Moet je dit jaar nog een studiekeuze maken? Plan een speeddate met onze loopbaanadviseurs!

Meld je aan

Eerste monteur woning

Maastricht, Sibemaweg
BBL & BOL
Niveau
Niveau 3
Duur
3 jaar
Crebo
25835

Jij wilt je specialiseren

Als Eerste monteur Woning werk je voornamelijk aan werktuigkundige installaties. Werktuigkundige installaties, wat zijn dat eigenlijk? Dat zijn alle installaties in en rond een gebouw. Je leert alles over de werking en de installatie van verwarmingssystemen, waterleidingen, gasleidingen, ventilatie en sanitaire installaties. Deze installaties zijn vaak complex, zeker nu onze huizen en gebouwen steeds slimmer, duurzamer en energieneutraal worden. Belangrijk dus dat jij precies weet hoe ze in elkaar steken. Ook veiligheid en regelgeving spelen een belangrijke rol, zo kun je straks bijvoorbeeld een cv ketel of warmtepomp monteren en in bedrijf stellen.

Je komt veel bij mensen over de vloer. Je adviseert de klanten, want jij weet waar je het over hebt en bent op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Jij gaat grondig te werk en levert kwaliteit. Daarnaast vindt je het fijn om alleen op pad te gaan, maar net zo prettig om nieuwe of minder ervaren collega’s mee te nemen.

Er is een groot tekort aan arbeidskrachten in de Installatietechniek, dus je hebt veel doorgroeimogelijkheden.

Meer informatie

Opleidingsinformatie

Tijdens je opleiding Eerste monteur Woning leer je alles over installaties, onderdelen, voorschriften en veiligheid. We richten ons tijdens de lessen op het juist installeren van de verschillende werktuigkundige installaties.

Wij leiden je op zo'n manier op dat jij straks deskundig en bekwaam je werk kunt doen. Dat je zelfstandig aan de slag kunt, oordelen kunt vellen over de technische situatie en besluiten kunt nemen. Praktijkervaring is voor jou super belangrijk, werktuigkundige installaties leer je niet alleen kennen uit een boek. Met veel oefening en stages stomen we jou klaar voor het vak.

Contactpersonen

Heb je vragen over de opleiding? Neem dan contact op met een docent!

Neem contact met ons op

Keuzedelen

Jouw opleiding bestaat uit een basis-, profiel- en keuzedelen. Het keuzedeel - verbredend of verdiepend - maakt je studie interessanter. Zo zorgen de keuzedelen voor een betere aansluiting op een eventuele vervolgstudie en bieden ze meerwaarde als je gaat solliciteren op de arbeidsmarkt.

Stage(s)

Naast de theoretische en praktische lessen op school loop je stage, ook wel beroepspraktijkvorming (BPV) genoemd. Uiteraard betreft dit een erkend leerbedrijf (SBB). De praktijkbegeleider van school en je praktijkopleiders van het leerbedrijf beoordelen je beroepshouding, resultaten en je inzet. Een positieve beoordeling van je stage is een voorwaarde om je diploma te halen.

Verder leren/werken

Als je wilt doorleren na deze opleiding, dan is onze opleiding Technicus Engineering (niveau 4) misschien wel wat voor jou. Maar je kunt na het behalen van je diploma ook aan de slag bij één van de vele installatiebedrijven in de regio!

DIRECT AANMELDEN SCHOOLJAAR
2024-2025
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken