Open dag VISTA college zondag 5 november 2023!

Meer info & aanmelden

Junior accountmanager

Heerlen (Campus), Valkenburgerweg
BOL & BBL
Maastricht, Sibemaweg
BOL & BBL
Niveau
Niveau 4
Duur
3 jaar
Crebo
25877

Jij werkt aan relaties

Meedenken, adviseren, service verlenen en vooral verkopen. Dat is mede afhankelijk van het soort bedrijf waar jij uiteindelijk gaat werken. Jouw accounts zijn je klanten, die je zo goed mogelijk van dienst wilt zijn. Je informeert hen, neemt eventuele klachten in behandeling en brengt producten en diensten aan de man. Dat doe je door goed te luisteren. Door uitgebreid vragen te stellen. Door een nieuwe relatie op te bouwen en bestaande relaties te onderhouden.

Jij kent de producten of diensten van je bedrijf door en door. Je blijft die kennis actief op peil houden door te onderzoeken wat in de markt gebeurt, nieuwe ontwikkelingen te spotten of cursussen te volgen. Het is dé manier om je account nog beter van dienst te zijn, commercieel beleid aan te scherpen en zo je bedrijf vooruit te helpen. Jij leeft voor je klant. Jij werkt voor je bedrijf. Je bent een vraagbaak. Een adviseur. En een onderhandelaar. Jij bent een accountmanager.

Meer informatie

Opleidingsinformatie

Als (junior) accountmanager werk je in een business-to-business-setting in het midden- en kleinbedrijf of grootwinkelbedrijf. Je bezoekt nieuwe en bestaande klanten nadat je hen vanuit een binnendienstpositie hebt benaderd en geënthousiasmeerd voor een product en/of dienst. Je signaleert ontwikkelingen en verwerkt deze tot commerciële doelstellingen. Als (junior) accountmanager geef je advies, breng offertes uit en sluit je de verkoop af. Dit alles leg je vast in het verkoopsysteem. Je bewaakt in de langdurige relatie met de klant de commerciële doelstellingen van het bedrijf en de belangen van de klant. Mondeling en schriftelijk kun je je goed uitdrukken en je werkt zorgvuldig.

Op het moment dat je je diploma hebt gehaald, ben je in staat om de onderstaande kerntaken en bijbehorende werkprocessen uit te voeren.

  • Onderzoekt de markt en doet voorstellen voor commercieel beleid
  • Voert het verkooptraject uit
  • Zorgt voor relatiebeheer en klantenservice
  • Voert het accountmanagement uit
Keuzedelen

Jouw opleiding bestaat uit een basis-, profiel- en keuzedeel (of -delen). Het keuzedeel - verbredend of verdiepend - maakt je studie interessanter. Zo zorgen de keuzedelen voor een betere aansluiting op een eventuele vervolgstudie en bieden ze meerwaarde als je gaat solliciteren op de arbeidsmarkt.

  • Duits (verplicht)
  • Duurzaamheid (verplicht)
  • Oriëntatie op ondernemerschap
  • Voorbereiding op het hbo
Stage(s)

Naast de theoretische en praktische lessen op school loop je stage, ook wel beroepspraktijkvorming (BPV) genoemd. Uiteraard betreft dit een erkend leerbedrijf (SBB). De praktijkbegeleider van school en je praktijkopleiders van het leerbedrijf beoordelen je beroepshouding, resultaten en je inzet. Een positieve beoordeling van je stage is een voorwaarde om je diploma te halen.

Als junior accountmanager, kun je stage lopen bij bedrijven de gecertificeerd zijn voor deze opleiding. Dit zijn bedrijven waar men gebruik maakt van accountmanagers. Te denken valt aan; business to business bedrijven, uitzendbureaus (bijvoorbeeld Randstad), maar ook bijvoorbeeld verkopers van alarminstallaties (bijvoorbeeld Verisure).

Verder leren/werken

Jij kunt na deze opleiding verder studeren en een hbo-opleiding volgen, bijvoorbeeld People and Business Management. Met dit diploma kun je gaan werken als (junior) accountmanager in veel verschillende sectoren en branches, zoals banken en verzekeraars, media, groothandel, detailhandel, industrie, dienstverlenende bedrijven, gemeente en transport.

DIRECT AANMELDEN SCHOOLJAAR
2023-2024
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken