Eerste monteur service en onderhoud werktuigkundige installaties

Maastricht, Sibemaweg
BOL
Niveau
Niveau 3
Duur
2 jaar
Crebo
25307

Jij kent de nieuwste snufjes

Motoren en pompen. Je bent er door gefascineerd. De werking, de installatie, het onderhoud... Dat is waar jij mee aan de slag wilt. Jij wilt nadenken over oplossingen. Al je creativiteit inzetten om bijvoorbeeld installaties voor gas, cv, water, sanitair, luchtbehandeling, klimaat (airco’s) en warmte-terugwin draaiend te krijgen en houden. Of dat nu in het klein is bij woningen of in het groot voor scholen, sportaccommodaties, fabrieken of kantoren.

Jij controleert, onderhoudt, repareert en verbetert. Storingen zoek je op en analyseer je nauwkeurig. Met jouw vakkennis bepaal jij of een installatie toe is aan vervanging of niet. Klanten adviseer je daar grondig over. Zij vertrouwen op jou en zijn tevreden met je. Want jij weet waar je het over hebt en bent op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Jij gaat grondig te werk en levert kwaliteit. Zo simpel is dat.

Meer informatie

Opleidingsinformatie

Tijdens je opleiding eerste monteur service en onderhoud werktuigkundige installaties (servicemonteur) leer je alles over installaties, onderdelen, voorschriften en veiligheid. We richten ons tijdens de lessen op het leren verhelpen van storingen aan CV- en warmwatertoestellen. Deze opleiding bieden we daarbij aan in de vorm van Competentie Gericht Onderwijs (CGO). Dit betekent dat we samen gaan werken aan jouw competentieontwikkeling en dat doen in een realistische (leer/werk) omgeving.

Wij leiden je op zo'n manier op dat jij straks deskundig en bekwaam je werk kunt doen. Dat je zelfstandig aan de slag kunt, oordelen kunt vellen over de technische situatie en besluiten kunt nemen als het erop aan komt. Je werkt als student straks met projectgeoriënteerde leerstof, waarin samenwerken met anderen en kennis actief verwerven en toepassen centraal staat. Je vakdocenten begeleiden en coachen je.

Keuzedelen

Jouw opleiding bestaat uit een basis-, profiel- en keuzedeel (of -delen). Het keuzedeel - verbredend of verdiepend - maakt je studie interessanter. Met deze keuzedelen kunnen we als opleiding namelijk inspelen op ontwikkelingen in onze regio of binnen het bedrijfsleven. Zo zorgen de keuzedelen voor een betere aansluiting op een eventuele vervolgstudie en bieden ze meerwaarde als je gaat solliciteren op de arbeidsmarkt.

Stage(s)

Tijdens je stage, je beroepspraktijkvorming, sta je met beide benen in de praktijk. Je past al het geleerde toe en leert nog veel meer vaardigheden van je praktijkopleider. De praktijkbegeleider van school en je praktijkopleiders van het leerbedrijf beoordelen je beroepshouding, resultaten en je inzet. Een positieve beoordeling van je stage is een voorwaarde om je diploma te halen.

Verder leren/werken

Als je wilt doorleren na deze opleiding, dan is onze opleiding technicus service en onderhoud werktuigkundige installaties (niveau 4) misschien wel wat voor jou. Na deze opleiding kun je bij de storingsdienst of onderhoudsafdeling van productie-, installatie- en service- of winkelbedrijven gaan werken als onderhoudsmonteur, servicemonteur of servicetechnicus.

Direct Aanmelden
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken