Haarstylist heer

Maastricht, Sibemaweg
BOL
Heerlen (Campus), Valkenburgerweg
BOL & BBL
Niveau
Niveau 3
Duur
3 jaar
Crebo
25643

Jij bent ijzersterk met scheermes en tondeuse

Geef jou maar een volle baard waarmee je aan de slag kunt. Korte opgeknipte coupes. Of stoere ‘gedekte’ modellen met een lok of kuif en opgeschoren zijkanten. Je weet het in ieder geval zeker: jij wil graag herenkapper worden. Dat betekent goed kunnen knippen, (ont)kleuren en föhnen. Maar ook weten hoe je gezichtshaar, zoals een snor of baard, in model kunt brengen. Trimmen en scheren. Aan de slag met mes, schaar en tondeuse. Een goed kapsel is belangrijk, ook voor mannen.

Let op! Bij alle opleidingen hoort het aanleren van de basistechnieken, enkele onderdelen van het dames knippen komt tijdens de opleiding dus ook aan bod.

Jij luistert goed naar de wensen van klanten en zorgt voor een prettige sfeer. Je houdt rekening met de structuur en groeirichting van het haar, de huidconditie en gezichtsvorm. Na een scheerbeurt sluit jij af met een ontspannende gezichtsmassage. Tevreden klanten, daar ga jij voor. Honderd procent.

Meer informatie

Opleidingsinformatie

Als haarstylist heer kun je niet alleen korte modellen knippen/scheren, maar ook ‘gedekte modellen’ en stylen. Je leert strakke contouren maken, baarden en snorren knippen en trimmen en de gezichtshuid scheren en masseren. Dat betekent dat je van alles moet weten over herenkapsels van vroeger en nu, baardhaar en baardgroei, haarsoorten, de gezichtshuid, verzorgingsproducten en de technieken en materialen waarmee je werkt. Ook kennis van hygiëne, milieu en veiligheid, Nederlands en rekenen is nodig. Naast stages (vanaf periode één) en veel praktijklessen kun je ook theorie verwachten. Daarnaast volg je lessen die horen bij de basis van het kappersvak waarbij enkele onderdelen van het dames knippen behandeld wordt. Dit geldt voor alle opleidingen binnen Haarverzorging.

Maar geen stress. Wij begeleiden je goed. Een coach volgt jouw studieloopbaan op de voet en zorgt waar nodig voor extra ondersteuning. Het tempo waarin je leert bepaal je grotendeels zelf.

We leren je zelfstandig te werken. Hoe je klanten professioneel ontvangt, behandelt en adviseert. En natuurlijk de fijne kneepjes van het vak. Volg je de leerlijn baard en snor knippen/trimmen bijvoorbeeld, dan ga je onder begeleiding oefenen op die techniek. Eerst op oefenhoofden. Maar zodra je het een beetje onder de knie hebt, neem je echte modellen mee naar de salon op school. Beheers je alles? Dan doe je examen en mag je jouw skills misschien ook op je stageplek laten zien.

Werk je hard en heb je talent voor dit vak? Dan kun je de opleiding in minder dan de maximale drie jaar afronden.

Keuzedelen

Zoals gezegd bepaal je het tempo waarin je leert zelf. Jij bent immers verantwoordelijk voor je eigen leerproces. Je bepaalt dan ook zelf de keuzedelen die je kiest. Elke afdeling binnen VISTA biedt bepaalde keuzedelen aan en je wordt hier bij aanvang van je opleiding over geïnformeerd. Jij maakt dan keuzes op basis van jouw behoeften en interesses. Afhankelijk van wat jij wilt in de toekomst.

Stage(s)

Wil je nog meer kunnen? Leer dan door voor haarstylist dame of heer. Als je gemakkelijk leert, kun je de opleiding kapper binnen één jaar afronden. Maar je mag er ook twee jaar over doen. Met genoeg motivatie kom je er wel!

Verder leren/werken

Wil je nog meer kunnen? Leer dan door voor salonmanager dame of salonmanager heer. Als je gemakkelijk leert, kun je de opleiding eerder afsluiten dan de maximale 2,5 jaar.

DIRECT AANMELDEN SCHOOLJAAR
2024-2025
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken