Moet je dit jaar nog een studiekeuze maken? Plan een speeddate met onze loopbaanadviseurs!

Meld je aan

Commercieel medewerker

Heerlen (Campus), Valkenburgerweg
BOL & BBL
Maastricht, Sibemaweg
BOL & BBL
Niveau
Niveau 3
Duur
2 jaar
Crebo
25874

Je bent een op en top verkoper

Jij bent een ondernemend type. Iemand die niet op zijn mondje gevallen is, maar wel altijd correct en netjes blijft. Jij snapt hoe mensen denken en handelen. Weet deuren te openen en mensen te overtuigen. Als Commercieel medewerker binnendienst regel je alles rondom verkoop en service. Je hebt telefonisch contact met klanten en voert de ene keer een adviesgesprek en de andere keer een after sales gesprek. Bij dit soort gesprekken met particulieren of bedrijven blijft het niet. Als jij een deal hebt gesloten of een lead hebt binnengehaald, zorg jij ook nauwkeurig voor de administratie die bij de ordertrajecten hoort.

Brieven, e-mails, bonnen... je maakt alles compleet en handelt zaken netjes af. Waar nodig heb je overleg met de afdeling productie en logistiek. En je collega’s van marketing weet je ook te vinden. Met hen werk je aan speciale verkoop- en marketingacties. Dat betekent ook dat je de markt waarin je werkt - of het nu telecom of energie is - nauwlettend in de gaten houdt en alert bent op ontwikkelingen. Jij bent kortom een echte verkoper. Doortastend en klantgericht.

Meer informatie

Opleidingsinformatie

Als commercieel medewerker heb je een uitvoerende rol. Het contact met de klant voorop. De aard van dit contact kan face-to-face, telefonisch of schriftelijk zijn. Je helpt mee en draagt in sommige gevallen bij aan het opstellen van beleidsplannen (zoals verkoop- en accountplannen).

Als commercieel medewerker verkoop je diensten en/of producten aan klanten. Hiervoor krijgt je vaak verkoopdoelstellingen (targets) die je moet halen. Je bereidt de gesprekken met klanten voor, inventariseert de koop- en informatiebehoefte en informeert en adviseert de klant ten behoeve van de verkoop. Afhankelijk van je functie of de organisatie waarin je werkt, verzorgt je ook het offerte- en ordertraject. Onderhandelen met de klant en het uitvoeren van administratieve werkzaamheden vallen binnen je werkzaamheden. Daarnaast heb je als commercieel medewerker de taak om nieuwe klanten en opdrachten te genereren. Hiertoe voer je acquisitieactiviteiten uit.

Op het moment dat je je diploma hebt gehaald, ben je in staat gebleken onderstaande kerntaken en bijbehorende werkprocessen uit te voeren.

  • Onderzoekt de customer journey
  • Verzorgt marketing- en communicatie-activiteiten
  • Voert een commercieel traject uit
BBL | informatie & kosten

De BBL-Bedrijfsopleiding is speciaal bedoeld voor werkenden. Dit kunnen starters, zij-instromers, of werkenden met ervaring zijn. Wij bieden maatwerk in de BBL: starten aan de opleiding kan flexibel en periodiek door het hele jaar plaatsvinden. Dat geldt ook voor uitstroom, wanneer iemand door eerdere opgedane kennis sneller kan afronden.

Gedurende het leertraject bestaat er tevens de mogelijk om bepaalde delen met een los Mbo-certificaat af te ronden. Een stapeling van het behalen van deze losse modules leidt tot een diploma erkend door de overheid.

Werken & leren

Je bent als BBL-er géén stagiair, maar een werknemer bij dit bedrijf. Je arbeidscontract moet minimaal 20 uur per week zijn. Je verdient salaris en je gaat daarbij 1x per week naar school. Bij VISTA college beiden wij alleen BBL-opleidingen aan via erkende BPV-leerbedrijven. Dus wil je leren en werken combineren en heb je nog géén leerbedrijf? Dan adviseren wij je in te schrijven bij de voltijd BOL-opleiding, dan gaan we samen met jou op zoek naar een passend leerbedrijf.

Aanmelding & intake

Na je aanmelding volgt eerst een intakegesprek met een docent van VISTA college. Hierin nemen we nogmaals alles met je door, waaronder het hebben van een leerplek en de kosten voor de opleiding. Die wijken namelijk af van een BOL-opleiding. De kosten voor een BBL-opleiding factureren we standaard met de bedrijven. Tenzij het bedrijf daar met jou andere afspraken over maakt. Dan betaal jij die zelf. Het intakeformulier laat je ook ondertekenen door het leerbedrijf waar je aan de slag bent/gaat. Daarmee laat je zien dat jouw leerbedrijf alles goed heeft doorgenomen.

Kosten

De kosten voor de opleiding Commercieel medewerker zijn in totaal € 1.750 per volledig leerjaar. Hierin zit oa. het cursusgeld (€ 730) de leermiddelen (€ 300), examenkosten (€ 295) en overige kosten. Wij factureren dat per leerjaar. Je opleidingstraject duurt 2 jaar, dus de totale kosten zijn € 3.500.

Keuzedelen

Jouw opleiding bestaat straks uit een basis-, profiel- en keuzedeel (of -delen). Het keuzedeel maakt je studie interessanter. Hiermee kunnen opleidingen namelijk inspelen op ontwikkelingen in onze regio of binnen het bedrijfsleven. Zo zorgen keuzedelen voor een betere aansluiting op een eventuele vervolgstudie en bieden ze een meerwaarde als je gaat solliciteren op de arbeidsmarkt.

Stage(s)

Naast de theoretische en praktische lessen op school loop je stage, ook wel beroepspraktijkvorming (BPV) genoemd. Uiteraard betreft dit een erkend leerbedrijf (SBB). De praktijkbegeleider van school en je praktijkopleiders van het leerbedrijf beoordelen je beroepshouding, resultaten en je inzet. Een positieve beoordeling van je stage is een voorwaarde om je diploma te halen.

Verder leren/werken

Als je wilt doorleren na deze opleiding, dan zijn de opleidingen junior accountmanager, junior manager internationale handel, junior manager groothandel, E-commerce specialist of medewerker marketing & communicatie (niveau 4) misschien wel wat voor jou.

Ga je werken, dan kun aan de slag bij een groot of klein bedrijf, meestal op de afdeling Verkoop of Inkoop. Je belangrijkste taak is het verkopen van producten of diensten en je vindt het leuk om producten te verkopen waar de klant blij mee is en blijft.

DIRECT AANMELDEN
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken