Moet je dit jaar nog een studiekeuze maken? Plan een speeddate met onze loopbaanadviseurs!

Meld je aan

Junior manager internationale handel

Heerlen (Campus), Valkenburgerweg
BOL & BBL
Maastricht, Sibemaweg
BOL & BBL
Niveau
Niveau 4
Duur
3 jaar
Crebo
25879

Jij leeft voor de handel

Jij bent een bekende van Marktplaats en stond vroeger op de Vrijmarkt met Koningsdag om je speelgoed tegen een goed prijsje te verkopen. Jij kunt feitelijk alles wat los en vast zit aan de man of vrouw brengen.

Jij spreekt mensen aan, ziet aan hen wat ze willen en onderhandelt met gemak en flair. Jij beheerst de kunst van adviseren én van overtuigen. Daarbij reikt je interesse verder dan Nederland.

Het liefst ga jij de grens over. De exportmarkt trekt. In andere landen voet aan de grond krijgen, kansen en bedreigingen in kaart brengen, contracten uit onderhandelen en vervolgens producten van Nederlandse bodem verkopen. Daar droom jij van en daar sluit de opleiding Junior manager internationale handel naadloos op aan.

Meer informatie

Opleidingsinformatie

De Junior manager internationale handel werkt in verschillende branches. Je bent flexibel, gaat goed om met verschillende culturen en past wet- en regelgeving over import en export accuraat toe. Je stelt export- en marketingplannen op, speelt in op de wensen van de klant en combineert dit met commercieel inzicht om zijn verkooptargets te halen. Daarnaast beheers je meerdere moderne vreemde talen, waaronder Engels. Als Junior manager internationale handel heb je een uitvoerende, coördinerende en controlerende rol. Je bent verantwoordelijk voor je eigen takenpakket en legt verantwoording af aan zijn leidinggevende.

Op het moment dat je je diploma hebt gehaald, ben je in staat gebleken onderstaande kerntaken en bijbehorende werkprocessen uit te voeren.

  • Onderzoekt de customer journey
  • Verzorgt marketing- en communicatie-activiteiten
  • Verzorgt en optimaliseert import- en/of exportprocessen
  • Beheert relaties en draagt bij aan het uitvoeren van accountplannen
  • Voert een commercieel traject uit
BBL | informatie & kosten

De BBL-Bedrijfsopleiding is speciaal bedoeld voor werkenden. Dit kunnen starters, zij-instromers, of werkenden met ervaring zijn. Wij bieden maatwerk in de BBL: starten aan de opleiding kan flexibel en periodiek door het hele jaar plaatsvinden. Dat geldt ook voor uitstroom, wanneer iemand door eerdere opgedane kennis sneller kan afronden.

Gedurende het leertraject bestaat er tevens de mogelijk om bepaalde delen met een los Mbo-certificaat af te ronden. Een stapeling van het behalen van deze losse modules leidt tot een diploma erkend door de overheid.

Werken & leren

Je bent als BBL-er géén stagiair, maar een werknemer bij dit bedrijf. Je arbeidscontract moet minimaal 20 uur per week zijn. Je verdient salaris en je gaat daarbij 1x per week naar school. Bij VISTA college beiden wij alleen BBL-opleidingen aan via erkende BPV-leerbedrijven. Dus wil je leren en werken combineren en heb je nog géén leerbedrijf? Dan adviseren wij je in te schrijven bij de voltijd BOL-opleiding, dan gaan we samen met jou op zoek naar een passend leerbedrijf.

Aanmelding & intake

Na je aanmelding volgt eerst een intakegesprek met een docent van VISTA college. Hierin nemen we nogmaals alles met je door, waaronder het hebben van een leerplek en de kosten voor de opleiding. Die wijken namelijk af van een BOL-opleiding. De kosten voor een BBL-opleiding factureren we standaard met de bedrijven. Tenzij het bedrijf daar met jou andere afspraken over maakt. Dan betaal jij die zelf. Het intakeformulier laat je ook ondertekenen door het leerbedrijf waar je aan de slag bent/gaat. Daarmee laat je zien dat jouw leerbedrijf alles goed heeft doorgenomen.

Kosten

De kosten voor de opleiding Junior manager internationale handel zijn in totaal € 1.950 per volledig leerjaar. Hierin zit oa. het cursusgeld (€ 730) de leermiddelen (€ 300), examenkosten (€ 295) en overige kosten. Wij factureren dat per leerjaar. Je opleidingstraject duurt 3 jaar, dus de totale kosten zijn € 5.850.

Keuzedelen

Jouw opleiding bestaat uit een basis-, profiel- en keuzedeel (of -delen). Het keuzedeel - verbredend of verdiepend - maakt je studie interessanter. Zo zorgen de keuzedelen voor een betere aansluiting op een eventuele vervolgstudie en bieden ze meerwaarde als je gaat solliciteren op de arbeidsmarkt.

Stage(s)

Naast de theoretische en praktische lessen op school loop je stage, ook wel beroepspraktijkvorming (BPV) genoemd. Uiteraard betreft dit een erkend leerbedrijf (SBB). De praktijkbegeleider van school en je praktijkopleiders van het leerbedrijf beoordelen je beroepshouding, resultaten en je inzet. Een positieve beoordeling van je stage is een voorwaarde om je diploma te halen.

Als Junior manager internationale handel, kun je stage lopen bij bedrijven de gecertificeerd zijn voor deze opleiding. Vanzelfsprekend hebben wij het dan over bedrijven die aan internationale handel doen, zoals; DSM of GTO.

Verder leren/werken

Jij kunt na deze opleiding verder studeren en een hbo-opleiding volgen, bijvoorbeeld People and Business Management. Met dit diploma kun je gaan werken als assistent manager bij importerende en exporterende bedrijven, variërend van groenten en fruit, tot auto’s en huishoudelijke apparatuur. Denk aan logistieke havenbedrijven, zoals verschepingskantoren, cargadoors en rederijen.

DIRECT AANMELDEN SCHOOLJAAR
2024-2025
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken