Commercieel medewerker (binnendienst)

Locaties
Maastricht, Sibemaweg
Heerlen (Campus), Valkenburgerweg
Leerweg
BOL
Niveau
Niveau 3
Duur
2 jaar
Crebo
25134

Je bent een op en top verkoper

Van een sales target verbleek jij niet. Van gesprekken met vreemden ook niet. Jij bent vooral niet verlegen. Integendeel. Jij houdt er van om mensen aan te spreken en om aanspreekpunt te zijn. Jij kijkt en luistert goed naar klanten, maakt een inschatting van hun karakter en hun wensen en helpt hen vervolgens een dienst of product te kopen. Jij maakt gewoon de deal rond en zorgt daarna voor een uitstekende service en after sales.

Het is voor jou een sport om klanten super tevreden te houden, want jij weet dat contente klanten ook terugkomen. Je hebt ook ideeën om nieuwe klanten te werven. Werkt actief mee aan speciale verkoop- en marketingacties en voert continu acquisitieactiviteiten uit. Je zit kortom nooit stil en haalt elke keer weer je verkoopdoelstellingen.

Meer informatie

Opleidingsinformatie

Als commercieel medewerker heb je een uitvoerende rol. Het contact met de klant voorop. De aard van dit contact kan face-to-face, telefonisch of schriftelijk zijn. Je helpt mee en draagt in sommige gevallen bij aan het opstellen van beleidsplannen (zoals verkoop- en accountplannen).

Als commercieel medewerker verkoop je diensten en/of producten aan klanten. Hiervoor krijgt je vaak verkoopdoelstellingen (targets) die je moet halen. Je bereidt de gesprekken met klanten voor, inventariseert de koop- en informatiebehoefte en informeert en adviseert de klant ten behoeve van de verkoop. Afhankelijk van je functie of de organisatie waarin je werkt, verzorgt je ook het offerte- en ordertraject. Onderhandelen met de klant en het uitvoeren van administratieve werkzaamheden vallen binnen je werkzaamheden. Daarnaast heb je als commercieel medewerker de taak om nieuwe klanten en opdrachten te genereren. Hiertoe voer je acquisitieactiviteiten uit.

Op het moment dat je je diploma hebt gehaald, ben je in staat gebleken onderstaande kerntaken en bijbehorende werkprocessen uit te voeren.

  • Het onderzoeken van de markt en het doen van voorstellen voor het commercieel beleid
  • Het verkooptraject uitvoeren
  • Het onderhouden van relaties met klanten en klantenservice
Keuzedelen

Jouw opleiding bestaat straks uit een basis-, profiel- en keuzedeel (of -delen). Het keuzedeel maakt je studie interessanter. Hiermee kunnen opleidingen namelijk inspelen op ontwikkelingen in onze regio of binnen het bedrijfsleven. Door te kiezen voor keuzedelen zorg je bovendien voor een betere aansluiting op een eventuele vervolgstudie op hbo-niveau.

Stage(s)

Naast de theoretische en praktische lessen op school loop je stage, ook wel beroepspraktijkvorming (BPV) genoemd. Uiteraard betreft dit een erkend leerbedrijf (SBB). De praktijkbegeleider van school en je praktijkopleiders van het leerbedrijf beoordelen je beroepshouding, resultaten en je inzet. Een positieve beoordeling van je stage is een voorwaarde om je diploma te halen.

Verder leren/werken

Als je wilt doorleren na deze opleiding, dan zijn de opleidingen junior accountmanager of medewerker marketing & communicatie (niveau 4) misschien wel wat voor jou. Ga je werken dan kun je werk je op kantoor, bij een groot of klein bedrijf, meestal op de afdeling Verkoop of Inkoop. Je belangrijkste taak is het verkopen van producten of diensten en je vindt het leuk om producten te verkopen waar de klant blij mee is en blijft.

Direct Aanmelden
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken