic, Abbott, Boston Scientific, DocMoris, Rockwool, Sabic, DSM of Maastricht-Aachen Airport.

Verder leren/werken

Als je wilt doorleren na deze opleiding, dan is onze opleiding logistiek supervisor (niveau 4) misschien wel wat voor jou. Ga je werken dan kun je aan de slag bij veel verschillende bedrijven waaronder productiebedrijven, importeurs, exporteurs en distributiecentra van bijvoorbeeld supermarkten.

DIRECT AANMELDEN SCHOOLJAAR
2024-2025
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken