Constructiewerker (productietechniek)

Sittard, Arendstraat
BBL & BOL
Niveau
Niveau 2
Duur
2 jaar
Crebo
25894

Constructiewerker is iets voor mij

Maak jij straks die staalconstructies voor o.a. woningen of bedrijfshallen, of las jij die onderdelen van de nieuwste achtbaan in elkaar? Dan is de opleiding Constructiewerker echt iets voor jou! Je maakt iets met je handen, maar je moet ook je hoofd erbij houden.

Wat doet een constructiewerker?

Je bent goed uitgerust met verschillende technische vaardigheden zoals lassen, zagen, walsen, boren en monteren. Je hebt een goed ontwikkeld ruimtelijk inzicht waarbij je nauwkeurig werkt en kwaliteitsbewust bent. De ene dag verricht je deze werkzaamheden binnen, een andere keer buiten. Spreekt dit je aan, dan is de opleiding Constructiewerker echt iets voor jou.

Meer informatie

Opleidingsinformatie

Tijdens je opleiding Constructiewerker richten we ons tijdens de lessen op het leren van een breed scala aan specialistische kennis ten aanzien van metaal bewerken, assemblage- en montagetechnieken. Het is belangrijk dat je een constructietekening kunt lezen of een buigvolgorde kunt bepalen. Maar je moet ook weten welke lastechniek je moet toepassen en hoe je je werkzaamheden veilig uitvoert.

Ook moet je de aangeleverde informatie controleren, waarbij je regelmatig overleg hebt met een leidinggevende. Je leert resultaatgericht te werken, waarbij je gedrag, vaardigheden en competenties doorgroeien naar een beginnend beroepsbeoefenaar. Praktijkervaring is voor jou heel belangrijk, constructiewerkzaamheden leer je namelijk niet alleen kennen uit een boek. Met veel oefening en stages stomen we jou klaar voor het vak.

Contactpersonen
Heb je vragen over de opleiding? Neem dan contact op met Pascal van den Berg of Jean Schoonbroodt.

Keuzedelen

Jouw opleiding bestaat uit een basis-, profiel- en keuzedelen. Het keuzedeel - verbredend of verdiepend - maakt je studie interessanter. Zo zorgen de keuzedelen voor een betere aansluiting op een eventuele vervolgstudie en bieden ze meerwaarde als je gaat solliciteren op de arbeidsmarkt.

Stage(s)
Naast de theoretische en praktische lessen op school loop je stage, ook wel beroepspraktijkvorming (BPV) genoemd. Uiteraard betreft dit een erkend leerbedrijf (SBB). De praktijkbegeleider van school en je praktijkopleiders van het leerbedrijf beoordelen je beroepshouding, resultaten en je inzet. Een positieve beoordeling van je stage is een voorwaarde om je diploma te halen.
Verder leren/werken

Als je wilt doorleren na deze opleiding, dan is onze opleiding Technicus engineering (niveau 4) misschien wel wat voor jou. Maar je kunt na het behalen van je diploma ook aan de slag bij één van de constructiebedrijven in de regio!

DIRECT AANMELDEN SCHOOLJAAR
2024-2025
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken