Assistent metaal-, elektro- en installatietechniek

Heerlen, Schandelermolenweg
BOL
Niveau
Niveau 1 (Entree)
Duur
1 jaar
Crebo
25744

Jij haalt targets

Jij wilt aan de slag. Productie draaien. Niet lullen maar poetsen, zeg maar. Je hebt alleen geen diploma en dus is werk vinden best lastig. Om je kansen op de arbeidsmarkt te vergroten, hebben we dan ook voor jou een éénjarige Entreeopleiding. Het is een korte opleiding, waarin je je diploma op mbo-niveau 1 kunt halen en waarmee je aan de slag kunt als assistent installatie- en constructietechniek. Met dat diploma op zak kun jij werken bij bedrijven in de elektrotechniek, werktuigbouwkunde en werktuigkunde (installatietechniek). Dit kunnen zowel specialistische bedrijven zijn als bedrijven waar deze technieken gecombineerd zijn in verschillende afdelingen of vestigingen.

Je werkt afhankelijk van de situatie of van het werk in een werkplaats, een productiehal of op locatie bij een klant, zowel binnen als buiten (bouwplaatsen, magazijnen en opslagplaatsen). Je doet eenvoudig productiewerk of ondersteunt het werk van anderen. Je voert opdrachten stipt en secuur uit, bent flexibel en kan omgaan met veranderingen in je werk en je omgeving. In geval van productiewerk doe jij je best om de afgesproken kwaliteit en kwantiteit te realiseren. Bij ondersteunend werk lever je extra menskracht, reikt materialen en gereedschappen aan en stelt materieel op of af. Jij ondersteunt in principe technisch werk, maar kunt ook eenvoudige administratieve handelingen verrichten. Je bent kortom van alle markten thuis.

Meer informatie

Opleidingsinformatie

Jij staat centraal in de entreeopleiding. Wij passen het onderwijsprogramma, samen met jou, zo veel mogelijk aan jouw wensen en mogelijkheden aan. Omdat de Entreeopleiding gaat over het uitvoeren van eenvoudige werkzaamheden in een arbeidsorganisatie, bieden we je maatwerk onderwijs aan. Lessen die aantrekkelijk, activerend en uitdagend zijn. In de Entreeopleiding leer je én zelfstandig werken én samenwerken én (vooral) om verantwoordelijkheid nemen. Je werkt aan je eigen ontwikkeling, vaardigheden en zelfvertrouwen en krijgt allerlei praktijkgerichte opdrachten. De groepen zijn klein, de opleiding geeft veel structuur en je krijgt veel persoonlijke aandacht om de beste resultaten te behalen.

Assistenten in deze richting maken van metalen halffabricaten (zoals plaatmateriaal en pijpmateriaal) onderdelen voor onder andere installaties, machines of raamconstructies. Je bent vaardig in het knippen, zagen, buigen, klinken en andere verbindingstechnieken. Ook zorg je ervoor dat de verschillende metalen onderdelen aan elkaar bevestigd worden.

Stage(s)

Tijdens de Entreeopleiding staat het opdoen van ervaring in de praktijk centraal. Zo ontdek je waar jouw interesses en talenten liggen en krijg je steeds meer zelfvertrouwen. Tijdens je stage, je beroepspraktijkvorming, sta je met beide benen in de praktijk. Je past al het geleerde toe en leert nog veel meer vaardigheden van je praktijkopleider. De praktijkbegeleider van school en je praktijkopleiders van het leerbedrijf beoordelen je beroepshouding, resultaten en je inzet. Een positieve beoordeling van je stage is een voorwaarde om je diploma te halen.

Verder leren/werken

Als je wilt doorleren na deze opleiding, dan zijn de opleidingen Monteur service en onderhoud installaties en systemen of Monteur elektrotechnische installaties misschien wel wat voor jou. Wil je gaan werken dan kun je dat bij een bedrijf dat staalconstructies maakt en/of elektrotechnische installaties installeert.

DIRECT AANMELDEN
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken