Logistiek supervisor

Heerlen (Campus), Valkenburgerweg
BBL
Sittard, Arendstraat
BBL & BOL
Niveau
Niveau 4
Duur
2 jaar & 3 jaar
Crebo
25776

Jij bent een regelneef

Als er iets geregeld en georganiseerd moet worden, wordt altijd naar jou gekeken. Jij hebt een scherp oog voor details, onthoudt alle ins-and-outs en kunt tot op de minuut draaiboeken in elkaar steken. Jij hebt altijd alles onder controle. Dat is ook wat van je verwacht wordt als je logistiek supervisor bent bij bijvoorbeeld een transportbedrijf of een pakketdienst. Jij stemt goederen, planningssystemen en mensen perfect op elkaar af en zorgt ervoor dat vanuit de leverancier alles tiptop in orde bij een klant aankomt.

Je bent dus een echte spin in het web. Je stuurt logistiek teamleiders en medewerkers aan, bewaakt de voortgang van processen en coacht personeel. Je ziet er ook op toe dat hulpmiddelen, materialen en de inventaris goed functioneren en aan de eisen voldoen. Niets ontgaat jou: of het nu gaat om het verbeteren van een proces, het afhandelen van een klacht of de mogelijkheid van het sluiten van een nieuw, beter zakelijk contract. Lijkt het je een uitdaging om het hele distributie- en planningtraject in de vingers te krijgen? Dan is deze opleiding echt iets voor jou.

Meer informatie

Opleidingsinformatie

De logistiek supervisor werk je zowel vanuit kantoor als op de werkvloer van verschillende soorten bedrijven. Je stuurt het werkproces aan en hebt veel contact met teamleiders, collega’s van andere teams. Daarnaast zorgt je voor een efficiënte en kostenbewuste manier van werken. Je doet voorstellen om het logistieke beleid naar zijn inzicht te verbeteren. Daarnaast zorg je ervoor dat werk, de beschikbaarheid en capaciteiten van medewerkers optimaal op elkaar zijn afgestemd. Je hebt als logistiek supervisor een aansturende maar ook uitvoerende rol en bent verantwoordelijk voor je eigen taken en de resultaten van je team.

Op het moment dat je je diploma hebt gehaald, ben je in staat gebleken onderstaande kerntaken en bijbehorende werkprocessen uit te voeren.

  • Het aansturen van logistieke processen
  • Het leveren van input voor het logistiek beleid
  • Het uitvoeren van het personeelsbeleid
  • Het onderhouden van diverse zakelijke relaties
Keuzedelen

Jouw opleiding bestaat uit een basis-, profiel- en keuzedeel (of -delen). Het keuzedeel - verbredend of verdiepend - maakt je studie interessanter. Zo zorgen de keuzedelen voor een betere aansluiting op een eventuele vervolgstudie en bieden ze meerwaarde als je gaat solliciteren op de arbeidsmarkt.

Je kunt kiezen uit een breed assortiment aan keuzedelen.

Stage(s)

Tijdens je stage, je beroepspraktijkvorming, sta je met beide benen in de praktijk. Je past al het geleerde toe en leert nog veel meer vaardigheden van je praktijkopleider. De praktijkbegeleider van school en je praktijkopleiders van het leerbedrijf beoordelen je beroepshouding, resultaten en je inzet. Een positieve beoordeling van je stage is een voorwaarde om je diploma te halen.

Praktijkervaring tijdens je opleiding doe je op bij bijvoorbeeld groothandelsbedrijven, transportbedrijven, logistieke dienstverleners, distributiecentra, warehouses en productiebedrijven. Denk hierbij in onze regio aan bijvoorbeeld: UPS, VDL Nedcar, Medtronic, Abbott, Boston Scientific, DocMoris, Rockwool, Sabic, DSM of Maastricht-Aachen Airport.

Verder leren/werken

Vanwege de brede opleiding kun je doorstromen naar een hbo opleiding, bijvoorbeeld:

Na de opleiding kun je doorstromen naar alle hbo-opleidingen of je gaat als logistiek supervisor werken in bijvoorbeeld de dienstverlenende-, handels-, productie- of transportsector.

DIRECT AANMELDEN SCHOOLJAAR
2024-2025
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken