Jij kent de nieuwste snufjes
Werktuigkundige installaties, wat zijn dat? Eigenlijk alle installaties in en rond een gebouw. Je leert alles over verwarmingssystemen, waterleidingen, gasleidingen, ventilatie en sanitaire installaties. De werking, de service en het onderhoud... dat is waar jij mee aan de slag wilt. Jij wilt nadenken over oplossingen. Al je creativiteit inzetten om deze installaties in woningen draaiend te krijgen en te houden.
Je leert onderdelen en installaties inspecteren, installaties verbeteren, storingen zoeken en installaties gebruiksklaar maken. Denk bijvoorbeeld aan het installeren van een ventilatieinstallatie of het reinigen en controleren van een warmtepomp. Met jouw vakkennis bepaal jij of een installatie toe is aan vervanging of niet. Klanten adviseer je daar grondig over. Zij vertrouwen op jou en zijn tevreden met je. Want jij weet waar je het over hebt en bent op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en geldende regelgevingen. Jij gaat grondig te werk en levert kwaliteit.







Meer informatie
Tijdens je opleiding Eerste monteur Service en onderhoud werktuigkundige installaties (servicemonteur) leer je alles over installaties, onderdelen, voorschriften en veiligheid. We richten ons tijdens de lessen op het leren verhelpen van storingen aan de diverse werktuigkundige installaties.
Wij leiden je op zo'n manier op dat jij straks deskundig en bekwaam je werk kunt doen. Dat je zelfstandig aan de slag kunt, oordelen kunt vellen over de technische situatie en besluiten kunt nemen. Praktijkervaring is voor jou super belangrijk, werktuigkundige installaties leer je niet alleen kennen uit een boek. Met veel oefening en stages stomen we jou klaar voor het vak.
Heb je vragen over de opleiding? Neem dan contact op met een docent!
Jouw opleiding bestaat uit een basis-, profiel- en keuzedelen. Het keuzedeel - verbredend of verdiepend - maakt je studie interessanter. Zo zorgen de keuzedelen voor een betere aansluiting op een eventuele vervolgstudie en bieden ze meerwaarde als je gaat solliciteren op de arbeidsmarkt.
Naast de theoretische en praktische lessen op school loop je stage, ook wel beroepspraktijkvorming (BPV) genoemd. Uiteraard betreft dit een erkend leerbedrijf (SBB). De praktijkbegeleider van school en je praktijkopleiders van het leerbedrijf beoordelen je beroepshouding, resultaten en je inzet. Een positieve beoordeling van je stage is een voorwaarde om je diploma te halen.
Als je wilt doorleren na deze opleiding, dan is onze opleiding Technicus Engineering (niveau 4) misschien wel wat voor jou. Maar je kunt na het behalen van je diploma ook aan de slag bij één van de vele installatiebedrijven in de regio!