Fijnmechanische en Industrieel productietechniek

Sittard, Arendstraat
BOL
Niveau
Niveau 4
Duur
4 jaar
Crebo
25897

Je bent creatief en wil experimenteren

Je bedenkt, ontwerpt en bouwt met behulp van machines, innovatieve instrumenten van metaal of kunststof. Je voert dagelijkse ‘verspanende technieken’ als draaien, frezen en slijpen uit. Met deze bewerkingsmachines maak je de verschillende onderdelen op maat. En bouwt deze vervolgens samen tot bijvoorbeeld het gewenste chirurgisch instrument of prothese.

Deze instrumenten kom je tegen bij bedrijven die werken met precisietechniek. Bijvoorbeeld in de machine, transportmiddelen of elektronische industrie, in Research and Development en Life Science and Health (medische instrumenten).

Veel wetenschappelijk onderzoek zou onmogelijk zijn zonder de instrumentmakers.

Meer informatie

Opleidingsinformatie

Tijdens de opleiding volg je het praktijk- en theorieonderwijs voor een groot gedeelte binnen de school. Je leert alles over de precisietechniek! Mocht je ook interesse hebben in industrieel product ontwerpen dan is er genoeg keuze in de keuzedelen.

Is deze opleiding iets voor mij?

Wat het brein kan bedenken kan ook worden bereikt! Als instrumentmaker werk je voor bedrijven die medische apparaten, orthopedische artikelen en precisie- instrumenten maken.

Dankzij jouw werk kunnen chirurgen en dokters levens redden of het leven van mensen makkelijker maken. Je bent een creatieve specialist die geduld heeft en durft te experimenteren.

Keuzedelen

Jouw opleiding bestaat uit een basis-, profiel- en keuzedeel (of -delen). Het keuzedeel - verbredend of verdiepend - maakt je studie interessanter. Met deze keuzedelen kunnen we als opleiding namelijk inspelen op ontwikkelingen in onze regio of binnen het bedrijfsleven. Zo zorgen ze voor een betere aansluiting op een eventuele vervolgstudie en bieden ze meerwaarde als je gaat solliciteren op de arbeidsmarkt.

Stage(s)

Tijdens je stage, je beroepspraktijkvorming, sta je met beide benen in de praktijk. Je past al het geleerde toe en leert nog veel meer vaardigheden van je praktijkopleider. De praktijkbegeleider van school en je praktijkopleiders van het leerbedrijf beoordelen je beroepshouding, resultaten en je inzet. Een positieve beoordeling van je stage is een voorwaarde om je diploma te halen.

Verder leren/werken

Met het diploma Fijnmechanische techniek kun je in een breed scala aan productie en ontwerp bedrijven bedrijven gaan werken. Mocht je liever verder willen gaan studeren sluiten de alle technische opleidingen op hbo goed aan.

DIRECT AANMELDEN SCHOOLJAAR
2024-2025
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken