Junior manager internationale handel

Maastricht, Sibemaweg
BOL & BBL
Heerlen (Campus), Valkenburgerweg
BOL & BBL
Niveau
Niveau 4
Duur
3 jaar
Crebo
25879

Jij leeft voor de handel

Jij bent een bekende van Marktplaats en stond vroeger op de Vrijmarkt met Koningsdag om je speelgoed tegen een goed prijsje te verkopen. Jij kunt feitelijk alles wat los en vast zit aan de man of vrouw brengen.

Jij spreekt mensen aan, ziet aan hen wat ze willen en onderhandelt met gemak en flair. Jij beheerst de kunst van adviseren én van overtuigen. Daarbij reikt je interesse verder dan Nederland.

Het liefst ga jij de grens over. De exportmarkt trekt. In andere landen voet aan de grond krijgen, kansen en bedreigingen in kaart brengen, contracten uit onderhandelen en vervolgens producten van Nederlandse bodem verkopen. Daar droom jij van en daar sluit de opleiding Junior manager internationale handel naadloos op aan.

Meer informatie

Opleidingsinformatie

De Junior manager internationale handel werkt in verschillende branches. Je bent flexibel, gaat goed om met verschillende culturen en past wet- en regelgeving over import en export accuraat toe. Je stelt export- en marketingplannen op, speelt in op de wensen van de klant en combineert dit met commercieel inzicht om zijn verkooptargets te halen. Daarnaast beheers je meerdere moderne vreemde talen, waaronder Engels. Als Junior manager internationale handel heb je een uitvoerende, coördinerende en controlerende rol. Je bent verantwoordelijk voor je eigen takenpakket en legt verantwoording af aan zijn leidinggevende.

Op het moment dat je je diploma hebt gehaald, ben je in staat gebleken onderstaande kerntaken en bijbehorende werkprocessen uit te voeren.

  • Onderzoekt de customer journey
  • Verzorgt marketing- en communicatie-activiteiten
  • Verzorgt en optimaliseert import- en/of exportprocessen
  • Beheert relaties en draagt bij aan het uitvoeren van accountplannen
  • Voert een commercieel traject uit
Keuzedelen

Jouw opleiding bestaat uit een basis-, profiel- en keuzedeel (of -delen). Het keuzedeel - verbredend of verdiepend - maakt je studie interessanter. Zo zorgen de keuzedelen voor een betere aansluiting op een eventuele vervolgstudie en bieden ze meerwaarde als je gaat solliciteren op de arbeidsmarkt.

Stage(s)

Naast de theoretische en praktische lessen op school loop je stage, ook wel beroepspraktijkvorming (BPV) genoemd. Uiteraard betreft dit een erkend leerbedrijf (SBB). De praktijkbegeleider van school en je praktijkopleiders van het leerbedrijf beoordelen je beroepshouding, resultaten en je inzet. Een positieve beoordeling van je stage is een voorwaarde om je diploma te halen.

Als Junior manager internationale handel, kun je stage lopen bij bedrijven de gecertificeerd zijn voor deze opleiding. Vanzelfsprekend hebben wij het dan over bedrijven die aan internationale handel doen, zoals; DSM of GTO.

Verder leren/werken

Jij kunt na deze opleiding verder studeren en een hbo-opleiding volgen, bijvoorbeeld People and Business Management. Met dit diploma kun je gaan werken als assistent manager bij importerende en exporterende bedrijven, variërend van groenten en fruit, tot auto’s en huishoudelijke apparatuur. Denk aan logistieke havenbedrijven, zoals verschepingskantoren, cargadoors en rederijen.

DIRECT AANMELDEN SCHOOLJAAR
2024-2025
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken