Kom naar onze open dagen op 6 & 7 november!

Meld je nu aan

Constructiemedewerker

Maastricht, Sibemaweg
BOL
Niveau
Niveau 2
Duur
2 jaar
Crebo
25291

Constructiewerker
is iets voor mij

Je maakt graag uiteenlopende (deel-) constructies voor de industrie. Hierbij werk je vooral met staaf-, plaat-, profiel- en pijpmateriaal. Om met deze materialen te werken ben je goed uitgerust met technische vaardigheden (lassen, zagen, walsen, boren en monteren) en hebt een goed ontwikkeld ruimtelijk inzicht waarbij je nauwkeurig werkt en kwaliteitsbewust bent. De ene keer verricht je deze werkzaamheden binnen, een andere keer buiten. Daarnaast ben je sociaal- en communicatief vaardig tijdens de uitvoering van je werk. Spreekt dit je aan, dan is deze opleiding echt iets voor jou!

Meer informatie

Opleidingsinformatie

Kies je voor de opleiding constructiewerker, dan starten we met het aanbrengen van een breed scala aan praktische vaardigheden zoals: lasbeschermingsmiddelen, assembleren en monteren, kanten, profielbuigen, opbouw van constructie- en laswerkzaamheden, constructietekeningen lezen, (plasma)snijmachine, verbindingstechnieken (puntlassen, klinken) en het beoordelen van vorm- en plaatstoleranties. Deze praktische vaardigheden worden ondersteund met diverse theorielessen.

Tijdens de opleiding en je stage, bereidt je constructiewerkzaamheden voor, verzamelt, leest en interpreteert werkinstructies, constructietekeningen en schetsen. En controleert deze aangeleverde informatie. Ook leer je resultaatgericht te werken waarbij je gedrag, vaardigheden en competenties doorgroeien naar een beginnend beroepsbeoefenaar. Hierbij overleg je regelmatig met een leidinggevende. Op de lijst van lessen staan ook de algemeen vormende vakken Nederlands, loopbaan en burgerschap en rekenen.

Contactpersonen
Heb je vragen over de opleiding? Neem dan contact op met Robert van Oerle of Jean Schoonbroodt.

Keuzedelen

Jouw opleiding bestaat uit een basis-, profiel- en keuzedelen). Het keuzedeel - verbredend of verdiepend - maakt je studie interessanter. Zo zorgen de keuzedelen voor een betere aansluiting op een eventuele vervolgstudie en bieden ze meerwaarde als je gaat solliciteren op de arbeidsmarkt.

Je kunt kiezen uit de keuzedelen:

  • Engels
  • Digitale vaardigheden basis
  • Duurzaamheid in het beroep B
Stage(s)

Naast de theoretische en praktische lessen op school loop je stage, ook wel beroepspraktijkvorming (BPV) genoemd. Uiteraard betreft dit een erkend leerbedrijf (SBB). De praktijkbegeleider van school en je praktijkopleiders van het leerbedrijf beoordelen je beroepshouding, resultaten en je inzet. Een positieve beoordeling van je stage is een voorwaarde om je diploma te halen.

Verder leren/werken

Na je opleiding kun je verder studeren voor eerste monteur service en onderhoud werktuigkundige installaties (niveau 3) of middenkader engineering werktuigbouwkunde (niveau 4). Maar je kunt natuurlijk ook gaan werken.

Direct Aanmelden
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken