Haarstylist dame

Maastricht, Sibemaweg
BOL & BBL
Heerlen (Campus), Valkenburgerweg
BOL & BBL
Niveau
Niveau 3
Duur
3 jaar
Crebo
25642

Kapsels kunnen jou niet uitdagend genoeg zijn

Jij wil alles kunnen als het om dameskapsels gaat. Iedere coupe in de vingers hebben. Specialistische kleurtechnieken beheersen. Lang haar creatief kunnen opsteken of invlechten tot een fantastisch feestkapsel. Zodat jouw klant op háár dag de allermooiste versie van zichzelf is. Je houdt ervan om mensen in de watten te leggen. Je kunt goed luisteren en adviseren. Niet alleen over kapsels, maar ook over haarverzorgende producten. Knippen, snijden, (ont)kleuren, permanenten, watergolven, met de stijltang werken en ingewikkelde vlechttechnieken.

Je draait er je hand niet voor om. Je werkt zelfstandig en combineert verschillende technieken voor het beste resultaat. Via sociale media weet je alles over de laatste trends. Je geeft er je eigen draai aan. Iedere vrouw is uniek. Het is jouw uitdaging het kapsel te creëren dat perfect bij iemands persoonlijkheid en wensen past. Daar zet jij al jouw creativiteit en skills voor in. Zo kun je veel voor mensen betekenen.

Meer informatie

Opleidingsinformatie

Als haarstylist dame kun je niet alleen knippen/snijden, (ont)kleuren en föhnen. Je leert ook de haren naar wens te watergolven, permanenten, vlechten en opsteken. Dat betekent dat je van alles moet weten over kapsels van vroeger en nu, haarverf, soorten haar, de hoofdhuid, haarverzorging en de technieken en materialen waarmee je werkt. Ook kennis van hygiëne, milieu en veiligheid, Nederlands en rekenen is nodig. Naast stages (vanaf periode één) en veel praktijklessen kun je ook theorie verwachten.

Maar geen stress. Wij begeleiden je goed. Een coach volgt jouw studieloopbaan op de voet en zorgt waar nodig voor extra ondersteuning. Het tempo waarin je leert bepaal je grotendeels zelf.

Wij leren je zelfstandig te werken. Hoe je klanten professioneel ontvangt, behandelt en adviseert. En natuurlijk de fijne kneepjes van het vak. Volg je de leerlijn permanenten bijvoorbeeld, dan oefen je onder begeleiding op die techniek. Je krijgt meteen ook de bijbehorende theorie. Eerst oefen je op oefenhoofden Maar zodra je het een beetje onder de knie hebt, ga je met echte modellen werken. Laat je zien dat je het kunt? Dan doe je examen en mag je in de kapsalon waar je stage loopt misschien ook eens een permanent inzetten.

Werk je hard en heb je talent voor dit vak? Dan kun je de opleiding in minder dan de maximale drie jaar afronden.

Keuzedelen

Zoals gezegd bepaal je het tempo waarin je leert zelf. Jij bent immers verantwoordelijk voor je eigen leerproces. Je bepaalt dan ook zelf de keuzedelen die je kiest. Elke afdeling binnen VISTA biedt bepaalde keuzedelen aan en je wordt hier bij aanvang van je opleiding over geïnformeerd. Jij maakt dan keuzes op basis van jouw behoeften en interesses. Afhankelijk van wat jij wilt in de toekomst.

Stage(s)

Al in week één start je in het praktijklokaal met kniplessen. Je gaat ook direct al stagelopen in een kapsalon. Eerst één dag en later twee dagen per week. Of zelfs drie dagen als je een leerwerkcontract hebt (BBL-opleiding). Geen zorgen, we begeleiden je goed. Op je stageplek kun je altijd terugvallen op je praktijkopleider.

Verder leren/werken

Wil je nog meer kunnen? Leer dan door voor salonmanager dame of salonmanager heer.

Als je gemakkelijk leert, kun je de opleiding eerder afsluiten dan de maximale 3 jaar.

DIRECT AANMELDEN SCHOOLJAAR
2024-2025
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken