Eerste monteur woning

Heerlen, Schandelermolenweg
BOL & BBL
Niveau
Niveau 3
Duur
3 jaar
Crebo
25349

Jij hebt twee rechterhanden

Huizen of gebouwen zijn er natuurlijk om in te wonen, werken of studeren. Maar nog interessanter is het om te weten welke faciliteiten een gebouw nodig heeft om het leefbaar te maken én om aan al die techniek te kunnen werken. Als Eerste monteur werktuigkundige installaties werk je onder meer aan water, gas, riolering en centrale verwarming. Niet alleen in huizen, maar ook bijvoorbeeld in scholen, kantoren of ziekenhuizen. Op basis van tekeningen, instructies en voorschriften verzamel jij nauwgezet de nodige spullen. Daarna zet je stap twee.

Jij weet precies hoe je de installatie gaat aanleggen. Je bewerkt, monteert en verbindt leidingen. Je last, soldeert en legt knelkoppelingen aan. Dat is meteen ook het moment voor fase 3, waarin bad, toilet of cv-ketel kunnen worden aangesloten op het door jou aangebrachte leidingsysteem. Handig maak je de installatie klaar, controleert of alles werkt en stelt de boel in, zodat klanten er direct mee uit de voeten kunnen. Fase 4 is afgerond. Jij hoeft alleen nog maar op te ruimen en kunt daarna naar je volgende klus.

Meer informatie

Opleidingsinformatie

Tijdens je werkzaamheden ben jij het centrale aanspreekpunt voor onder anderen klanten, werknemers en werkvoorbereiders. Daarbij begeleid je ook een aantal medewerkers. Het is de bedoeling dat je jouw kennis op hen overbrengt. Je bent dus niet alleen verantwoordelijk voor je eigen werk, maar ook voor dat van de werknemers die je begeleidt.

Dit betekent niet alleen dat je technisch inzicht moet hebben en zelfstandig moet kunnen werken, maar ook dat je moet kunnen leidinggeven en coachen. En dat je communicatieve vaardigheden goed zijn. Samen werken we aan je competenties, zoals je ze in een reële of realistische (leer/werk) omgeving ook zult moeten laten zien. Jij zult namelijk straks op elk gewenst moment deskundig moeten kunnen oordelen en handelen.

Keuzedelen

Jouw opleiding bestaat uit een basis-, profiel- en keuzedeel (of -delen). Het keuzedeel - verbredend of verdiepend - maakt je studie interessanter. Met deze keuzedelen kunnen we als opleiding namelijk inspelen op ontwikkelingen in onze regio of binnen het bedrijfsleven. Zo zorgen de keuzedelen voor een betere aansluiting op een eventuele vervolgstudie en bieden ze meerwaarde als je gaat solliciteren op de arbeidsmarkt.

Stage(s)

Tijdens je stage, je beroepspraktijkvorming, sta je met beide benen in de praktijk. Je past al het geleerde toe en leert nog veel meer vaardigheden van je praktijkopleider. De praktijkbegeleider van school en je praktijkopleiders van het leerbedrijf beoordelen je beroepshouding, resultaten en je inzet. Een positieve beoordeling van je stage is een voorwaarde om je diploma te halen.

Verder leren/werken

Na deze opleiding kun je verder studeren en de opleiding eerste monteur service en onderhoud werktuigkundige installaties (niveau 3) volgen. Ga je werken, dan kun je als eerste monteur woning solliciteren bij een installatiebedrijf dat installaties voor gas, water, centrale verwarming en riolering aanlegt, onderhoudt en wijzigt. Jouw werk vindt plaats in woningen, kleine utiliteitsgebouwen, seriematige woningbouw, woongebouwen (flats) of bijvoorbeeld grote utiliteitsgebouwen, zoals ziekenhuizen, kantoorgebouwen of scholen.

Direct Aanmelden
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken